Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

V Mariboru so včeraj začeli obnovo promenade v mestnem parku. Celovita obnova hektar velikega območja je ocenjena na 2,8 milijona evrov, 80 odstotkov denarja je evropskega. Promenada naj bi bila v novi podobi do konca leta.

Dotrajano promenado v mestnem parku bodo celovito obnovili od Maistrove ulice do prvega ribnika. Aleš Klinc iz občinskega Urada za komunalo, promet in prostor je povedal, da bodo uredili nove tlakovane površine, poskrbeli za hortikulturno ureditev, pozornost pa bodo namenili tudi prireditvenemu prostoru. Tako bodo vzpostavili možnost priklopa na komunalo in elektriko.

Ko bo izbrano podjetje, Makro 5 gradnje, izvajalo obnovitvena dela, bodo deli parka občasno zaprti za obiskovalce. Župan Saša Arsenovič pravi, da je obnova promenade začetek dolgo načrtovane celovitejše obnove 54 hektarjev velikega parka. Napovedal je še, da načrtujejo tudi obnovo drugih parkovnih poti, tamkajšnjega Rožnega griča in mostičkov, prav tako želijo urediti povezavo za kolesarje. Ob tem je napovedal tudi ureditev igral in propadajočega bazena. Ko bodo končali pot do Treh ribnikov, pa načrtujejo povezavo Treh ribnikov in griča Piramida – tega naj bi tudi uredili.