slice
6. Plesna nacionala s srečanjem plesne mreže Aerowaves
Intenziven plesni konec tedna v Španskih borcih, 25. oktober 2014 ob 15:43 Letošnja Plesna nacionala ima posebno težo, saj bo v Španskih borcih danes potekalo tudi srečanje članov uveljavljene vseevropske plesne mreže Aerowaves, ki združuje predstavnike iz evropskih držav.
Deklica z zmajem – med radostjo in pripadom, med gibom in videom
1
24. oktober 2014 ob 17:29 Mlada ustvarjalka Enya Belak v svojem delu raziskuje odnos med telesom, sredstvom za gib in statično-dinamičnim kadrom v različnih prostorskih perspektivah.
Revolucionarni naboj do zadnjega diha Grobnice za Borisa Davidoviča
24. oktober 2014 ob 15:02 Izklesanih lic in srepih pogledov devet igralcev stoji na odru, kjer je potekala predstava, ki ne dopušča niti najmanjšega prostora za vdih ali oddih - je najboljši povzetek stanja na odru po ...
Začenja se lovska sezona
24. oktober 2014 ob 13:08 Na odru Kulturnega centra Španski borci se danes zvečer obeta nova premiera.
"Umetnost ne more biti samo estetika brez angažmaja"
35
24. oktober 2014 ob 12:00 V Cankarjevem domu bo nocoj premierno zaživela Igra o antikristu: Oratorij po mariborski nadškofiji. Umetniški kolektiv Was ist Maribor? v njej tematizira zlom mariborske nadškofije.
Ivanka Mežan: "Ne samo mitraljez ali puška, orožje je bila tudi beseda." Ivanka Mežan, Aleksander Valič in Zora Konjajev - tri legende, ki so aktivno sodelovale v gledališču že med drugo svetovno vojno, ko se je rodilo partizansko gledališče.
Slovo Marije Crnobori, legende jugoslovanskega gledališča Umrla je jugoslovanska filmska in gledališka igralka Marija Crnobori, ki je na odru upodobila slovite ženske like, kot so Antigona, Ifigenija, Medeja V spomin mnogih se je zapisala z odmevnimi ...
Ivo Ban, igralec: Zmeraj in povsod dam vse od sebe "Meni se zdi, da si lahko igralec zmeraj. Do konca, vse dokler si lahko zapomniš besedilo, dokler se lahko vsaj približno giblješ. Mislim, da je starejši igralce lahko le dodana vrednost."
20
Igra prestolov: Intervju z Jušem Milčinskim Improvizacija oziroma improvizacijsko gledališče si je na tukajšnjih odrskih deskah vsekakor izborilo svoje mesto.
6
Baritonist Matjaž Robavs na odru milanske Scale Baritonist Matjaž Robavs bo ponovil vlogo vojaka Handyja in se na povabilo direkcije milanske Scale pridružil zasedbi opere Vojaki (Die Soldaten) nemškega skladatelja Bernda Aloisa Zimmermanna, ki ...
6
Švejkova radost življenja in vse njene razsežnosti V MGL-ju se s Švejkom vračajo k svojim koreninam – komediji, ki so ji tokrat dodane primesi kabareta, v zadnjem dejanju pa tudi nekoliko tragike. Vendar je Švejk še vedno komedija.
"Antisemitska" opera razburila New York Newyorška Metropolitanska opera se pripravlja na verjetno najbolj turbulentno in odmevno premiero v zadnjih nekaj desetletjih.
8
Borštnikovo srečanje letos s španskim pridihom Letošnje Borštnikovo srečanje je v fokus postavilo špansko gledališče in dramatiko: drevi bo v Mariboru nastopil plesalec flamenka Israel Galvan, tja pa prihaja tudi nestor katalonske dramatike ...
Ivica Buljan: "Naredili smo eksperiment, ki je hommage Kišu" Nocoj je v Kinu Šiška slovenska premiera odmevne predstave Grobnica za Borisa Davidoviča , nastale po kultni noveli srbskega pisatelja Danila Kiša.
2
Razmaknite se, zidovi, človeškim sanjam: o Zupanovi dramatiki V sklopu Borštnikovega srečanja poteka celodnevni znanstveni simpozij ob 100. obletnici rojstva Vitomila Zupana.

Citat
link
Mitja Rotovnik
25. oktober 2014 ob 16:04 "Izjemno pomembno za vsakega voditelja, ne le v kulturi, temveč kjer koli, je, da se s poslom, ki ga opravlja, zadevo, ki jo dobi v roke, maksimalno osebno identificira. Da pozabi na vse drugo."
Več novic ...
Izbor
Kazalo