Drugo
slice
Umrl je Drago Dellabernardina, vizualni umetnik in eden najboljših solo kitaristov v nekdanji Jugoslaviji
Poslovil se je pri starosti 70 let, 21. september 2018 ob 11:49 Poslovil se je vizualni umetnik Drago Dellabernardina, ki je tesno sodeloval z OHO-jem , najpomembnejšim povojnim avantgardnim gibanjem v Sloveniji.
4
Foto: Pol stoletja od ene največjih arheoloških reševalnih operacij na svetu
3
21. september 2018 ob 10:19 Starodavni tempelj Abu Simbel v Egiptu so septembra leta 1968 po več letih prizadevanj dokončno rešili pred propadanjem zaradi poplavljanja reke Nil.
Predsednik je Narodni galeriji podelil državno odlikovanje
3
19. september 2018 ob 22:12 Predsednik republike Borut Pahor je Narodni galeriji na slavnostni akademiji ob 100-letnici njenega delovanja podelil zlati red za zasluge za njen izjemen prispevek k oblikovanju slovenske kulturne ...
Popravilo Aljaževega stolpa: na vrhu Triglava njegova miniaturna replika
30
19. september 2018 ob 13:46 Aljažev stolp je že skoraj dva tedna v dolini na celoviti obnovi, ampak vrh Triglava ne sameva, saj se je na njem pojavila minikopija stolpa.
Obnovljena Cukrarna bo dokončana v dveh letih
21
19. september 2018 ob 15:00 Ljubljanska mestna občina in Ministrstvo za okolje in prostor sta podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta ureditve Galerije Cukrarna. Ljubljana naj bi novo kulturno središče dobila v dveh letih.
In vendar se prvi tudorski vladar ni rodil v grajskem stolpu Arheologi so med izkopavanji na gradu Pembroke v Walesu najverjetneje odkrili natančno mesto rojstva angleškega kralja Henrika VII.
3
Mogočna arhitektura z žalostnim koncem. Kaj so prinesla izkopavanja v Ljubljani? Arheološka izkopavanja na Gosposvetski in Slovenski cesti v Ljubljani se počasi približujejo koncu, prinesla pa so predvsem dve pomembni odkritji.
14
Umrl je Zmago Šmitek, eden najvidnejših slovenskih etnologov Poslovil se je etnolog Zmago Šmitek, ki je bil mnogo let redni profesor na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani ter se uvršča med najvidnejše slovenske ...
5
Po izčrpanju vode iz staroegipčanskega templja vzniknil kipec sfinge Skoraj na tedenski ravni prihajajo iz Egipta novice o novih arheoloških odkritjih, saj se oblasti zavedajo, da lahko na ta način v državo znova zvabijo turiste, ki jih v zadnjih letih odvrača ...
1
Razstava Begunske zgodbe od Bovca do Devina za začetek niza dogodkov Spomini/Memorie 1918–2018 Začenja se niz dogodkov z naslovom Spomini/Memorie 1918–2018 , s katerim se na Goriškem, Tržaškem in Videmskem poklanjajo letošnji obletnici konca 1. svetovne vojne.
Jan Fabre v preiskavi zaradi trditev o poniževanju in spolnem nadlegovanju Flamsko ministrstvo za kulturo je sprožilo preiskavo v plesni družbi Troubleyn, potem ko je več nekdanjih plesalk in plesalcev ustanovitelja družbe in koreografa Jana Fabra obtožilo spolnega ...
3
Forum slovanskih kultur nagrado živa podelil Muzeju emigracij iz poljske Gdynie Nagrada živa za najboljši slovanski muzej gre letos v roke ekipe Muzeja emigracij iz mesta Gdynia na Poljskem.
3
Wikipedia bo "digitalno ohranila" dragocenosti brazilskega muzeja V požaru, ki je na začetku meseca opustošil narodni muzej v Riu de Janeiru, je bila uničena ogromna količina artefaktov, po nekaterih ocenah kar 20 milijonov primerkov.
1
"Ljubimo naše nekoč tako zasmehovane živopisne hiše" ali sledi zlate dobe socialne gradnje v Berlinu Da čaka ljudi v prihodnosti velika sreča, da bo slog "skromne čistosti", po možnosti z odstranitvijo vseh slik in druge navlake ter ob stavbnih elementih radoživih barv ustvaril novo kakovost ...
9
Ptujski muzej zaznamuje 125 let obstoja Pokrajinski muzej Ptuj Ormož je zaznamoval 125. obletnico od prvih začetkov svojega delovanja.

Citat
link
Igor Švara
21. september 2018 ob 16:11 Ambicija vsakega mladega glasbenika je, da bo solist ali pa vsaj član simfoničnega orkestra, kjer bo prezenten pred občinstvom. Tisti, ki pridejo v opero, pridejo zaradi veselja do operne glasbe.
Več novic ...
Izbor
Kazalo