slice
150 let od rojstva Franka Wedekinda, ki je razgalil lažno malomenščansko moralo
Glasnik svobodnega (spolnega) življenja, 24. julij 2014 ob 11:07 Na današnji dan se je pred 150 leti rodil nemški dramatik Frank Wedekind, ki je močno vplival na razvoj satire v nemški drami. Njegovo najodmevnejše delo je Pomladno prebujenje.
Monty Python: Kakšna je življenjska doba mrtve papige?
10
21. julij 2014 ob 19:23 "Pa kdo bi rad to spet gledal? Družbo zgubanih starčkov, ki skušajo podoživeti svojo mladost in nagrabiti kup denarja?"
Najlepši baletni dueti baletnih zvezd
21. julij 2014 ob 10:23 Na odru poletnega gledališča Križank bodo drevi nastopili najboljše primabalerine in baletni prvaki iz ruskih, nemških in nizozemskih gledališč. Spremljal jih bo Simfonični orkester RTV Slovenija.
Igra s petjem v poklon Lojzetu Slaku
19. julij 2014 ob 13:31 V poletnem gledališču na Studencu pri Domžalah vsako leto največ obiskovalcev pritegnejo domače igre. Letos bodo krstno uprizorili izvirno igro Veselica v dolini tihi.
Guardian o Buljanovi predstavi: Najbolj dejanski Macbeth, kot ga boste kdaj koli videli
1
16. julij 2014 ob 19:51 Večkrat nagrajena predstava Macbeth po Shakespearu v režiji Ivice Buljana in produkciji Mini teatra julijsko gostovanje na portugalskem festivalu sodobnih odrskih umetnosti Almada ne končuje le z ...
Potovanje v srce flamenka z Marío Pagés " Niti zrak niti zemlja nista enaka, potem ko je plesala María Pagés," je o umetnici zapisal zdaj že pokojni portugalski pisatelj José Saramago.
1
Okrogli jubilej operne zvezde Ondine Otte Klasinc Ena največjih še živečih slovenskih umetnic svetovnega slovesa, sopranistka Ondina Otta Klasinc, danes praznuje 90. rojstni dan.
Katharina Wagner še vsaj do 2020 vodja Wagnerjevega festivala Festival Richarda Wagnerja v Bayreuthu je za pet let podaljšal pogodbo umetniški vodji Katharini Wagner, je potrdil poslovni direktor festivala Heinz-Dieter Sense.
1
Ulični gledališčniki hodijo v Šuglo Šola uličnega gledališča udeležence uči nastopanja v javnem prostoru ob neposrednem stiku z občinstvom.
Ana Desetnica končuje svoje potepanje na ulicah Nove Gorice Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica bo svojo 17. izvedbo, ki je pritegnila okoli 45.000 obiskovalcev, sklenil s predstavo Parada italijanske zasedbe Faber Teater pred SNG-jem Nova ...
Zastor 65. dubrovniških poletnih iger čaka na dvig Z dvigom zastave Libertas se bodo v četrtek začele 65. dubrovniške poletne igre, ki bodo v 47 dneh na 20 krajih gostile več kot 2000 umetnikov in približno 80 dogodkov.
V Umagu zlati lev za Nočnega portirja SNG-ja Maribor Erotična drama Nočni portir v režiji None Ciobanu, v kateri sta zaigrala Nataša Matjašec Rošker in Peter Boštjančič, je na 15. mednarodnem festivalu komornega gledališča v Umagu prejela zlatega leva.
Video: Ana Desetnica stavi na mlade sile Čeprav je Ana Desetnica predvsem festival uličnih gledališč z različnih koncev, marsikje deluje tudi širše, tik pred sklepom 17. izdaje festivala pojasnjuje Goro Osojnik, vodja organizatorja ...
Ana Desetnica z neobičajnimi turami po mestu Obiskovalcem Ane Desetnice so zgodbe in bizarnosti Ljubljane ter njenih prebivalcev te dni razkrivali Kolektiv Narobov, skrite umetnine v mestu pa so razkrivali KUD Ljud.
1
Ana Desetnica: O Neverjetni skrinji in upanju v boljši jutri Med številnimi gledališčniki, ki so te dni v sklopu festivala Ana Desetnica okupirali ljubljanske ulice, je tudi španski kolektiv Cia. La Tal.

Citat
link
Francis Bacon
23. julij 2014 ob 21:50 "Veliko je načinov, da človek obogati, in skoraj vsi so slabi."
Več novic ...
Izbor
Kazalo