Drugo
slice
Z umetnostjo proti nestrpnosti: od holokavsta do migracij danes
Z Odprtim morjem Gianfranca Rosija, 26. marec 2017 ob 11:37 V Ljubljani se začenja mednarodni festival Hiša strpnosti, ki bo s pomočjo filmske umetnosti in pričevanji preživelih iz druge svetovne vojne spodbujal razmislek o pomenu sprejemanja drugačnosti ter ...
7
Zakladi zasebnih arhivov: listina, s katero je Franc Goršič potrdil, da ni anarhist
5
26. marec 2017 ob 06:19 V rubriki Zakladi zasebnih arhivov tokrat predstavljamo skoraj stoletje staro listino, ki jo je tedaj 32-letni Kranjec Franc Goršič podpisal ob svojem prihodu v ZDA.
Ceausescujev jedrski bunker: poslednja skrivnost romunskega diktatorja
63
25. marec 2017 ob 15:02 Poslednja skrivnost romunskega diktatorja Nikolaja Ceausescuja je pokopana pod njegovo razkošno palačo, natrpano z umetninami. Za težkimi jeklenimi vrati se skriva jedrski bunker.
"Ključno je, da se otroci umetnosti ne učijo, ampak jo doživljajo"
4
24. marec 2017 ob 18:03 "Kultura in umetnost imata pomembno vlogo pri socializaciji otrok. Otroci v stiku z umetnostjo spoznavajo različne vzorce vedenja in mišljenja," je na seji Nacionalnega sveta za kulturo (NSK) med ...
Ministrstvo izreklo zaupnico direktorju koprskega pokrajinskega muzeja
5
24. marec 2017 ob 15:50 Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Luka Juri uživa naše zaupanje, je po več kot dvournem sestanku z vsemi deležniki povedala državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik.
Dva slovenska projekta med najboljšimi in najlepšimi v Alpah Zimska soba na Kaninu in prenovljena domačija Vrlovčnik sta uvrščena v finale izbora za arhitekturno nagrado Constructive Alps 2017.
9
Propadajoči dvorec celjskih grofov Lanovž dočakal obnovo Več kot 600 let stari dvorec Lanovž v Celju, nekoč last celjskih grofov, nato pa je dolgo propadal, so končno začeli obnavljati.
3
Država vstopa v ustanoviteljstvo KSEVT-a Vlada je sprejela akt o ustanovitvi javnega zavoda Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT), s katerim država vstopa v soustanoviteljstvo zavoda. Za v. d.
22
V Schwäbisch Hallu so se poklonili Primožu Trubarju V nemškem mestu Schwäbisch Hall so se z odkritjem spominske plošče spomnili natisa prvih dveh slovenskih knjig leta 1550, predvsem pa moža, ki je bil za to zaslužen.
V Maroku najdena slika Guercina je v zelo slabem stanju Pred nedavnim so v Casablanci našli sliko baročnega mojstra Il Guercina, ki so jo leta 2014 ukradli iz cerkve v Modeni.
Ukradeni van Goghovi sliki po 15 letih spet doma v Amsterdamu Manj kot štiri minute so bile potrebne, da so roparji iz Van Goghovega muzeja v Amsterdamu odnesli dve sliki priznanega nizozemskega umetnika, in skoraj 15 let, da sta se vrnili.
Ministrstvo dopušča možnost več predstavnikov zaposlenih v svetih zavodov v kulturi Ministrstvo za kulturo bo po zgledu zadnjega ukrepa v Slovenski filharmoniji število članov v svetih javnih zavodov uredilo z novelo krovnega zakona v kulturi.
4
Poslovil se je Colin Dexter, avtor kriminalk o inšpektorju Morsu V 87. letu starosti je v Oxfordu umrl angleški pisatelj, avtor številnih kriminalk, Colin Dexter, ki je zaslovel s serijo 13 knjig o inšpektorju Morsu.
2
Foto: Obnova Jezusove grobnice je zaključena Ekipa arheologov in restavratorjev je zaključila obnovitvena dela na starodavni grobnici v Jeruzalemu, za katero kristjani verjamejo, da je Jezusova.
31
Sviz za povečanje števila zaposlenih tudi v drugih kulturnih zavodih Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) pozdravlja odločitev vlade, da s spremembami sklepa o ustanovitvi Slovenske filharmonije razširi članstvo v svetu zavoda s petih ...
5

Citat
link
Iztok Mlakar
2
26. marec 2017 ob 18:29 Zanimajo me junaki, ki ohranjajo nekje v sebi optimizem, vero v to, da je svet lahko boljši, pa čeprav jih vedno dobijo po nosu.
Več novic ...
Izbor
Kazalo