slice
20. Mladi levi: pogled naprej z intimnimi, a hkrati globalnimi zgodbami
Predstava Zasledovalci sreče za uvod, 18. avgust 2017 ob 13:32 Na letošnji jubilejni izdaji festivala Mladi levi bodo glas dobili običajno preslišani, na sporedu bo veliko intimnih zgodb, kar nekaj bo interaktivnih predstav.
75 let Radka Poliča - Raca, "vrvohodca brez varovalne mreže"
5
18. avgust 2017 ob 10:40 Priljubljeni slovenski igralec Radko Polič - Rac, ki je nastopil v okoli 100 filmih ter v skoraj 100 gledaliških in radijskih igrah, praznuje 75 let.
Tadej Brdnik ob čipki Eve Petrič vpeljal festival Battery
15. avgust 2017 ob 11:08 Letošnji festival na prostem Battery, ki vsako leto Manhattan preplavi s plesnimi koreografijami z vsega sveta, se je letos začel s sporočilom o pomenu medkulturnega razumevanja.
Prihaja kritiška platforma Kriterij, zagnana ob jubilejni izvedbi Mladih levov
12. avgust 2017 ob 14:53 Ob jubilejnih dveh desetletjih mednarodnega festivala Mladi levi bo njegov organizator zavod Bunker zagnal kritiško platformo Kriterij , nastanek katere je spodbudilo pomanjkanje refleksivnih ...
The Boss na Broadwayu: prvič po 40 letih pred majhnim občinstvom
2
11. avgust 2017 ob 11:09 Bruce Springsteen, ki s svojimi maratonskimi koncerti polni stadione, se podaja v novo areno - na Broadway.
Jubilejni Mladi levi dajejo glas preslišanim Mladi levi bodo letos svetovna vprašanja načenjali prek intimnih zgodb.
Lutke vseh velikosti in oblik so spet v Mariboru Maribor je v teh dneh dom lutk v vsej njihovi pisanosti, vseh velikosti in oblik. Začenja se Poletni lutkovni pristan, ki prinaša več kot 20 brezplačnih domačih in tujih predstav.
Od nesojenega vladarja Asgarda do nesojenega vladarja Danske Poznamo ga kot Lokija, Hanka Williamsa in Nočnega receptorja, zdaj pa bo Tom Hiddleston - morda po vzoru Benedicta Cumberbatcha? - prevzel še vlogo trpinčenega danskega princa, ki vidi duhove.
1
Vdova "kralja ringa" Parlova ne dovoli uporabe moževega imena Tik pred premiero predstave Mate Parlov v gledališču Ulysses na Brionih je boksarjeva vdova gledališču prepovedala vsakršno uporabo imena pokojnega moža.
9
Izza rešetk na oder: zaporniška izkušnja članice Pussy Riot Kar se je zgodilo meni, se lahko zgodi komur koli, sporoča članica ruske pankovske skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonikova s svojim svežim interaktivnim gledališkim projektom.
5
Bayreuth se bo znova odel v Wagnerjevo pozlato " Kaj je umetnost in kaj je nemška umetnost? Kaj je dobra glasba in kaj slaba? Kaj je nemško in kaj ne? Kdo odloča o tem? Kdo je član skupnosti? " Ta vprašanja je kot pomembna poudaril Barrie Kosky ...
Milanska elita v Scali zgrožena nad turisti v kratkih hlačah Verjetno najslovitejša in gotovo ena najprestižnejših opernih hiš na svetu, milanska La Scala, od obiskovalcev pričakuje določeno mero dekoruma.
34
John Malkovich v Ljubljani: "Prezaposlen sem, da bi me zanimala politika" Ga je katera igralska vloga v karieri posebej zaznamovala? "Niti ne." Podaljšani vokali, rahlo pojoča intonacija.
21
Britanci branijo Riharda III. pred Shakespearovim "blatenjem" Protestniki so Veliki Britaniji (neuspešno) skušali preprečiti že razprodano uprizoritev Shakespearove tragedije Rihard III., češ da je "blatenje kralja" na točni lokaciji, kjer je vladar pokopan, ...
3
Poklon Tomažu Pandurju: Brezmadežna na Festivalu Ljubljana Tomaža Pandurja je več kot 15 let s Festivalom Ljubljana povezovala močna vez.
3

Citat
link
Siddharta Gavtama - Buda
17. avgust 2017 ob 22:04 Ne premišljuj o preteklosti in ne sanjaj o prihodnosti ter raje svoj um usmeri na tukaj in zdaj.
Več novic ...
Izbor
Kazalo