V Mariboru bo kmalu več plačljivih parkirnih mest, saj bodo uredili upravljanje tako imenovanih začasnih parkirišč, kjer je zdaj parkiranje brezplačno.

Plačilo parkirnine se obeta na parkiriščih ob stavbi mariborske občine, pod Titovim in Koroškim mostom, pri Regionalni razvojni agenciji Podravje, pri Dvorani Tabor, pri Kovinarju, v Jezdarski ulici, pa pri Ljudskem vrtu v Mladinski ulici ter na parkirišču pri Strojni na Linhartovi ulici. Plačljivi bosta tudi garaži v Novi vasi. Kot pojasnjujejo na občini, točnega števila parkirnih mest v tem trenutku še ne poznajo, saj povsod zdaj to niso urejena parkirišča.

Občina bo upravljanje teh površin zaupala koncesionarju. Kot navajajo na občini je predvideno, da bo koncesija neposredno podeljena javnemu podjetju oziroma gospodarski družbi v 100-odstotni lasti mariborske občine. Parkiranje bo na naštetih začasnih parkiriščih postalo plačljivo po tem, ko jih bo koncesionar prevzel v upravljanje, pravijo na občini, predvidoma naj bi se to zgodilo 1. maja ali 1. junija. Vse podrobnosti, tudi cene parkiranja, bodo določene s koncesijsko pogodbo.

Oba odloka, ki urejata upravljanje začasnih parkirišč in garaž na območju mariborske občine, bodo prihodnji teden na prvi obravnavi pretresali mestni svetniki, podrobnosti načrtov pa namerava občina predstaviti na torkovi novinarski konferenci.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat