Novo sezono ženskega dela svetovnega pokala v alpsekm smučanju bo po novem komentiral Miran Ališič. Foto: Sandi Fišer Foto:
Novo sezono ženskega dela svetovnega pokala v alpsekm smučanju bo po novem komentiral Miran Ališič. Foto: Sandi Fišer Foto:
Matjaž Vrhovnik in Urban Laurenčič. Foto: Sandi Fišer
Urban Laurenčič in strokovni komentator Matjaž Vrhovnik bosta spremljala moško alpsko smučanje na TV Slovenija. Foto: Sandi Fišer
Tomas Globočnik in Marjan Fortin. Foto: Sandi Fišer
Tomas Globočnik in Marjan Fortin bosta na TV Slovenija komentirala biatlon. Foto: Sandi Fišer
Jelko Gros in Aleš Potočnik. Foto: Sandi Fišer
Strokovni komentator Jelko Gros bo ob Alešu Potočniku komentiral smučarske skoke. Foto: Sandi Fišer
Aleš Smrekar in Igor Tominec. Foto: Sandi Fišer
Na Valu 202 bosta svetovni pokal v alpskem smučanju spremljala Aleš Smrekar in Igor Tominec. Foto: Sandi Fišer
Slavko Jerič. Foto: Miloš Ojdanić
Zimsko obarvani Športni SOS bo tudi tokrat pripravljal Slavko Jerič. Foto: Miloš Ojdanić

TELEVIZIJA SLOVENIJA
V zimski sezoni 2014/15 bo Televizija Slovenija spremljala svetovne pokale v alpskem smučanju za moške in ženske ter biatlonu. Pri smučarskih skokih bo prenašala vse tekme, razen treh s Finske. Gledalci boste lahko spremljali tudi izbor tekem v smučarskih tekih in smučarskih skokih za dekleta. Novost v letošnji zimski sezoni bo izbor tekem v deskanju na snegu in prostemu slogu.

Komentatorski TV-ekipi se bo pridružil Miran Ališič
Ekipi reporterjev alpskega smučanja se bo z letošnjo sezono pridružil Miran Ališič, ki bo ob Tomažu Hudomalju komentiral večino tekem ženskega dela pokala. Kot že vrsto let pa bosta moški del pokala spremljala Urban Laurenčič in strokovni komentator Matjaž Vrhovnik. Tomas Globočnik in Marjan Fortin bosta komentirala biatlon, Aleš Potočnik pa bo v sodelovanju s strokovnim komentatorjem Jelkom Grosom komentiral smučarske skoke.

TV-novost: studijski program ob koncih tedna
Od konca novembra dalje bo ob koncih tedna vse prenose zimskih športov spremljal studijski program. Ta bo gledalcem ponudil še več dodatnih vsebin, kot so zanimive zgodbe iz ozadja in izjave naših športnikov po nastopih.

Televizija Slovenija načrtuje več kot 180 prenosov tekem s svetovnega pokala in 55 s svetovnih prvenstev.

Med januarjem in marcem kar štiri svetovna prvenstva
V začetku prihodnjega leta bo Televizija Slovenija prenašala tudi štiri svetovna prvenstva. Svetovno prvenstvo v deskanju in prostem slogu bo med 15. in 25. januarjem 2015 v avstrijskem Kreischbergu. Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2015 bo med 2. in 15. februarjem 2015 v Vailu v Združenih državah Amerike. Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2015 bo med 18. februarjem in 1. marcem 2015 v švedskem Falunu. Svetovno prvenstvo v biatlonu pa bo med 4. in 15. marcem 2015 v finskem Kontiolahtiju.

Vsa prvenstva bodo tudi bolj obsežno spremljali na spletnem portalu MMC RTV Slovenija. Za ta velika tekmovanja pripravljajo tudi dodatne rubrike na Valu 202, več mnenj strokovnjakov in dodaten odmerek športnega programa na tematskem spletnem športnem kanalu sport202.si.

VAL 202
Na Valu 202 bodo v prihajajoči zimi najbolj intenzivno spremljali dva svetovna pokala – v alpskem smučanju in smučarskih skokih. V svetovnem pokalu alpskih smučark in v pokalu smučarjev skakalcev bodo z oglašanji spremljali vse tekme v sezoni. Zimsko ponudbo pa bodo popestrila tudi oglašanji iz preostalih športov, predvsem biatlona in smučarskih tekov.

Svetovni pokal v alpskem smučanju bosta še naprej spremljala Aleš Smrekar in Igor Tominec, smučarske skoke Boštjan Reberšak, med reporterji zimskih športov na Valu 202 pa bosta tudi Dare Rupar in Uroš Volk.

Največ informacij pred tekmami in po njih bo v stalnih oddajah na Valu 202 v oddaji Naval na šport, ob koncih tedna tudi v Športni soboti in Nedeljskem športnem popoldnevu, ves čas pa tudi na športnem spletnem kanalu sport202.si.

MMC RTV SLOVENIJA
Celotno zimsko dogajanje, ki ga bo prenašala Televizija Slovenija, boste lahko v živo spremljali tudi na spletnem portalu MMC RTV Slovenija. Vsi pomembnejši dogodki bodo shranjeni v arhivu RTV 4D le nekaj minut po zaključku, tako da bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki bodo prenose zamudili. Na portalu boste lahko prebrali številne intervjuje, med sezono pa bodo na MMC-ju poskrbeli tudi za klepete z najboljšimi slovenskimi športniki. Vsebine bodo še dodatno obogatene med vrhunci sezone – na svetovnih prvenstvih v Vailu in Falunu kot tudi na domačih prizoriščih v Kranjski Gori, na Pokljuki in v Planici. Tudi rubrika Športni SOS, kjer vam postrežejo z zanimivimi statističnimi podatki, bo obarvana zimsko.

Vse dogajanje na svetovnih pokalih in svetovnih prvenstvih v zimskih športih boste lahko spremljali tudi na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.