Drugo
slice
Soška fronta, zgodovinski nauk za celotno Evropo
Na mednarodni konferenci v Novi Gorici o bojiščih prve svetovne vojne, 25. april 2017 ob 21:09 Nova Gorica je danes gostila mednarodno konferenco z naslovom Od Soče do Višegrada. Prva svetovna vojna iz srednjeevropske perspektive.
Nad Havano bedijo orjaški otroci kot simbol upanja
1
25. april 2017 ob 17:24 Orjaški črno-beli portreti otrok, ki so se pred približno dvema letoma začeli pojavljati na zidovih v predmestju Havane, so delo kubanskega umetnika Maisela Lopeza.
Plečnikova nagrada za Materinski dom Ljubljana
4
24. april 2017 ob 14:57 Letošnji dobitniki Plečnikove nagrade so Rok Jereb, Blaž Budja in Nina Majoranc, ki so prepričali z Materinskim domom Ljubljana.
V 110 let starem pianinu odkrili kup viktorijanskih novcev
3
24. april 2017 ob 10:22 V grofiji Shropshire v osrednji Angliji je v pozabljenem pianinu uglaševalec odkril pravi arheološki zaklad.
Dogajanje, ki bo povezalo Slavoja Žižka, Juda Lawa in Conchito Wurst
3
23. april 2017 ob 16:41 Na različnih dunajskih prizoriščih se bo v petih pomladnih tednih zvrstilo 44 produkcij iz 28 držav, s čimer se bo avstrijska prestolnica spremenila v mednarodno prizorišče glasbe, gledališča in ...
Med drugo svetovno vojno ukradeni kip Druza se vrača v Italijo Muzej umetnosti v Clevelandu je Italiji vrnil antični kip Tiberijevega sina Druza, ki je med drugo svetovno vojno izginil iz mesta Sessa Aurunca v italijanski deželi Kampanji.
1
Ponosni očka: umetnik uspešno valil jajca, prvi piščančki že pričivkali na svet Umetnik Abraham Poincheval je v zadnjih marčevskih dneh zagnal svojo umetniško akcijo, ki jo je naslovil Jajce , in v okviru katere je s svojim telesom grel deset kokošjih jajc ter svoje upe polagal ...
10
Po 10 letih Pečečnik lahko začne delo - če mu uspe s prebivalci Fondovih blokov Agencija za okolje (Arso) je družbi Bežigrajski športni park poslovneža Joca Pečečnika po 10 letih birokratskih postopkov le izdala okoljevarstveno soglasje za obnovo Plečnikovega stadiona v ...
175
Odprte hiše Slovenije: fokus na stavbah, energiji in dobrem počutju Pred nakupom preizkušamo avtomobile, telefone ... nepremičnin, ki so ena naših največjih naložb v poslovnem ali zasebnem življenju, pa večinoma ne.
5
"Za vsak evro v proračunu glasbenega festivala v povprečju štirje evri stečejo nazaj v lokalno gospodarstvo" " Ljudje se zavedajo, da s tem, ko se prispeva k podpori kulturnikov, ti tudi veliko prispevajo nazaj v družbo, " opiše mednarodni strateg na področju kulturnih politik in kreativnih industrij ...
30
Pomembno odkritje v Egiptu: več kot 3.500 let stare mumije v poslikanih sarkofagih V bližini Luksorja so odkrili grobnico iz časov 18. dinastije, v njej pa osem mumij, več polihromiranih sarkofagov in več kot tisoč pogrebnih kipcev.
4
V Slovenski filharmoniji izglasovali Marino Kopše in Katarino Lenarčič Na ponovljenih volitvah so zaposleni v Slovenski filharmoniji za predstavnici v svetu javnega zavoda izglasovali Marino Kopše in Katarino Lenarčič.
"Izgubljeni" nadškofi so bili ves čas v Londonu Gradbeni delavci so pri obnovi ene izmed londonskih cerkva naleteli na grobnico s krstami petih canterburyjskih nadškofov, ki so doslej veljale za izgubljene.
6
Aj Vejvej trka na vest zalivskih držav Kitajski umetnik in aktivist Aj Vejvej zalivske države poziva, naj pod streho sprejmejo več beguncev, ki jih je od doma pregnalo šest let državljanske vojne v Siriji.
7
Žalostna usoda propadajočih objektov na območju Rožnika Na območju Rožnika propadata Bloudkova skakalnica na Galetovem, od katere je ostal le stolp, ter nekdanji hotel Bellevue. Načrtov obnove zanju trenutno ni.
30

Citat
link
Robert M. Pirsig
25. april 2017 ob 21:32 In če človek, ki je sit svojega dolgočasnega dela - in vsa dela postanejo dolgočasna prej ali slej -, začne za zabavo v tem delu iskati možnosti za Kakovost in na skrivaj sledi tem možnostim, kar ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo