Slovenski utrinki - Novi učbeniki v nedavno zaključenem projektu

V okviru drugega sklopa projekta TÁMOP (Operativni program za družbeno prenovo) so avtorice, ki poučujejo na različnih stopnjah narodnostnega slovenskega pouka na Madžarskem, pripravile še manjkajoče učbenike pri predmetih slovenski jezik in književnost ter spoznavanje slovenstva.

Vodja projektnega konzorcija je bila DOŠ Števanovci (Porabje), članici pa Državna slovenska samouprava in Bolgarska državna samouprava. Slednja je izdala učbenike bolgarščine, slovenske organizacije pa potrebne učbenike, delovne zvezke in digitalna gradiva za predmetni pouk na osnovnih šolah ter za 11-12. letnik srednjih šol.

Projekt sta v višini 560 tisoč evrov podprli Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in deloma madžarska država. Naloge založbe je prevzela nonprofitna založniška družba Croatica d. o. o., ki je nova učna gradiva predlagala tudi za uvrstitev v nacionalni seznam učbenikov.

Novi pripomočki so navzven zelo privlačni, zato vsi sodelujoči upajo, da jih bodo učenci narodnostnih šol z veseljem obračali od prihodnjega šolskega leta naprej.


Več o oddaji Slovenski utrinki.