slice
Biblija, prvi poskus: prenapihnjenost besede, ki je meso postala
Recenzija predstave, 26. april 2017 ob 15:54 Jernej Lorenci se, morda v nasprotju s pričakovanji, Biblije ni lotil z 'mesarskim nožem' v rokah, temveč je, skupaj s preostalimi ustvarjalci predstave, do tematike pristopil spoštljivo, hkrati pa ...
5
Z MMC-jem na predstavo Naše nasilje in vaše nasilje Oliverja Frljića
3
26. april 2017 ob 08:48 V predstavi Naše nasilje in vaše nasilje se Oliver Frljić ozre na Evropo, ki jo je presenetila begunska kriza.
Oliver Frljić: "HDZ še naprej izvaja poglobljeno fašizacijo družbe"
28
25. april 2017 ob 14:27 Na včerajšnje burno dogajanje v Splitu ob uprizoritvi predstave Naše nasilje in vaše nasilje se je že odzval režiser Oliver Frljić, ki je bil takrat sicer v Nemčiji, vendar je pozorno spremljal, kaj ...
Tudi na Hrvaškem ogorčen protest proti kontroverzni Frljićevi predstavi
17
24. april 2017 ob 20:44 Več sto protestnikov je pred poslopjem hrvaškega narodnega gledališča v Splitu nasprotovalo nocojšnji uprizoritvi predstave Naše nasilje in vaše nasilje.
150 let organiziranega gledališkega delovanja na Slovenskem
25. april 2017 ob 10:36 Na današnji dan leta 1867 je bilo v Ljubljani ustanovljeno Dramatično društvo.
Dramski umetniki "ga-gajo za svoje pravice" Jernej Šugman, Tina Vrbnjak, Iva Babić, Aljaž Jovanović, Blaž Šef in Marko Mandić so le nekateri od igralcev, ki v sklopu akcije Mednarodnega združenja igralcev (Fia) "gagajo za svoje pravice" in ...
Nagrada bert bo letos posthumni poklon Ivi Zupančič Društvo slovenskih režiserjev nagrado bert za življenjsko delo na področju filmske in televizijske igre letos podeljuje Ivi Zupančič - žal posthumno, saj je gralka prejšnji petek umrla.
5
Žlahtni meščan kot metafora današnjega časa in sodobnih Slovencev V Mestnem gledališču ljubljanskem premierno uprizarjajo Molièrovo zgodbo o meščanu, ki se želi preleviti v aristokrata.
Hitchcock na odru SMG-ja: Kako se mojster suspenza izmika nadzoru V Slovenskem mladinskem gledališču se s predzadnjo premiero poklanjajo Hitchcockovi ustvarjalnosti.
3
Zgodba Virginije Volk o moči, ki jo premoreta domišljija in sestrska ljubezen Na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bo drevi zaživela senčna predstava, ki se dotika duševne stiske, s katero se je spopadala znamenita angleška pisateljica Virginia Woolf.
Biblija, prvi poskus: "vse, kar je človeškega", v eni knjigi - in v eni predstavi V SNG-ju Drama Ljubljana se pripravljajo na nocojšnjo premiero predstave Biblija, prvi poskus.
5
Z večnim Petrom Panom o odkrivanju sveta odraščanja V ljubljansko lutkovno gledališče prihaja pravljični junak Peter Pan, tokrat kot igrana pripoved s plesom in petjem.
Jubilejni Exodos se ozira na svojih 20 let Z javno debato Exodos, prvih 20 let in premiero koprodukcijske predstave Zibka se bo nocoj v Ljubljani začel jubilejni 20. mednarodni festival sodobnih odrskih umetnosti Exodos.
Svet SNG-ja Maribor potrdil Roškerjev sanacijski načrt Svet SNG-ja Maribor je potrdil sanacijski načrt, ki ga je pripravil direktor Danilo Rošker.
10
Sanjaj in to uresniči: V Celju izbrali najboljše mlade plesalce V soboto je v Celju, natančneje v Slovenskem ljudskem gledališču in Plesnem forumu, potekalo 9. mednarodno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 – Plesna miniatura 2017.

Citat
link
Frederic Beigbeder
26. april 2017 ob 20:37 Da prenehaš brati romane, to zahteva veliko moči. Treba si je želeti živeti, teči, odrasti. Zasvojen sem bil, še preden sem bil dovolj star, da sem šel lahko zvečer ven.
Več novic ...
Izbor
Kazalo