slice
Sokol! in Ottetto: Slovenski plesalci se predstavijo v Mainzu
O soočenju plesalca s staranjem, 26. marec 2017 ob 16:30 Z vrnitvijo k enemu izmed mejnikov v slovenski sodobnoplesni produkciji, predstavi Kako sem ujel Sokola iz leta 1991, se na festivalu tanzmainz 2 v Mainzu danes predstavljata Iztok Kovač in Janez ...
Iztok Mlakar: Meja je v tem, da spoštuješ človeka, tudi če se z njim ne strinjaš
3
26. marec 2017 ob 13:08 Pasijon navadno povezujemo s postom, žalostjo in trpljenjem.
Kronična podhranjenost mariborskih lutkarjev
25. marec 2017 ob 12:42 Lutkovno gledališče Maribor ima sicer v zadnjih letih nove, sodobne prostore v nekdanjem minoritskem samostanu na Lentu, nima pa temu ustreznega števila zaposlenih in programskih sredstev.
Beraška opera tretjič na novogoriškem odru
23. marec 2017 ob 13:20 Na vélikem odru SNG-ja Nova Gorica bo nocoj zaživela Beraška opera , ki so jo po motivih Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla v prevodih Lare Simone Taufer, Ervina ...
Sloviti muzikal Mačke v trikrat razprodani zagrebški Areni
22. marec 2017 ob 13:31 Eden najbolj znanih muzikalov, ki je na odrih West Enda in Broadwaya redno na repertoarju od začetka 80. let, te dni gostuje na odru zagrebške Arene.
Dramatika bo oživela na 47. tednu slovenske drame V Prešernovem gledališču Kranj se bo 27. marca ob svetovnem dnevu gledališča začel 47. teden slovenske drame, ki bo v 13-ih dneh postregel s 17 predstavami.
Lutkarstvo - gledališče, ki se poigrava z ironično distanco Ne samo poezija, svoj dan praznujejo tudi lutkarji: mednarodno združenje lutkarjev Unima je današnji dan razglasilo za svetovni dan lutk.
Umrla je Trisha Brown, ključna figura postmodernega plesa V starosti 80 let je v San Antoniu v Teksasu po dolgotrajni bolezni umrla ameriška koreografinja in plesalka Trisha Brown.
Od prelomnega leta 1867: monografija o slovenskem gledališču moderne dobe Zgodovino slovenskega gledališča bo odslej pomagala osvetljevati nova monografija, ki je izšla ob 150-letnici ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani.
Na natečaj za prenovo dotrajanih prostorov ljubljanske Drame prispelo 13 rešitev Na natečaj za prenovo stavbe ljubljanske Drame je prispelo 13 projektnih rešitev, ki jih bo komisija ocenila do konca meseca.
3
"Gledališče otroku odpre okno v osmišljanje sveta" Otroška gledališča po svetu danes praznujejo svetovni dan gledališča za otroke in mlade. To je tudi odlična priložnost, da svoj podmladek odpeljete na kako predstavo.
Znani so najžlahtnejši komedijanta, režiser in komedija Na Dnevih komedije 2017 je slavila predstava Peter Kušter, "morbidna črna komedija, junk opera in groteska s primesmi fantastičnega".
(Totalno) katastrofalna večerja: Skakati čez plot ni enostavno V Gledališču Koper je čas za šesto in hkrati zadnjo premiero v tej sezoni. Gre za priredbo dela Marca Camolettija (Totalno) katastrofalna večerja.
Polunin: po pobegu od baleta pri 21 osvobojen demonov spet pleše Ukrajinski "čudežni deček", nato pa "poredni fant" baleta Sergej Polunin je pred leti pretresel plesni svet, ko je dal odpoved Kraljevemu baletu v Londonu. Ker tega pač ne narediš.
3
Nagrajenci Gibanice, najvidnejši ustvarjalci sodobnoplesnega polja Z razglasitvijo nagrajencev se je sklenil bienale Gibanica.
2

Citat
link
Iztok Mlakar
2
26. marec 2017 ob 18:29 Zanimajo me junaki, ki ohranjajo nekje v sebi optimizem, vero v to, da je svet lahko boljši, pa čeprav jih vedno dobijo po nosu.
Več novic ...
Izbor
Kazalo