slice
Premiera celovečerne baletne predstave Tristan in Izolda
Drevi premiera v SNG Opera in balet, 30. oktober 2014 ob 10:49 Znana keltska legenda o Tristanu in Izoldi velja za osrednje gibalo pesniških tradicij vse od srednjeveške Evrope dalje, zdaj pa jo je kot spektakularno celovečerno baletno predstavo na svoj oder ...
 • Premiera: drevi ob 19.30
 • Prva ponovitev: 4. 11. ob 19.30
 • Sting s svojim muzikalom na Broadwayu
  1
  30. oktober 2014 ob 14:10 Britanski popglasbenik Sting je letos premierno predstavil svoj prvi muzikal The Last Ship, ki je tako navdušil, da je svoje mesto dobil tudi na Broadwayu.
  V Leipzig z Brechtovo Malomeščansko svatbo
  29. oktober 2014 ob 21:45 Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor gostuje v gledališču Schauspiel Leipzig, kjer se je v sklopu Evropske gledališke konvencije predstavila z Brechtovo Malomeščansko svatbo v režiji ...
  Odpustki Antikristu ali kdo sploh ta je
  16
  28. oktober 2014 ob 09:09 Morda je skoraj bogokletno zapisati spodaj zapisano, saj je v prvi vrsti hvalevredno opominjati na grehe slovenske Cerkve v sklopu politično angažiranega gledališča - konec koncev, ko je stvar ...
  Slehernik Đilas na slovenskih odrih
  4
  27. oktober 2014 ob 14:05 Dokumentarna drama Slehernik Đilas osvetljuje življenje odpadnika Milovana Đilasa, avtorja knjige Novi razred: Analiza komunističnega sistema, uvrščene med 100 najvidnejših del 20. stoletja.
  Mali priročnik biznisa od pizdeka do tajkuna Kako brez trohice denarja postati lastnik "veleuspešnega podjetja", kako najeti posojilo brez pokritja in diplomirati brez znanja, kako si izplačati nagrade ...
  1
  Svatba velika zmagovalka Borštnikovega srečanja Najboljša uprizoritev pretekle gledališke sezone je drama Svatba v režiji Jerneja Lorencija in izvedbi SNG-ja Drama Ljubljana, je presodila žirija Festivala Borštnikovo srečanje.
  3
  6. Plesna nacionala s srečanjem plesne mreže Aerowaves Letošnja Plesna nacionala ima posebno težo, saj bo v Španskih borcih danes potekalo tudi srečanje članov uveljavljene vseevropske plesne mreže Aerowaves, ki združuje predstavnike iz evropskih držav.
  Deklica z zmajem – med radostjo in pripadom, med gibom in videom Mlada ustvarjalka Enya Belak v svojem delu raziskuje odnos med telesom, sredstvom za gib in statično-dinamičnim kadrom v različnih prostorskih perspektivah.
  1
  Revolucionarni naboj do zadnjega diha Grobnice za Borisa Davidoviča Izklesanih lic in srepih pogledov devet igralcev stoji na odru, kjer je potekala predstava, ki ne dopušča niti najmanjšega prostora za vdih ali oddih - je najboljši povzetek stanja na odru po ...
  Začenja se lovska sezona Na odru Kulturnega centra Španski se obeta nova premiera.
  "Umetnost ne more biti samo estetika brez angažmaja" V Cankarjevem domu bo nocoj premierno zaživela Igra o antikristu: Oratorij po mariborski nadškofiji. Umetniški kolektiv Was ist Maribor? v njej tematizira zlom mariborske nadškofije.
  36
  Ivanka Mežan: "Ne samo mitraljez ali puška, orožje je bila tudi beseda." Ivanka Mežan, Aleksander Valič in Zora Konjajev - tri legende, ki so aktivno sodelovale v gledališču že med drugo svetovno vojno, ko se je rodilo partizansko gledališče.
  Slovo Marije Crnobori, legende jugoslovanskega gledališča Umrla je jugoslovanska filmska in gledališka igralka Marija Crnobori, ki je na odru upodobila slovite ženske like, kot so Antigona, Ifigenija, Medeja V spomin mnogih se je zapisala z odmevnimi ...
  Ivo Ban, igralec: Zmeraj in povsod dam vse od sebe "Meni se zdi, da si lahko igralec zmeraj. Do konca, vse dokler si lahko zapomniš besedilo, dokler se lahko vsaj približno giblješ. Mislim, da je starejši igralce lahko le dodana vrednost."
  20

  Citat
  link
  G. K. Chesterton
  30. oktober 2014 ob 20:27 Najslabšo knjigo na svetu bi lahko sestavil samo iz izbranih odlomkov najboljših pisateljev na svetu.
  Več novic ...
  Izbor
  Kazalo