Včeraj so za kolesarje in pešce odprli novi nadhod čez Titovo cesto v Mariboru, potem ko je mariborska občina zanj prejela uporabno dovoljenje. Občina namerava na tem območju urediti še dodatni, 146 metrov dolg odsek kolesarske povezave, ki se bo končal pri Mariborski razvojni agenciji.

Avgusta je mariborska občina zgradila manjkajoči nadhod ob Titovi cesti, pri odcepu za nakupovalno središče Europark, dolg 40 metrov in pol in širok 3,74 metra. Tako je omogočila celovito povezavo sedanje infrastrukture na tem območju. Postavljanje 22-tonskega jeklenega objekta je bil precejšen tehnični zalogaj, spomni Andraž Mlaker z mariborske občine: »Gradnja te jeklene konstrukcije je bila pravi izziv, saj so jo izdelali v enem kosu in nato prepeljali v Maribor na antikorozivno zaščito. Nato smo objekt umestili na sami lokaciji.« Vrednost projekta je 363 tisoč evrov, od tega je 242 tisoč evrov evropskega denarja.

Kot smo poročali, bo občina nadaljevala gradnjo tamkajšnje kolesarske oziroma sprehajalne poti, ki bo potekala proti Europarku in Mariborski razvojni agenciji. Izvajalec je že izbran. Če bo vreme dopuščalo, bi ta odsek lahko končali v začetku prihodnjega leta. Sicer pa občina nadaljuje tudi druge aktivnosti pri vzpostavljanju kolesarske infrastrukture, ki bo prebivalcem ponudila alternativo vožnji z avtomobili. Tako se s projektom Dravska kolesarska pot, za odsek Adamičevo naselje–dvoetažni most, prijavljajo za pridobitev evropskega denarja za ureditev 1. etape kolesarske in sprehajalne poti, od predvidene nove brvi do dvoetažnega mostu v Melju.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal