Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V Poljčanah pripravljajo ob 14. občinskem prazniku številne prireditve, osrednja pa bo nocoj. Poljčane so občina od leta 2007, zgodovina tega kraja pa sega v 2. junij 1846, ko je v Poljčane pripeljal prvi vlak na progi Dunaj-Trst.

S prireditvami so začeli že minuli teden, in jih pripravljajo vse do prihodnje nedelje, 12. junija. Med drugim organizirajo jutri, v soboto, Poljčanski tek, in prihodnjo soboto, 11. junija, kolesarski vzpon na Boč. "To sta dve tradicionalni prireditvi, in vedno dobro obiskani. Sicer pa pripravljamo številne prireditve, vsak bo kaj našel zase," pojasnjuje župan Poljčan Stanislav Kovačič. Več informacij je na povezavi: https://poljcane.si/14-obcinski-praznik/.

Nocoj pripravljajo osrednjo prireditev, na kateri bodo podelili tudi nagrade in priznanja, prvič bodo podelili tudi zlati grb občine za javni zavod in gospodarsko družbo, še pravi Kovačič: "Prejmeta ga Dom Dr. Jožeta Potrča, ki se ukvarja s starostniki in praznuje 70 let obstoja, in največje podjetje v naši občini, podjetje Eurel, ki zaposluje štiristo ljudi in letos praznuje 30 let delovanja."

Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V občini so sicer v teku številne investicije. Letošnji občinski proračun, ki predvideva 6 milijonov 300 tisoč evrov prihodkov in 7 milijonov odhodkov, zajema 62 večjih in manjših investicij. "Gradili bomo balvansko steno na športnem igrišču pri osnovni šoli, gradili bomo medgeneracijski park Poljčane pri glasbeni šoli, najverjetneje pa tudi pločnik Spodnje Poljčane-Brezje," pravi Kovačič. Podpisana pa je tudi že pogodba za ureditev centra in potoka v naselju Krasna.