Na mariborski vzhodni obvoznici se je okoli 6-ih zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 46-letni voznik tovornjaka (posnetek TV-zaslona).
Na mariborski vzhodni obvoznici se je okoli 6-ih zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 46-letni voznik tovornjaka (posnetek TV-zaslona).

Na mariborski vzhodni obvoznici se je okoli 6-ih zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 46-letni slovenski voznik tovornjaka.

"Ob 6. uri je voznik tovornega vozila vozil po avtocesti A1 iz smeri avtocestnega priključka Maribor-Center proti razcepu Dragučova. Za predorom Vodole je s sprednjim delom tovornega vozila trčil v zadnji del stoječega tovornega vozila, ki je stalo v koloni pred območem cestne zapore. Le-tega pa je odbilo v drugo stoječe tovorno vozilo," je povedal samostojni policijski inšpektor Gabrijel Sternad iz Sektorja uniformirane policije PU Maribor. 46-letnik je bil v nesreči tako hudo poškodovan, da je na kraju nesreče umrl. Bosanski voznik, v katerega je slovenski voznik najprej trčil, je bil lažje poškodovan.

Gre sicer za tretjo prometno nesrečo s smrtnim izidom v roku zadnjih treh dni na območju Policijske uprave Maribor. V prometni nesreči s kolesom, ki se je v soboto okoli 20. ure zgodila na območju Bistrice ob Dravi, je umrl 54-letni moški. Mariborski policisti pa še preiskujejo okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom, o kateri so bili obveščeni včeraj malo čez pol deseto zvečer. 28-letna voznica je peljala po avtocesti A5 v iz smeri Lenarta proti Mariboru, ko je iz neznanega razloga trčila v betonski zid pred pokritim vkopom Močna.

"Zaradi poslabšanja prometne varnosti bomo na območju PU Maribor poostrili nadzor cestnega prometa, tako ob rednem delu, kot tudi v obliki poostrenih nadzorov cestnega prometa," napovedujejo na Policijski upravi Maribor.