Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Občina Slovenska Bistrica letos načrtuje začetek dveh velikih projektov, in sicer obnovo in dograditev dvorane Bistrica ter izgradnjo popolnoma novega plezalnega centra, ki bo lahko gostil tudi najvišja mednarodna tekmovanja. Cena obeh investicij je okoli 7 milijonov evrov.

Dvorana Bistrica je potrebna temeljite prenove, saj je od izgradnje leta 1985 sploh ni bila deležna. Vodja oddelka za družbene dejavnosti na občini Slovenska Bistrica Irena Jereb pojasnjuje, da jo bodo na dobrih 2600 m2 razširili do parkirišč in v prizidek umestili slačilnice in sanitarije, nad njimi pa manjšo telovadnico. S tem bodo pridobili tudi ustrezno višino, ki je telovadnica doslej ni imela. Iz dvorane bodo izselili plezalno steno in jo premestili v nov plezalni center, ki bo poleg dvorane za zimski trening v športnem parku. "Glede na to, kako smo si ga zastavili, bo eden najboljših, če ne celo najboljši v Sloveniji. V njem bi se lahko izvajale tudi mednarodna tekmovanja. Za treninge pa bi jo lahko uporabljali tudi gasilci in reševalci, glede na to, da stena omogoča razne aktivnosti."
Vsaka investicija je vredna okoli 3 milijone evrov in pol. "Za zdaj sta investiciji zavedeni le v občinskem proračunu, a si obetamo denar od Fundacije za šport, skrbno pa spremljamo tudi razpise, in če se bo pojavila priložnost, bomo denar dobili še od kod drugod," še pojasnjuje Jerebova in dodaja, da če bo potekalo vse po zastavljenih načrtih, bodo dela začeli že oktobra letos in jih končali poleti leta 2021. V vmesnem času pa bodo zagotovili nadomestne prostore za izvajanje šolskega pouka in treningov.