Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Danes so slovesno odprli prenovljeno lekarno Tabor v Mariboru. Osrednja lekarna bo s 647 kvadratnimi metri dvakrat večja in bo ena najsodobnejših in največjih v Sloveniji.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Celovita obnova lekarne Tabor v bližini mariborskega UKC je trajala skoraj eno leto. Kot pravi Albin Turk, direktor Lekarn Maribor, ki so nekaj manj kot dva milijona in pol evrov vredno naložbo financirale same, gre za novo lekarno na stari lokaciji – prenovili so celotno oficino in prostore razširili še v prvo nadstropje; tako so površino podvojili. Najsodobneje opremljena, dežurna lekarna, ki bo odprta 24 ur na dan, bo omogočala boljše pogoje tako za zaposlene kot stranke.

»V oficini je prostor za uporabnike razširjen, s šestimi izdajnimi mesti. Novost je vrstni red, ki omogoča prijazen dostop do farmacevta, ločen je prostor za svetovanje, nova je čakalnica za paciente v času nočnega dežurstva,« razlaga Turk.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

»V prvem nadstropju, ki ga lekarna prej ni imela, smo uredili skladišče, ki je povsem avtomatizirano oz. robotizirano, tako da zdravila pridejo po spiralnih ceveh iz skladišča neposredno na izdajno mesto. Farmacevtu je s tem olajšano delo, tako ima več časa za svetovanje pacientu,« še pojasnjuje Turk. V prvem nadstropju je tudi popolnoma opremljen laboratorij za izdelavo najzahtevnejših galenskih in magistralnih zdravil.

Albin Turk dodaja, da so se z občino dogovorili tudi za vzpostavitev dveh parkirnih mest pred lekarno, kjer bo mogoče do 15 minut brezplačno parkirati.