Drugo
slice
Na 100-dolarskem zlatniku bo "Gospo Svobodo" prvič upodobila Afroameričanka
Novi obrazi prihajajo tudi na dolarske bankovce, 15. januar 2017 ob 17:58 Kovnica ZDA bo ob svoji 225. obletnici izdala zlat spominski kovanec, na katerem bo nacionalni simbol "Gospo Svobodo" prvič upodobila Afroameričanka.
25
V 112. letu starosti umrl oče pinjina Džou Jouguang
5
15. januar 2017 ob 13:33 Kitajski lingvist Džou Jouguang, ki je ustvaril sistem za zapisovanje kitajskih glasov in besed v latinici, je umrl star 111 let.
Obnova ptujskega mestnega stolpa je nujna
23
13. januar 2017 ob 13:11 Ptujski mestni stolp je še ena zgradba tipične ptujske vedute, ki je nujno potrebna obnove. Streha je namreč močno dotrajana, to pa lahko vpliva tudi na nosilno konstrukcijo.
O simbolih v delu Jožeta Plečnika, iskalca večne arhitekture
4
12. januar 2017 ob 18:23 O delu Jožeta Plečnika je bilo napisano že ogromno knjig.
Stavkovni odbor filharmonije se je izrekel za pobudo Toneta Peršaka
25
12. januar 2017 ob 16:51 Stavkovni odbor Slovenske filharmonije (SF) je ministrstvo in oba sindikata obvestil, da sprejema pobudo ministra Toneta Peršaka, da se kriza v zavodu reši z objavo razpisa za novega direktorja in ...
Po dobrosrčnežu in lažnivem tisku ima naziv najslabše nemške besede narodni izdajalec Nemški jezikoslovci so med več kot tisoč predlogi za najslabšo besedo lanskega leta razglasili besedo narodni izdajalec (Volksverräter), ki so jo označili za "ostanek diktatur, tudi nacistične".
6
Znamenita radovljiška cerkev spet statično varna Potem ko so v cerkvi sv. Petra v Radovljici leta 2015 ugotovili veliko nevarnost rušitve kora, je po dokončani statični sanaciji znamenita cerkev spet varna.
4
Festival Bobri - med samoumevnostjo pravic in odgovornostjo posameznika Tokratni festival Bobri bo odprla projekcija nagrajenega animiranega filma Bučko, temu pa bo sledilo rekordnih 224 dogodkov.
Leto dni po Mihi Turšiču od vodenja Ksevta odstopil tudi Izidor Fijavž Vprašanje sistemskega financiranja in statusa javnega zavoda Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (Ksevt) po več kot letu ostaja nerešeno. V petek je odstopno izjavo s funkcije v. d.
22
Prva "beseda leta" v slovenščini je begunec Ste vedeli, da smo Slovenci po vzoru podobnih izborov v tujini letos iskali "besedo leta"?
56
Damjanovič znova o ministrovem predlogu, ki "ne obstaja" Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič "težko komentira" predlog ministra Toneta Peršaka, da bo v nekaj tednih objavljen razpis za novega direktorja, češ da "ga preprosto ni, ne obstaja, ...
2
Južna Koreja se opravičuje za "črni seznam" nezaželenih umetnikov Južnokorejska ministrica za kulturo Čo Jun Sun se je opravičila za t. i.
2
Arheologi na piranski Punti: pred začetkom obnov je treba pokukati pod tla Na piranski Punti se danes začenjajo pripravljalna dela pred arheološkimi raziskavami, ki se bodo na parkirišču pri svetilniku pred cerkvijo Marije Zdravja začela v sredo.
60 let od smrti Jožeta Plečnika, ikone mesta Ljubljane Na današnji dan mineva 60 let od smrti arhitekta Jožeta Plečnika, ki je s svojimi deli zaznamoval tri evropske prestolnice - Dunaj, Prago in Ljubljano.
55

Citat
link
Florence Welch
16. januar 2017 ob 21:28 Mislim, da mora biti glasba strašna. Glasba izganja duhove.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo