slice
Na Poljskem policiji prijavili predstavo Oliverja Frljića
Ljubljanska premiera predstave bo 13. oktobra, 30. september 2016 ob 12:16 Po uprizoritvi predstave Naše nasilje in vaše nasilje v režiji Oliverja Frljića na Poljskem so nekateri člani tamkajšnje desno usmerjene vladajoče stranke PiS podali prijavo na policijo zaradi ...
31
Ljubezenski trikotnik Dona Pasquala, prenesen v osemdeseta leta 20. stoletja
30. september 2016 ob 10:13 Slovensko narodno gledališče Maribor novo operno sezono drevi začenja z opero, v kateri je skladatelj Gaetano Donizetti dosegel vrh svojega opernega opusa in prečiščeno ravnotežje med glasbenim ...
"Vsi protagonisti slovenske literature v sebi nosijo nekaj neizkričanega"
1
29. september 2016 ob 19:00 Prva uprizoritev letošnje sezone SNG-ja Nova Gorica je krstna izvedba besedila Nebojše Popa-Tasića Zakaj ptiči pojejo v režiji Yulie Roschina.
Najboljši ljubiteljski gledališčniki se predstavijo
29. september 2016 ob 09:38 Linhartovo srečanje že več kot pol stoletja predstavlja ustvarjalni vrh slovenskega ljubiteljskega gledališča.
"Zgodovinski dogodek": V Sloveniji odslej tudi dodiplomski študij baleta
9
28. september 2016 ob 13:26 Slovenija je bila doslej edina država v Evropi, ki ni imela pouka plesne in baletne umetnosti na visokošolski ravni, zato so morali naši plesalci pridobiti izobrazbo na tujih akademijah.
Branko Potočan: Žepi polni zvezd – in več kot 30-letne plesne ustvarjalnosti "Branko Potočan je začel na tleh, zdaj gre v nebo," je koreografa, plesalca, režiserja in pedagoga na mini simpoziju o Potočanovem delu, ki se je odvil kot napoved njegove nove predstave fizičnega ...
7
Portret Matjaža Fariča: veselje do plesa, ki ga žene že več kot 30 let Za 51. rojstni dan si je podaril prvo vajo za nov plesni solo iz čiste želje po plesu, da bi prevprašal lastne obrazce in preveril, kaj je tisto, kar ga še navdušuje.
2
Za uvod v Mali drami preplet sanjskega in resničnega Oder Male drame drevi odpira predstava Jana Krmelja Utopia, Arheologija raja, v katerem se prepleta sanjski in resnični svet, v katerem želijo doseči nemogoče.
1
Pandurjeva vrnitev v Maribor z veliko predstavo o ženski Mariborska Drama odpira sezono s predstavo Brezmadežna/Inmaculata, s katero se je na mariborski oder nameraval vrniti Tomaž Pandur, po njegovi smrti pa je delo nadaljevala Livija Pandur.
5
Avdićev Mefisto "še premore smisel za humor" "Dvatisočšestnajsto. Svet gre h koncu. Bog se je umaknil. Nikogar več ni, ki bi režiral Fausta. Mefisto vstopi v bife ..."
2
Stanje mednarodnih festivalov scenskih umetnosti na naših tleh Festival Ex Ponto je na začetku devetdesetih let vzniknil kot oblika ponovnega vzpostavljanja kulturnih vezi na območju nekdanje skupne države, vendar letos njegove izvedbe zaradi nenadne smrti ...
Leonce in Lena v MGL -ju: Avtomatiziran svet brez empatije Mateja Koležnik se je Büchnerjeve satirične malomeščanske igre lotila s premišljenim konceptom, ki skozi minimalizem vodi v skoraj nadrealen svet, če le ne bi ta tako boleče opominjal na sodobnost.
Sneguljčica Mini teatra slavila na lutkarskem festivalu v Zagrebu Mednarodna žirija na zagrebškem festivalu PIF je glavno nagrado dodelila Sneguljčici Mini teatra v režiji Marka Bečke.
1
Nein. - tiranija "daja" v času, ko je "ne" skoraj bogokletno dejanje V Kinu Šiška bo drevi premierno odmeval Nein. , polimedijski projekt avtorjev Jake Bergerja Brgsa, Davida Cvelbarja, Mateja Marinčka in Vlada G. Repnika.
1
Umrl je Edward Albee, avtor drame Kdo se boji Virginie Woolf? V starosti 88 let je umrl ameriški dramatik, trikratni Pulitzerjev nagrajenec Edward Albee, širšemu občinstvu najbolj poznan po drami Kdo se boji Virginie Woolf?

Citat
link
Albert Einstein
30. september 2016 ob 21:52 "Velikost je pomembna, a je tu še nekaj detajlov."
Več novic ...
Izbor
Kazalo