slice
V Slovenijo prvič prihaja Cirque du Soleil
Predstavili se bodo s spektaklom Varekai, 29. avgust 2016 ob 16:39 Cirque du Soleil, največji izvozni adut, kar jih je Montreal kdaj imel, v svetu slovi po svojih cirkuških akrobacijah, v katerih ni prostora za živali.
Sisi vabi na plesni večer, poln hrepenečih neizpolnjenih želja
29. avgust 2016 ob 15:13 Festival Ljubljana drevi vabi na prvo od treh plesnih predstav Sisi - bilo je nekoč v času cesarja, ki jo bo izvedel plesni ansambel Sandorja Romana ob pomoči Budimpeškega ciganskega simfoničnega ...
Mladi levi se končujejo, ostajajo premisleki in vprašanja, ki so jih vzbudili
28. avgust 2016 ob 12:28 19. festival Mladi levi se danes končuje s predstavo Suita št. 2, za seboj pa pušča stopinje okoljsko usmerjenih projektov in že razmišlja o prihodnji okrogli obletnici.
Neukrotljiva Carmen osvojila tudi Dubrovnik
26. avgust 2016 ob 16:27 Orlanda, glavno nagrado letošnjih 67. dubrovniških poletnih iger, je dobila Shakespearova predstava Othello v izvedbi festivalskega dramskega ansambla in v režiji Ivice Boban.
Ich kann nicht anders: Voajeristična izkušnja za starejše od 37 let
1
26. avgust 2016 ob 09:54 "Radi bi dosegli določeno točko iskrenosti, predvsem pa neizprosnosti znotraj nas samih ter podali neki vpogled v mentalno zmedo, v kateri živimo."
Mariborski lutkarji vabijo v zeliščarske coprnije V Lutkovnem gledališču Maribor bodo v novo sezono še pred iztekom Poletnega lutkovnega pristana zajadrali z današnjo premiero Coprnice Dragice režiserke Svetlane Patafta.
Promenada gledališča in ustvarjalnosti za otroke na Emonski ulici Emonsko promenado, mednarodni festival gledališča na prostem in ustvarjalnega sprehajališča za otroke in družine, bo letos soustvarjalo več kot 50 umetnikov, lutkarjev, glasbenikov in artistov, ...
Ana Karenina na rolerjih, niso pozabili niti na usodni vlak V Moskvi bodo oktobra uprizorili muzikal Ana Karenina z igralci na rolerjih, ki bodo tako odigrali zimske prizore, za katere so v izvirniku predvidene drsalke.
Čarobna piščal odpira sezono v Scali, pevci se učijo recitiranja V sloviti milanski operni hiši La Scala bodo sezono po poletnem premoru septembra odprli z Mozartovo opero Čarobna piščal v izvedbi študentske zasedbe.
Brionsko srečanje z grbavim Ralphom Fiennesom in kaj ima s tem Boris Johnson "Bojim se, da bo svet zapotoglavil." Ta občutek, da država zaradi krvavega osebnega načrta Riharda III.
6
60 let od smrti Bertolta Brechta, "klasika revolucionarne socialne dramatike" "Revni ljudje potrebujejo pogum, brez njega so izgubljeni. Potrebujejo ga že za to, da zjutraj vstanejo. Sredi vojne obdelovati polje, spravljati na svet otroke, ko je prihodnost brez upanja, to ...
150 let dramatika, ki je vedel, da je ironija "žalost, ki se smeje, ker ne more jokati" Na današnji dan se je pred 150 leti rodil španski dramatik Jacinto Benavente. Nobelovec je špansko dramatiko od tradicionalne melodramatične komedije preusmeril k moderni, družbenokritični igri.
Začenja se 13. Kamfest, edini festival z razgledom Na osmih različnih prizoriščih po Kamniku se bo v okviru Kamfesta zvrstilo več kot 100 dogodkov, od koncertov ter uličnih in gledaliških predstav do športnih dogodkov in kulinarične ponudbe.
6
Nova oprava za operno hišo v Sydneyju - najobsežnejša prenova vse od odprtja " Gre za nujno zlo, ki ga je vredno prestati. Sydneyjska opera je ena od najveličastnejših zgradb na svetu in zahteva spoštovanje ter čast, " je o napovedani prenovi operne hiše povedala glavna ...
Mladi levi v "krtovi deželi": festival odseva negotove čase Mednarodni festival Mladi levi bo letos prežet z zaskrbljenostjo nad nepredvidljivostjo, negotovostjo oziroma nezmožnostjo pogleda v prihodnost.

Citat
link
Antoine de Saint-Exupéry
29. avgust 2016 ob 21:39 "Zdelo se mi je namreč, da je človek zelo podoben citadeli. Prevrača zidove, da bi si zagotovil svobodo, toda potem je zgolj razrušena trdnjava, odprta zvezdam. Tedaj se začne tesnoba, ki je ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo