slice
Človek, ki je gledal svet: kako spregovoriti o razmerju teh dveh komponent
Avtorski projekt o apokalipsah človeškega vsakdanjika, 22. januar 2017 ob 11:00 " Predstava zastavlja vprašanje o pogojih za dogodek, ki bi spremenil in obrnil obstoječi družbeni red oziroma vprašanje prihodnosti v času, ko ga prevzema svojevrsten nihilizem, " o predstavi ...
Velikopotezna širina Vojne in miru ujeta na odru Cankarjevega doma
21. januar 2017 ob 12:59 Osrednji dogodek letošnjega festivala Tolstoj, iskalec resnice , koprodukcija SNG Drame, MGL-ja in Cankarjevega doma, premiera priredbe Tolstojevega romana Vojna in mir v režiji Silvia Purcăreteja ...
Vojna in mir – veliki roman z veliko priredbami
5
22. januar 2017 ob 10:31 Vojna in mir je roman, ki je močno zaznamoval in se vtisnil v širšo svetovno zavest, zato ni čudno, da je bil pogosto predmet takšnih in drugačnih priredb; od filmskih, gledaliških do opernih.
O zapeljevanju, feminizmu in spolni etiki: nova slovenska opera Julka in Janez
4
20. januar 2017 ob 08:10 Zgodbe o odnosu močne ženske in šibkejšega moškega, ki ji ne more slediti v njenih idejah in načinu življenju, so še danes malce nenavadne– " če je obratno, pa ne. Tu smo še nekje na pol poti, "
Družinski parlament v MGL-ju: omlednost pisanih barv
1
17. januar 2017 ob 13:23 Družinski parlament je besedilo tistega formata, ki mu bolj ustrezajo manjši in intimnejši odri. Zato je škoda, da je splet okoliščin z Male scene prestavil uprizoritev na Veliki oder MGL-ja.
Z MMC-jem na predstavo Človeški faktor V Slovenskem mladinskem gledališču so decembra premierno uprizorili predstavo Človeški faktor v režiji Matjaža Pograjca, ki si jo zdaj lahko z MMC-jem ogledate tudi vi.
1
Cumberbatch kot Hamlet: z londonskega odra v živo v slovenske kinematografe Program prireditev ob 400. obletnici smrti Williama Shakespeara bo British Council v Sloveniji sklenil s projekcijo tragedije Hamlet, v kateri v vlogi danskega princa nastopi britanski zvezdnik ...
1
80 let Alenke Bole Vrabec, ki nam je približala književnost v španščini Igralka in prevajalka Alenka Bole Vrabec danes praznuje 80 let.
2
Frljićeva Medeja: v fokusu položaj ženske v sodobni družbi Evripidova Medeja v ospredje postavlja žensko, ki se ji po žilah pretaka božanska, človeška in čarovniška kri.
4
Sem pa tja: Brezčasna problematika meja in birokracije "Na mejah zavračamo ljudi, jih iz ene države pošiljamo v druge, begunci pa ostanejo nekje na sredi svojih poti, ker jih nihče ne vzame nazaj ali spusti naprej."
1
Družinski parlament z vsemi značilnostmi sodobne politike D ružina je mikrocelica, iz katere izhajajo vsi elementi sodobne družbe, vendar družine ne delujejo po političn ih načelih.
2
Stari spori so pozabljeni: Scala z odprtimi rokami pričakuje Riccarda Muttija V Milanu se veselijo vrnitve dirigenta Riccarda Mutija. "Velikan Verdija" bo 20. in 21. januarja, 12 let po svojem odhodu iz najslavnejše operne hiše na svetu, gostoval v Scali.
2
Živalske novice bodo v novogoriškem gledališču zabavale otroke V SNG-ju Nova Gorica v sredo premierno prihaja na spored otroška predstava, namenjena drugi triadi osnovne šole Živalske novice , ki jo je po literarni predlogi Primoža Suhodolčana priredila in ...
Poslovil se je hrvaški dramatik Ivo Brešan, ki se je pečal tudi s kritiko totalitarizma in grotesko V starosti 81 let je umrl mednarodno priznani hrvaški pisatelj, dramatik in scenarist Ivo Brešan. Njegova najbolj znana drama je Predstava Hamleta v vasi Mrduša Donja.
Kamor ptice ne letijo: med strahom in pogumom, med krivdo in katarzo V Lutkovnem gledališču Maribor bodo drevi premierno uprizorili plesno predstavo Kamor ptice ne letijo , v kateri avtorica koncepta in koreografinja Magdalena Reiter razmišlja o krhkosti človekovega ...

Citat
link
Albert Einstein
2
20. januar 2017 ob 20:40 Nacionalizem je infantilna bolezen. Ošpice človeštva.
Več novic ...
Izbor
Kazalo