slice
Umetniško vodenje tržaškega SSG-ja prevzema Igor Pison
Uveljavljen ustvarjalec na mednarodnem prizorišču, 22. junij 2017 ob 14:03 Ob izteku mandata umetniškega koordinatorja Eduarda Milerja je Slovensko stalno gledališče imenovalo njegovega naslednika, Igorja Pisona.
Slavje Janusza Kice in Maše Derganc na Dnevih satire v Zagrebu
22. junij 2017 ob 11:06 S podelitvijo nagrad so se v Zagrebu sklenili 41. dnevi satire Fadila Hadžića, na katerem sta slavila v Sloveniji in na Hrvaškem delujoči poljski režiser Janusz Kica in igralka Maša Derganc.
Gledališčniki in televizijci pretreseni ob smrti Gašperja Tiča
91
20. junij 2017 ob 22:11 V nedeljo je slovensko javnost obšla vest, da je pri 44 letih umrl gledališki in filmski igralec, režiser in voditelj televizijskih odda j Gašper Tič. Gašper Tič se je rodil 7. maja 1973 v Kopru.
Na ptujski dvorec Turnišče prihajajo zagrebške "gledališke poslastice"
5
18. junij 2017 ob 11:48 Zapuščeni dvorec Turnišče na Ptuju bo poleti znova prizorišče odrske umetnosti, saj v goste prihajajo zagrebški gledališčniki, ki bodo med 23. in 25. junijem uprizorili tri sodobne predstave.
Primorski poletni festival vabi na pester nabor predstav in koncertov
2
18. junij 2017 ob 08:14 Na 24. Primorskem poletnem festivalu se bo do začetka julija v štirih slovenskih obalnih mestih, v Miljah v Italiji in Pulju na Hrvaškem zvrstilo več kot 20 predstav.
V Slovenskem mladinskem gledališču bo Vse lepo in prav Slovensko mladinsko gledališče je razgrnilo vsebino 62. sezone, ki nosi naslov Vse lepo in prav.
Kdo se bo jeseni odpravil v Maribor na Borštnikovo srečanje? " Ne mislim, da je slovensko gledališče v krizi, mislim pa, da so v krizi nekatera umetniška vodenja in da so nekateri tipi gledališke kreacije na točki preloma," je ob predstavitvi tekmovalnega ...
1
Nova sezona novogoriškega gledališča: "Dovolimo si biti ljudje ..." V novi sezoni bodo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica uvedli dve novosti - zdajšnjim abonmajem se bosta pridružila še lutkovni in plesni.
2
V. d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja je Ksenija Repina Minister za kulturo Tone Peršak je za v. d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja imenoval Ksenijo Repina.
2
Bojkotirati ali ne bojkotirati? Shakespeare "po trumpovsko" Newyorška gledališka skupina Public Theater mora javno braniti svojo postavitev klasične Shakespearove tragedije Julij Cezar.
10
Bitef: odpira ga Jan Fabre, prvo ime festivala je Jernej Lorenci Prvo ime uglednega beograjskega mednarodnega gledališkega festivala Bitef bo letos Jernej Lorenci, zato so organizatorji v Ljubljani predstavili program, ki ga prinaša 51. izdaja.
Foto: Smetana Broadwaya v pražnjih oblačilih na Tonyjih Na podelitvi tonyjev sta med pari izstopala Chrissy Teigen in John Legend, ki je z osvojeno nagrado zdaj ponosni lastnik trojčka "GOT": grammyja, oskarja in tonyja.
1
Navdihujoč plesni večer EnKnapGroup Z dvojnim plesnim večerom je plesni ansambel EnKnapGroup obudil deli Trishe Brown in Josefa Nadja ter s tem, izvrstno izvedenim poklonom plesno revolucionarnim 80. letom, napovedal uvod v sezono, ko ...
Pavol Weiss: Nacionalizem vedno korenini v socialni neenakosti "Ko je Dino Mustafić (op. režiser drame) prvič bral besedilo, mu je bilo zelo všeč, mislil je, da ga je napisal kak balkanski avtor, v njem je prepoznal zdajšnje Sarajevo," razkriva ozadje ...
38
Uresničene sanje Alanis - album Jagged Little Pill bo zaživel kot muzikal Album Jagged Little Pill kanadske izvajalke Alanis Morissette bo prihodnje leto zaživel v obliki muzikala, nad čemer je glasbenica navdušena.
9

Citat
link
Thom Yorke
23. junij 2017 ob 20:26 Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo