Drugo
slice
Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture
Prenovili so jo leta 2014, 18. avgust 2017 ob 15:25 Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
18
Je na obzorju ukinitev enote za umetnost in starine pri Scotland Yardu?
2
17. avgust 2017 ob 12:43 V Veliki Britaniji so se pojavile domneve, da se obeta ukinitev enote za umetnost in starine, ki je delovala v okviru Scotland Yarda, saj so tri njene detektive po novem premestili z namenom, da ...
Rešena uganka rdeče obarvane Vltave, ki je vznemirila Prago
3
17. avgust 2017 ob 09:52 Potem ko so se prebivalci Prage od ponedeljka popoldan spraševali, od kod Vltavi, ki teče skozi njihovo mesto, rdeč odtenek, se je izkazalo, da gre za protestno akcijo umetniške skupine.
Egipčanski umetnik z gorečim tobakom ustvarja portrete
16. avgust 2017 ob 20:58 Egipčanski umetnik Abdelrahman al Habrouk je razvil posebno tehniko, pri kateri na bel list papirja strese tobak, ga posipa s smodnikom in prižge. Ko ogenj ugasne, se pojavi portret.
Polanskega spolnega nadlegovanja obtožila domnevna tretja žrtev
15
16. avgust 2017 ob 16:47 Potem ko je Samantha Geimer, ki jo je slavni poljski režiser Roman Polanski domnevno posilil leta 1977, prosila, naj se pregon proti njemu konča, se je oglasila še tretja žrtev, ki naj bi jo ...
Foto: Novo odkritje starodavnih grobnic v Egiptu Arheologi so na jugu Egipta odkrili tri grobnice, stare okrog 2000 let: v njih je bilo nekaj različnih sarkofagov in ostanki gline.
Džuboks poezije sredi New Yorka slavi raznolikost kultur V newyorški soseski East Village, magnetu za umetniške duše, se na vogalu ene izmed ulic med zvoke prometa, glasove ljudi in enakomerno brnenje klimatskih naprav meša tudi nekaj poezije.
1
Spomin na dan, ko so ognjeni zublji pogoltnili Koroško Belo Še danes ni povsem jasno, zakaj so se natanko pred stoletjem, 14. avgusta 1917, nad Koroško Belo zgrnile silhuete italijanskih letal, ki so v nekaj urah z bombnim napadom povzročila grozljivo ...
1
Se Tony Wilson obrača v grobu zaradi umetnostnega centra, poimenovanega Factory? Kar se je napovedovalo kot "manchestrski Guggenheim", se je izkazalo za zelo slabo zasnovan umetnostni center, zaradi česar so se morali arhitekti še enkrat lotiti načrtov, saj jih morajo precej ...
Nova EU-smernica ogroža slavni meissenski porcelan Svinec in kadmij sta tista kemijska elementa, ki zagotavljata sijoče barve na porcelanu, vendar se lahko zato s krožnikov in skodelic sproščajo strupene snovi, ki prehajajo v hrano ali pijačo.
5
Okrašene kosti pričajo o ljudožerskem ritualu v kamenodobni Angliji Arheologija uči, da največ kanibalizma v zgodovini človeštva niso zagrešili serijski morilci.
10
Nezbrisane sovražne tvite umetnik pustil na Twitterjevem pragu Nemško-izraelski umetnik, ki je Twitterju brez kakršnega koli haska prijavljal sovražni govor, je sklenil zadeve vzeti v svoje roke.
29
Panorama Stara pošta - urbana džungla nad strehami Kranja Ena najzanimivejših zgradb v Kranju, ki jo je večkrat obiskal tudi France Prešeren, piše novo zgodbo z lokalom Panorama Stara pošta, ki je na samem vrhu štirinadstropne stavbe.
15
Izgubljene Giacomettijeve risbe so se našle pod kupom zaprašenih papirjev Kot je pokazal podrobnejši pregled zapuščine slavne zbirateljice Eile Grahame, so se med številnimi umetninami vendarle skrivale tudi risbe Alberta Giacomettija.
Pri Prežihovi bajti letos o likih s socialnega roba Hiša na Preškem vrhu nad Kotljami, v kateri je nekoč živela družina Lovra Kuharja - Prežihovega Voranca, bo že 15. prizorišče srečanja, na katerem se bodo poklonili dediščini tega pomembnega ...
3

Citat
link
Siddharta Gavtama - Buda
17. avgust 2017 ob 22:04 Ne premišljuj o preteklosti in ne sanjaj o prihodnosti ter raje svoj um usmeri na tukaj in zdaj.
Več novic ...
Izbor
Kazalo