Mladoporočenca Nina in Primož Jeralič. Foto: Janez Kotar Foto:
Mladoporočenca Nina in Primož Jeralič. Foto: Janez Kotar Foto:
Prihod mladoporočencev na obred z jamskim vozičkom.
Prihod mladoporočencev na obred z jamskim vozičkom. Foto: Janez Kotar
Mladoporočenca s pričama.
Mladoporočenca s pričama. Foto: Janez Kotar
Pooblaščenka Zvezdana Mlakar in matičarka Metka Vogrinec.
Pooblaščenka Zvezdana Mlakar in matičarka Metka Vogrinec. Foto: Janez Kotar

Od razglasitve zmagovalnega para, 5. januarja 2015, v oddaji Dobro jutro pa do veličastne televizijske poroke v čudovitem okolju najlepše podzemne katedrale v Postojnski jami je minilo nekaj mesecev zelo intenzivnih priprav na ta najpomembnejši dan, ko sta Nina in Primož javno razglasila, da hočeta živeti skupaj kot mož in žena.

V soboto, 7. marca, sta se Nina in Primož ob spremljavi bučnega aplavza pred več kot sto svati pripeljala v veličastnem slogu – s posebnim jamskim vozičkom, ki so ga že v preteklosti uporabljali pri poročnih obredih. Poročila ju je igralka Zvezdana Mlakar, sicer tudi ustvarjalka oddaje Dobro jutro, ki je bila posebej za to priložnost pooblaščena za enkratno sklenitev zakonske zveze. Mlakarjeva, ki je odigrala že nešteto vlog, v vlogi pooblaščenke za sklepanje zakonskih zvez pa se je znašla prvič, pravi, da je bila to zanjo izjemno navdihujoča in emocionalna izkušnja. Ob čustveno nabitem nagovoru pooblaščenke so mladoporočencema, pa tudi marsikateremu svatu po licih stekle solze sreče.

Nina in Primož sta pred svati prebrala tudi svoji dih jemajoči poročni zaobljubi in nato končno dahnila »usodni da«. Z veličastnim poročnim obredom sta tako zapečatila svojo zgodbo o upanju in neskončni ljubezni. Poročni obred so popestrili pevci z najlepšimi slovenskimi ljubezenskimi pesmimi. Obred je odprla operna diva Alenka Gotar, ki je posebej za to priložnost prepesnila svojo evrovizijsko uspešnico Cvet z juga. Prelepo pesem Ferija Lainščka Ne bodi kot drugi je nežno odpela koroška pevka Ditka.

Ob koncu obreda pa sta se sveža mladoporočenca pomešala med svate in skupaj s Tomažem Ahačičem zapela in zaplesala v ritmu najlepše slovenske ljubezenske pesmi Dan ljubezni. Sledilo je razigrano poročno slavje, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur in ga je zaznamovalo polno presenečenj. Televizijska mladoporočenca so na slavju presenetili številni slovenski glasbeniki, kot so Marko Vozelj, Katarina Mala in Tanja Žagar, ki so s svojimi pesmimi čestitali Nini in Primožu. Nevesta se je z navdušenjem zavrtela tudi na country ritme ob presenečenju, ki ga je posebej zanjo pripravila skupina Colorado, prva slovenska country skupina.

Oddaja Dobro jutro je televizijsko poroko pripravila že četrtič zapored, prav zadnja poroka v Postojnski jami, pa je bila za ustvarjalce izvedbeno daleč najbolj zahtevna.

Priprave na Primožev in Ninin poročni dan, ganljiv poročni obred in razigrano poročno slavje si boste lahko premierno ogledali v ponedeljek, 16. marca, v oddaji Dobro jutro na 1. programu Televizije Slovenija in v posebni popoldanski oddaji TV-poroka, ki bo na sporedu ob 17.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

Avtor vseh fotografij je Janez Kotar.

Izmenjava zaobljub. Foto: Janez Kotar
Razrez torte na slavju. Foto: Janez Kotar
Alenka Gotar z otvoritveno točko obreda, prepesnjeno Cvet z juga. Foto: Janez Kotar
Marko Vozelj - presenečenje na TV-poroki. Foto: Janez Kotar
Ditka s pesmijo Ne bodi kot drugi. Foto: Janez Kotar
Tanja Žagar - presenečenje na TV-poroki. Foto: Janez Kotar