Drugo
slice
Nova arheološka kampanja še naprej razodeva bogato podtalje Kapiteljske njive
Izkopavanja na Kapiteljski njivi v Novem mestu, 25. maj 2017 ob 14:16 Mednarodno uveljavljeno prazgodovinsko grobišče na Kapiteljski njivi v Novem mestu, ki ga zavarovalno raziskujejo zadnja dobra tri desetletja, je letos že navrglo nekaj novih najdb.
12
Rdeči revirji se začnejo prebujati na nekdanji dan mladosti
9
25. maj 2017 ob 10:47 " Prispevek festivala v slovenskem kulturnem prostoru opredeljujejo široka dostopnost, široko občinstvo, izobraževalni vidik, žanrska pestrost, policentričnost, mednarodna dimenzija, zgoščenost ...
Marko Tomaš: Poezija je intimna vojna s svetom
25. maj 2017 ob 06:24 Marko Tomaš je pesnik, esejist, kolumnist in komentator. Rojen je bil v Ljubljani leta 1978, živel je v Sarajevu, Somboru, Zagrebu, Splitu, zdaj pa živi v Mostarju.
Bienale oblikovanja osvaja gozdove, podzemlje, ravnice, obalo in gorovje
25. maj 2017 ob 08:18 Bienale oblikovanja oziroma BIO je tokrat zasnovan kot temeljišče za nove pristope v oblikovanju in se pod naslovom Daleč, tako blizu letos osredotoča na glavni potencial Slovenije, torej na njeno ...
Maji Smrekar najodmevnejša mednarodna nagrada na področjih medijske umetnosti
1
24. maj 2017 ob 16:52 " K-9_topologija je pravo hibridno umetniško delo z globokim biopolitičnim sporočilom in bo gotovo sprožilo veliko diskusij tako v umetniški kot znanstveni javnosti, " besede žirije povzema spletna ...
Dobitniki Prešernovih nagrad bodo znani že decembra Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o Prešernovi nagradi, ki bo nadomestil dosedanjega iz leta 1991.
Tutankamonov bojni voz naredi še en krog po Kairu Egipčani so čez Kairo varno pretovorili dva pomembna arheološka artefakta, povezana s slavnim Tutankamonom: faraonov bojni voz in postelja bosta na ogled v novem, še nedokončanem muzeju, kjer že ...
1
Arhivi skrivali zgodbo da Vincijevega rojstva Čeprav je bila umetnostna zgodovina dolga leta na lovu za identiteto matere velikega Leonarda da Vincija, smo o njej vedeli le malo: to, da ji je bilo ime Caterina.
5
Turšič: "Ksevt postaja militarističen zabaviščni park." Vlada: "Navedbe so neresnične." Soustanovitelj Ksevta Miha Turšič je na vlado naslovil več pisem, v katerih opozarja na dogajanje v središču evropskih vesoljskih agencij. Na vladi njegove "neresnične navedbe" v celoti zavračajo.
50
25 let Lenta: spektakel na Dravi in program, "vsaj tako bogat kot doslej" "Ljudem želimo ponuditi pravljično doživetje, ki si ga bodo zapomnili za vse življenje, in tako dostojno obeležiti našo 25-letnico," pravi direktor Festivala Lent Vladimir Rukavina.
Kaj bodo arheologi našli pod novomeškim Glavnim trgom? Obeta se prenova novomeškega mestnega jedra, ki ni bilo obnovljeno že več kot 60 let.
7
V Kranju zrasla striparska zidna poslikava o kranjskih osvajalcih Pred kranjsko knjižnico je na zidu zrasla nova poslikava, ki uprizarja strip o alternativni zgodovini Kranja.
10
Marjetica Mahne postala predsednica sveta Slovenske filharmonije Svet Slovenske filharmonije (SF), ki ga je konec aprila imenovala vlada, je na konstitutivni seji izvolil vodstvo, in sicer predsednico Marjetico Mahne in podpredsednika Borisa Renerja.
Oddaja Platforma o 57. beneškem bienalu V Platformi bo tokrat predstavljen 57. beneški bienale, ki poteka pod naslovom Viva Arte Viva. Letošnji bienale gosti 86 nacionalnih paviljonov in 120 umetnikov na glavni razstavi.
2
Zakladi zasebnih arhivov: priročnik za mlade zbiralce znamk V arhivu smo tokrat našli zanimiv žepni priročnik za zbiralce znamk. Nemška knjižica je izšla leta 1913, torej šest let pred ustanovitvijo prvega slovenskega filatelističnega kluba.

Citat
link
Vladimir Rukavina
25. maj 2017 ob 19:54 Festival Lent je družinski dogodek, in dokler smo še vedno največji v Sloveniji in dovolj inovativni, ne bomo eden od mnogih.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo