Beremo
slice
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe
Beletrina, 2016, 28. marec 2017 ob 10:01 So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega
23. marec 2017 ob 08:40 Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.
Barbara Korun: Vmes
1
20. marec 2017 ob 20:39 Pesmi Barbare Korun so vedno nastajale v resnem bivanjskem razpoloženju, četudi so prisegale na čudovitost človekovega obstoja.
Ivana Djilas: Hiša
5
18. marec 2017 ob 16:27 Pred dvema letoma je Ivana Djilas z Zgodbo o neuspehu "zlomila splet", no, vsaj njegov slovenski del: v duhovitem zapisu s trpkim priokusom je pred bralci razgrnila svojo osebno dramo.
Veronika Dintinjana: V suhem doku
2
14. marec 2017 ob 08:37 Druga pesniška zbirka Veronike Dintinjana V suhem doku je izšla kar osem let po prvencu Rumeno gori grm forzicij.
Igor Marojević: Mamina roka Osnovna zastavitev Marojevićevega romana Mamina roka je vsekakor ena tistih, ki se v sodobni literaturi pogosto pojavljajo.
Martin Brecelj: Anatomija političnega zločina Martin Brecelj, v Argentini rojeni tržaški časnikar, si je z raziskavo trojnega umora v Rossettijevi ulici zadal težavno nalogo: dokopati se do končne resnice o tragičnem dogodku, ki ga je ...
1
Alojz Ihan: Čas nesmrtnosti – smrt v dobi bionike Leta 2012 je Alojz Ihan, pesnik, pisatelj, esejist, zdravnik, objavil esejistično knjigo Državljanski eseji - podnaslovljeno O fiziologiji človeške moralnosti - in zanjo dobil Rožančevo nagrado.
Keeanga-Yamahtta Taylor: Od #BlackLivesMatter do črnske osvoboditve Ali se da problem policijskega nasilja v ZDA, katerega nesorazmerne žrtve so temnopolti prebivalci, reševati parcialno, ali pa ga je treba umestiti v širši kontekst institucionalnega rasizma in ...
11
Peter Rezman: Barbara in Krištof Peter Rezman pogosto črpa literarni navdih iz rudarskega miljeja širšega velenjskega območja, dogajanje postavlja v zelo konkretne in aktualne družbenopolitične okvire.
Marij Čuk: Molk koloradskih hroščev Roman Marija Čuka Molk koloradskih hroščev je pripoved o slovenski manjšini in njenem položaju v Italiji.
Jerneja Jezernik: Nisem le napol človek - Alma M. Karlin in njeni moški Urednica, prevajalka in zdaj tudi avtorica Jerneja Jezernik si je v zavzeto vsebinsko zastavljeni in impresivno oblikovani knjigi Nisem le napol človek , posvečeni Almi Karlin in njenim partnerskim ...
3
Svetlana Makarovič: Zima vezilja V novi pesniški zbirki Zima vezilja je Svetlana Makarovič vse tisto, kar je bila že prej: dramatična, mrakobna, zajedljiva, eksplicitna o človekovi brutalnosti, pronicljiva in objektivna hkrati, pa ...
8
Muanis Sinanović: Dvovid Pri založbi Litera zadnja leta izhajajo zbirke številnih mladih avtorjev in avtoric, ki pa ostajajo v ozadju.
2
Tadej Golob: Jezero " Taras je še enkrat počepnil ob roko in skušal odstraniti večje kose ledu, ki so zakrivali pogled pod gladino. Led je bil tanek, tako da je kar šlo. Dvakrat je moral odnehati, ker ga je hotelo ...
4

Citat
link
Paul Auster
28. marec 2017 ob 20:59 "Sestavimo si svojo pripoved in njeni niti sledimo iz dneva v dan. Ljudje, ki razpadejo kot osebnosti, so tisti, ki izgubijo to nit."
Več novic ...
Izbor
Kazalo