Mariborski župan Saša Arsenovič je danes občane pozval k doslednemu spoštovanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, potem ko se sam premagal bolezen in se ponovno vrnil v službo.

Mariborski župan Saša Arsenovič je občane opozoril, da mnogi še zmeraj ne upoštevajo ukrepa - nošenje mask in vzdrževanje primerne varnostne razdalje, zato jih je ponovno pozval k upoštevanju ukrepov: »Mislim, da so številke več kot zastrašujoče. Vemo, kakšne so kapacitete zdravstvenega sistema in da mnogi praktično ne spijo, da lahko oskrbijo bolnike.«

Delovanje občinske uprave je zaradi epidemiološkega stanja oteženo, je dodal: »Vsaki dan je nekdo na novo okužen, na novo postavljamo ekipe, a zaenkrat zmoremo in delo poteka naprej.«

Če bi javni potniški promet zaradi dodatnih ukrepov ponovno zastal, občina tokrat ne bo omogočila brezplačnega parkiranja v mestu, je bil jasen župan, saj so ljudje to izkoristili za celodnevno parkiranje, s čimer pa so onemogočili parkiranje stanovalcem v centru mesta in tistim, ki so želeli kratkoročno parkirati.

Čeprav je v mestu odprtih osem vrtčevskih enot, je starše pozval, da če se le da, naj otroci ostanejo doma, ob tem pa poudaril, da vrtcev v Mariboru ne bodo zapirali za nikogar, ki potrebuje varstvo. Ob tem pa je zagotovil, da bo Maribor pripravljen na ureditev dodatnih namestitvenih zmogljivosti za bolnike, če bi to bilo potrebno.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal