V štirih vrtčevskih enotah v Mariboru, v tezenski enoti Mišmaš, enoti Razvanje vrtca Jožice Flander in v enotah Lenka ter Mehurčki Vrtca Otona Župančiča zamenjujejo dotrajane in neustrezne ograje. Dela so vredna okoli 150 tisoč evrov, to pa je tudi zadnja investicija v predšolsko vzgojo v tem letu, v katerem je občina za vzdrževalno-investicijska dela v vrtcih namenila dober milijon evrov.

V sklopu investicijskega vzdrževanja mariborskih vrtcev je občina letos sanirala več sanitarij, tako v dveh enotah Ob gozdu in Mojca Vrtca Pobrežje in v enoti na Ertlovi Vrtca Jadvige Golež, skupaj z nekaterimi instalacijami. Eden od večjih posegov je bila obnova spomeniško zaščitene ograje vrtca na Smetanovi ulici, pravi Nina Težak Žlebnik iz občinske Službe za razvojne projekte in investicije in dodaja, da jim je uspelo zaključiti tudi interni, samostojni priklop na toplovod v enoti na Fuševi ulici Vrtca Jožice Flander. S tem bodo zmanjšali stroške ogrevanja. Ta investicija je bila vredna 125 tisoč evrov, eden večjih letošnjih projektov na področju predšolske infrastrukture pa je bila tudi 115 tisoč evrov vredna obnova enote Ribiška na Lentu Vrtca Ivana Glinška, ki je obsegala prenovo notranjosti, parketov, pleskarska dela, prenovo sanitarij in dobavo nove opreme.

V štirih enotah treh vrtcev so zamenjali stavbno pohištvo, in sicer v enoti Mehurčki Otona Župančiča, v enotah Pekrska in Limbuš Vrtca Studenci in enoti Mehurčki Vrtca Tezno, v skupni vrednosti 165 tisoč evrov. Ena večjih investicij v prihodnjem letu pa bo dozidava vrtca v Brezju, kjer bodo pridobili dva nova oddelka; sicer pa bodo nadaljevali s sanacijami sanitarij, menjavami ograj in stavbnega pohištva.

Vrtec Ivana Glinška Maribor enota Ribiška Foto: Radio Maribor
Vrtec Ivana Glinška Maribor enota Ribiška Foto: Radio Maribor