slice
Po preteklem desetletju spet ponovitev predstave Noordung:: 1995–2045
Pred dogodkom v vitanjskem KSEVT-u, 19. april 2015 ob 21:19 Petdesetletni gledališki projektil Noordung:: 1995 – 2045 , ki je svojo premiero doživel 20. aprila pred dvajsetimi leti v Ljubljani, bo v Kulturnem središču vesoljskih tehnologij (Ksevt) v Vitanju ...
1
 • KSEVT
 • 20. aprila ob 22. uri
 • Makarovičeva z Mesečinsko struno apelira na umetnike
  1
  19. april 2015 ob 15:42 Svetlana Makarovič bo na odru Mini teatra nastopila s svojim literarno-glasbenim recitalom Mesečinska struna in tudi tokrat se ji bo pridružil godalni trio, ki ga sestavljajo Bojan Cvetrežnik, ...
  Dobri človek iz Sečuana: Za današnjik neizmerno aktualni Brechtov komad
  17. april 2015 ob 14:30 Trije bogovi stopijo z neba, da bi poiskali dobrega človeka oziroma ugotovili, ali ta na zemlji sploh še obstaja.
  Afrika v središču "drznega, pogumnega in zelo osebnega" Exodosa
  1
  17. april 2015 ob 09:55 Selektor 19. festivala sodobnih odrskih umetnosti Exo dos Jan Goossens je izbral umetnike, ki se pomembnih tem lotevajo na nove, sveže načine. S performansom S.E.F.A.
  Jugonostalgija in "regali", polni okostnjakov
  39
  16. april 2015 ob 08:34 Kombinacija Vojnović-Buljan že sama po sebi vzbuja zanimanje, če pa je obravnavana tematika nekdanja država in njeni v globine omar skriti okostnjaki, je stvar še toliko bolj zanimiva.
  Neusahljivo hrepenenje Emme Bovary na odrskih deskah "Emma Bovary, to sem jaz," je izjavil že Gustave Flaubert in škandaliziral francosko družbo svojega časa.
  Hamlet berlinski superstar, a prihaja Richard III. Razprodan je od leta 2008 in nekaj ljudi si je dalo celo narediti tetovažo z njegovo podobo. Ne, ne gre za kakšnega popkulturnega zvezdnika; gre za Hamleta režiserja Thomasa Ostermeierja.
  2
  Performans, ki režira samega sebe Skupino Oblivia smo v Ljubljani videli že lanskega decembra, v skupnem nastopu z domačo Vio Negativo In tako dalje in tako naprej .
  Bowie za Lazarusa sklada nove "klasike" David Bowie je že napisal celo vrsto "klasičnih" pesmi za novi muzikal, pri katerem sodeluje, se je pohvalil režiser predstave.
  Foto: Angela Lansbury in Kevin Spacey s poklonoma londonske gledališke srenje Angela Lansbury je ob prejemu prve odrske nagrade olivier za svojo prvo vlogo na West Endu po skoraj 40 letih povedala, da se počuti "kot milijon dolarjev".
  Nova vodja mariborske Drame za globoko angažirano gledališče Vodenje Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor z majem prevzema Diana Koloini, ki napoveduje prizadevanje za izrazno in estetsko prodorno, pa tudi globoko angažirano gledališče.
  "To je balkanski prastrah. Strah, da smo podedovali grehe svojih očetov." Na ves glas napovedovana premiera v ljubljanski SNG Drami je vse bliže. In s tem tudi pričakovanja.
  80
  Nekoč obravnavana kot ponaredek, danes ponovno pripisana Shakespearju? Double Falsehood ( Dvojno izdajalstvo ) - nekoč zelo priljubljena odrska postavitev, nato izgubljeno besedilo, ki je bilo pozneje še oblateno kot ponaredek.
  Predstava Ne daj se Kim ali ko ti sam sploh nisi glavna težava V Mestnem gledališču Ptuj se obeta predzadnja premiera v tej sezoni – gre za komično sodobno ameriško dramo Kimberly Akimbo , katere naslov je režiser Peter Srpčič za slovenske potrebe priredil v Ne ...
  2
  Tisoč premier po Tugomerju je čas za Ohcet V SNG Drama Maribor za nocojšnji večer pripravljajo jubilejno, tisočo premiero. Čast je pripadla uprizoritvi Ohceti Nobelovega nagrajenca Eliasa Canettija.
  2

  Citat
  link
  Konrad Adenauer
  19. april 2015 ob 18:28 " Človek nikoli ne bi smel reči: Prepozno. Vedno je čas za nov začetek. "
  Več novic ...
  Izbor
  Kazalo