slice
Mladinsko letno produkcijo razkazuje tujim selektorjem
Mladinsko Showcase nadomešča festival Prelet, 3. maj 2016 ob 14:59 Slovensko mladinsko gledališče bo konec tedna ponudilo zgoščen program predstav zadnje sezone z angleškimi nadnapisi, ki bodo v prvi vrsti namenjene tujemu občinstvu. V sklopu t. i.
Oliver Frljić zapušča položaj intendanta reškega gledališča
9
29. april 2016 ob 15:14 Oliver Frljić z julijem odstopa s položaja intendanta hrvaškega narodnega gledališča Ivana pl. Zajca na Reki.
Nagradna igra za predstavo Hamlet pa pol
29. april 2016 ob 12:17 Cankarjev dom gledališko sezono sklepa s poklonom Williamu Shakespearu in njegovemu najslavnejšemu delu.
"Nadarjenemu plesalcu ne sme biti zaprta pot do učenja plesa"
29. april 2016 ob 09:23 V več kot 120 državah po svetu današnji dan posvečajo plesu.
Obetavno! - Loup Abramovici in Tomaž Grom s prvo gostjo Katarino Stegnar
29. april 2016 ob 08:22 Loup Abramovici in Tomaž Grom sta začela nov niz performativnih situacij Obetavno!.
Ni lahko biti tujec v državah, ki vztrajajo na nacionalni kulturi " Kot manjšina, kot drugačen tuji pogled, vedno reflektirate težnje večine, " pravi umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča Novosadčan Goran Injac. SMG stavi na odprtost.
33
Obama v Globu prisluhnil Hamletovi stiski Ameriški predsednik Barack Obama je drugi dan svojega obiska v Veliki Britaniji začel z ogledom zgodovinskega gledališča Globe, kjer se je poklonil britanskemu dramatiku Williamu Shakespearu.
Matjaž Berger še v tretji ravnateljski mandat v Anton Podbevšek Teatru Na četrtkovi redni seji so novomeški svetniki dozdajšnjega ravnatelja Anton Podbevšek Teatra (APT) Matjaža Bergerja imenovali za vnovičnega vodjo gledališča in potrdili njegov novi petletni mandat.
2
Mariborski baletniki v znamenitem Aleksandrinskem gledališču Balet SNG Maribor konec tedna gostuje v Sankt Peterburgu, kjer se bo na 15. jubilejnem festivalu Dance Open predstavil s sodobnim baletom Edwarda Cluga Peer Gynt.
1
"Če ne bi bilo feminizma, bi midve danes šivali gobeline za zapečkom." V kontekstu drame se mi zdi zanimiv čas pred ali po velikih preobratih.
254
V SMG o dogodkih, zaradi katerih je Republika Slovenija postala takšna, kakršna je V letu, ko zaznamujemo 25 letnico samostojnosti, v Slovenskem mladinskem gledališču v glavno vlogo nove predstavo postavljajo državo.
1
Ana Lasić: Moj dom je zdaj v Ljubljani, v Beogradu ga ni več Ljubljana mi je včasih majhna, dala pa mi je priložnost, ki je drugje ne bi dobila, pravi scenaristka, dramaturginja in predavateljica na Akademiji za gledališče, film in televizijo Ana Lasić.
6
Oblast se menjava, država ostaja ista Kriki, ki jih večkrat slišimo v Trilogiji o hrvaškem fašizmu v režiji Oliverja Frljića, so močne čustvene manifestacije tesnobe, ki je skrajna posledica sistemske klasifikacije ljudi.
1
SSG Trst lansko leto sklenili z dobičkom Na skupščini Slovenskega stalnega gledališča v Trstu so soglasno odobrili obračun za leto 2015, ki je v lanski poslovni dobi izkazal rahel dobiček. Tega so namenili kritju izgub prejšnjih let.
Živel Shakespeare! - teden velikega dramatika v Drami S predstavo Hamlet Globe to Globe priznanega londonskega gledališča Shakespeare's Globe se drevi v ljubljanski Drami začenja festival Živel Shakespeare!

Citat
link
Milan Jesih
3. maj 2016 ob 21:28 Se pa moč in ostrina dobre intelektualne analize izgubljata v premnožici mnenj, tako kot je v novem času preveč podatkov in informacij.
Več novic ...
Izbor
Kazalo