slice
Znameniti Jok, brate, odpade jo spremlja že vse življenje
Intervju z igralko Milado Kalezić, 26. avgust 2014 ob 11:03 "Današnji čas je napačen, ker srečo tolmači z užitkom. Edina sreča je užitek. Vse je postalo naslada: hrana, odnosi. In če te naslade več ni, to pomeni, da ničesar ni. A to je laž," pravi izjemna ...
19
Po Dubrovniku čutna Nevarna razmerja v četrtek na odru Križank
2
25. avgust 2014 ob 15:49 Po uspešni premieri baleta Nevarna razmerja v Dubrovniku bo delo Valentine Turcu in Lea Mujića, ki temelji na motivih istoimenskega romana Choderlosa de Laclosa, ta teden na ogled še v Ljubljani.
Mladi levi rjovejo v Stari mestni elektrarni in njeni okolici
23. avgust 2014 ob 12:32 Nocojšnji začetek festivala Mladi levi na ploščadi za poslopjem Stare mestne elektrarne bo nekoliko jubilejen, saj so prenovljeno poslopje pred desetimi leti odprli prav s tem festivalom.
Brechtove tridnevne strankarske aspiracije
22. avgust 2014 ob 21:31 Dnevniški zapis vzhodnonemškega pisatelja Erwina Strittmatterja naj bi razkril Brechtova prizadevanja, da bi postal član Socialistične stranke enotnosti Nemčije (SED).
Kunigunda: osvobajanje kulture na urbanih prizoriščih
1
22. avgust 2014 ob 18:14 V Velenju se drevi začenja 17. festival mladih kultur Kunigunda, ki bo s koncerti, razstavami, intervencijami, delavnicami in drugimi dogodki zasedel 15 velenjskih prizorišč.
Kulturno vrenje v senci ruških smrek S predstavitvijo mladih, še neuveljavljenih kantavtorjev in starih mačkov tega žanra se bo danes začel 15. festival Letni oder Ruše.
VIBRA - pester plesni konec poletja Letošnja izdaja VIBRE prinaša nekatere novosti, še vedno pa plesne delavnice nudijo možnost za enotedensko izmenjevanje izkušenj in piljenje plesnega znanja.
1
Transmedijska predstava za konec izobraževalnega projekta V Španskih borcih se s sklepno produkcijo, predpremiero predstave Othello - Shakespeare in Tango, končuje projekt Gledališče mene išče – Raziskujem in oblikujem zvok, svetlobo, oder in video.
Vikont in markiza spet plešeta svoj smrtonosni ples Na 65. Dubrovniških poletnih igrah bodo danes premierno uprizorili Nevarna razmerja, tokrat kot neobaročni balet v koreografiji in režiji Valentine Turcu in Lea Mujića.
Tragično življenje razvpite Eve Peron še vedno razvnema strasti "Daj Eviti večni mir!" S tem, v latinskem jeziku odpetim verzom se začenja muzikal Evita izpod peresa Andrewa Lloyda Webbra in Tima Ricea, ki že desetletja navdušuje po vsem svetu.
2
Poslovila se je diva iz zlatih časov opere Na svojem domu v New Yorku je v petek umrla ameriška operna zvezda Licia Albanese, sopranistka, ki je v Metropolitanski operi odpela na stotine vlog. Dočakala je častitljivih 105 let.
2
In Argentina bo spet jokala: prihaja Evita V ljubljanskih Križankah se bo zvečer zgodila premiera muzikala o eni najbolj karizmatičnih in vplivnih žensk v zgodovini, Evi Peron.
1
Zagrebški HNK se pridružuje Wilsonu, Jarmuschu in Klinu pri operi o Tesli Gledališki režiser Robert Wilson, filmar Jim Jarmusch in skladatelj Phil Kline se že nekaj let posvečajo operi o življenju Nikoli Tesli.
4
Emma Stone bo namesto "slabe" Michelle Williams pela v Kabaretu Ameriška igralka Emma Stone naj bi od Michelle Williams kmalu prevzela vlogo Sally Bowles v Kabaretu. To bo njen prvi nastop na broadwajskih deskah.
4
Beg možganov: Naj ostanem ali grem? Umetniški kolektiv Narobov bo v okviru umetniškega projekta Should I stay or should I go?
1

Citat
link
Woody Allen
27. avgust 2014 ob 21:57 "Če moji filmi vsaj še koga spravijo v obup, bom vedel, da sem dobro opravil svoje delo."
Več novic ...
Izbor
Kazalo