slice
Pepelka kot rojstvo plešoče zvezde iz kaosa
Najboljša koreografija na Evropskih baletnih nagradah Marie Taglioni, 3. marec 2015 ob 09:33 V Cankarjevem domu bo drevi gostoval balet Malandain iz Biarritza s Pepelko, ki jo je koreograf Thierry Malandain zasnoval kot pobeg pred krvavečo človeškostjo, omejenostjo in človeško neumnostjo, ...
Slovaški gledališčniki s Karvašovo Polnočno mašo
2. marec 2015 ob 13:27 SNG Maribor je v goste povabil Slovaško narodno gledališče iz Bratislave, ki se bo slovenskemu občinstvu nocoj predstavilo z delom enega največjih domačih dramatikov 20. stoletja, Petra Karvaša.
Poslovil se je akademik Dušan Moravec
28. februar 2015 ob 12:51 Umrl je akademik Dušan Moravec, literarni zgodovinar, pisatelj in dramaturg, ki je bil soustanovitelj in prvi dramaturg Mestnega gledališča ljubljanskega.
Neki novi tipi, ki (uradno) niso Beatli
1
27. februar 2015 ob 18:22 Tudi brez avtorskih pravic za uporabo pesmi "fantastične četverice" iz Liverpoola se gledališče lahko pokloni fenomenu in dediščini Beatlov.
Ksenija Hribar, plesalka in koreografinja, ki je ustvarjala zgodovino sodobnega plesa
27. februar 2015 ob 12:30 V 60. in 70. letih je Ksenija Hribar sodelovala pri vzpostavljanju sodobnega plesa v Veliki Britaniji, po vrnitvi v Ljubljano pa z vso posvečenostjo postavila temelje za profesionalizacijo sodobnega ...
V Celje po odmerek smeha v gledališki dvorani V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se začenja 24. festival Dnevi komedije. Tekmovalni program bo uvedla monokomedija Mulc...vas gleda v režiji Jaše Jamnika.
Kaj se je zgodilo z Rdečo kapico? Kakšna je resnica o Pepelki? Odvratne rime Roalda Dahla ponujajo na novo povedane zgodbe iz zakladnice najbolj znanih pravljic, kot so Pepelka, Rdeča kapica in Sneguljčica.
2
"Prihajam iz koprodukcijskega zakona: govorim slovensko, srbsko in hrvaško" Ne samo, da je Jernej Kopitar pomagal Vuku Karadžiću pri uveljavitvi načela piši kot govoriš, uredil mu je tudi avstrijsko pokojnino, izvemo v predstavi A b c oder Krieg.
7
Umor, je napisala (na odrske deske) Nebojša Pop-Tasić v svojem besedilu Agatha preizprašuje, kdo v resnici je Agatha Mary Clarissa Miller, bolj znana kot kraljica kriminalk Agatha Christie. Je morda ženska s skritim morilskim nagonom?
Umrla je igralka Petra Rojnik Po hudi bolezni je v 43. letu umrla Petra Rojnik, članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega. Petra Veber Rojnik se je rodila 2. aprila 1972 v Celju.
8
Mateja Bučar in drugi nagrajenci Ksenije Hribar S podelitvijo nagrad Ksenije Hribar se je sklenil 7. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica.
"Današnja Jugoslavija je kot Atlantida - imaginarna" Dva meseca pred aprilsko premiero, zadnjo v letošnji sezoni ljubljanske Drame, je režiser Ivica Buljan ta teden za mizo zbral ansambel, s katerim bo na oder pripeljal s kresnikom nagrajeni drugi ...
37
Zimska plesna šola: naplešite se in odkrijte nove plesne izzive Zimska plesna šola je že tradicionalno namenjena plesalcem, pedagogom, koreografom in vsem, ki se dejavno ukvarjajo s plesom in gibom.
Tvoj original Neprecenljivost scenskega eksperimenta je v tem, da odpira prostor in čas premisleka, ki lahko poteka neobremenjeno, ravno zaradi odločitve, da si vzamemo čas in prostor zanj.

Citat
link
Kristin Scott Thomas
2. marec 2015 ob 19:08 Dokler ne bo povprečna življenjska doba okoli 150 let, ženske v petdesetih ne bodo sprejemljive za večje filmske vloge. Žal, tako pač je. Nič se ne bo spremenilo.
Več novic ...
Izbor
Kazalo