Učitelji in učenci osnovne šole Franca Rozmana Staneta v Mariboru so se na začetek šolskega leta skrbno pripravili: pred njimi so zanimivi in znanja polni meseci, ob tem pa ne bodo pozabili na pravila varnosti.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Že pred osmo uro zjutraj smo na poti v šolo prestregli dve učiteljici razrednega pouka, Darjo Kolarič Fir in Marjano Noč: "Prekrasno, da smo spet v šoli. Se zelo veselim svojih otrok, večino že poznam, nekaj pa jih bomo dobili tudi novih. Želim si samo, da bomo vsak dan prihajali v šolo, do 24. junija, to je moja edina želja za letos."

Srečanja s sošolci in učitelji se veselijo tudi šolarji: "Upam, da to šolsko leto minilo brez zaprtja šole. Malo sem živčna, šole pa se ne veselim preveč, saj se moramo kar veliko učiti. Veselim se, da bom spet videl svoje prijatelje in sošolce."

Letošnje šolsko leto bo že tretje v znamenju epidemije, pouk pa bo potekal ob upoštevanju preventivnih ukrepov. "Priprave so potekale že skorajda utečeno, kot preteklo šolsko leto, opremljeni pa smo tudi z izkušnjami preteklega šolskega leta," pravi ravnateljica Katja Pregl.

Naučili so se tudi, da živimo od danes na jutri in je aktivnosti skozi vse šolsko leto težko načrtovati, ob upoštevanju pravil NIJZ pa bodo v šolah lahko izvajali vse dejavnosti, vključno z dnevi dejavnosti, šolo v naravi in plavalnimi tečaji.