Predzadnji teden Počitnic s prijatelji pri Zvezi prijateljev mladine Maribor ponuja veliko priložnosti za ustvarjanje, potepanje, igro, zabavo in druženje. Otroci ustvarjajo na likovnih delavnicah, se učijo osnov igre s kartami bridž, mlajši pa na filmski delavnici spoznavajo proces nastajanja filma.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Na Zvezi prijateljev mladine Maribor je še vedno v teku pester program, kljub temu pa že pripravljajo tudi že dva že skoraj tradicionalna dogodka, ki sta vedno na sporedu ob koncu počitnic, pravi koordinatorka dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Tadeja Dobaj: "Ta teden je še vedno v teku pester program, tematske delavnice, likovne, na filmski tovarnici pa bodo udeleženci posneli celo kratek film. Naslednji teden, v sredo, pripravljamo dogodek Maribor moje mesto. Na tem tekmovanju otroci spoznavajo mesto, odgovorajajo na približno petnajst vprašanj. V četrtek pa vabimo na Trg svobode, na Neresno olimpijado, ko se bodo otroci pomerili v šaljivih igrah, pa tudi s kočijo se bodo lahko vozili. Naslednji torek bo še delavnica za starše o prekomerni rabi digitalnih tehnologij v vsakodnevnem življenju."

Seveda pa je z Zvezo prijateljev mladine Maribor pester prav vsak počitniški dan, tudi Filmska tovarnica, ki teče v tem tednu: "Zdi se mi, da si kar dosti otrok želi biti prepoznavnih na filmskem platnu, ali pa če so dobri v glasbi. Sama bi si želela napisati scenarij za film. Naučila sem se veliko o filmu, tudi to, kako ga narediš in koliko ljudi mora poleg sodelovati. Sama sem že naredila film tudi doma, o mavričnih vilincih," sta odgovorili Ina in Ava na vprašanje, zakaj sta se udeležili delavnice. V tem tednu so otroci obiskali tudi čebelje družine, ki živijo v mestu: "Čebele izdelujejo med, čebelarji jih uspavajo z dimom," pa se je o čebelah naučil Alan.

Mlade čaka še sredin izlet, tokrat v živalski vrt SikaluZoo, v četrtek poučna zabava v Centru eksperimentov, v petek pa iskanje gob v Stražunskem gozdu.