Zimski športi
slice
Kocijančič ostaja podpredsednik Mednarodne smučarske zveze
Predsednik Gian Franco Kasper dobil že šesti mandat, 20. maj 2018 ob 12:39 Nekdanji predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič ostaja podpredsednik Mednarodne smučarske zveze Fis, so določili na seji predsedstva zveze po kongresu v grškem letovišču Costa ...
9
Zgradnja planiškega centra je dobila nov pomen
60
18. maj 2018 ob 06:53 V četrtem poskusu pridobitve svetovnega prvenstva v klasičnih smučarskih disciplinah je bila na kongresu Mednarodne smučarske zveze Planica končno uspešna.
Kocijančič še naprej v svetu FIS-a, šesti mandat za Kasperja
15
18. maj 2018 ob 17:08 Janez Kocijančič je bil ob koncu 51. kongresa Mednarodne smučarske zveze v Atenah znova izvoljen v predsedstvo oziroma svet FIS-a, kjer je že od leta 1981.
Petra Majdič
2
18. maj 2018 ob 12:34 Fantastičen rezultat, končno! Mislim, da je bilo že vnaprej jasno: ali se zdaj zmaga ali pa ne poskuša več.
V četrtem poskusu le uspelo: Planici svetovno prvenstvo 2023
82
17. maj 2018 ob 18:32 Planica je na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Grčiji dobila organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2023. Edini protikandidat je bil Trondheim.
Planica v boj za nordijsko prvenstvo leta 2023 Ta teden v Grčiji poteka 51. kongres Mednarodne smučarske zveze (FIS), na katerem sodeluje približno tisoč delegatov iz več kot 80 držav, med njimi je tudi Slovenija.
47
Alpinci z istimi vodji, a s precej višjim proračunom Odsotnost Ilke Štuhec v zadnji zimi in olimpijske igre brez medalje v slovenskem alpskem smučanju ob koncu štiriletnega obdobja, ko se vsi dogovori sklepajo na novo, niso pustili kakšnih posledic.
37
Za Jermana (še) ni mesta v slovenskem smučanju Alpski odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) potrjuje sestavo trenerskih ekip za prihodnjo sezono.
27
Skladne ideje med pogovorom Petra Prevca in Bertonclja Novi glavni trener slovenskih skakalcev Gorazd Bertoncelj je z vsemi člani A-ekipe in mladinske reprezentance opravil pogovore. Z najboljšim, Petrom Prevcem, sta sedela več kot tri ure.
51
Potrjene sestave reprezentanc smučarskih skakalcev Na redni seji zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so bili predstavljeni načrti ekip in potrjene sestave reprezentanc za sezono 2018/2019.
18
Peter Prevc zadovoljen z novim načinom dela Smučarji skakalci so zakorakali že v tretji teden priprav na novo sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v Seefeldu.
31
Novi trener Hakola ne računa več na veterana Ahonena Po odhodu Andreasa Mitterja z mesta glavnega trenerja bo finske skakalce vodil domači strokovnjak Lauri Hakola, ki je bil do zdaj pomočnik Avstrijca.
5
Okrepitev v ekipi Ilke Štuhec: prihaja serviser Sopotnik Ekipi najboljše slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec se bo v prihodnji sezoni pridružil serviser Aleš Sopotnik. Gre za izkušenega serviserja, ki ima več kot 20-letne izkušnje.
33
Prebivalstvo vse manj naklonjeno organizaciji olimpijskih iger Tudi v Calgaryju se napoveduje referendum o vloženi kandidaturi za zimske olimpijske igre leta 2026.
12
Junak novoletne turneje 2014 Thomas Diethart končal kariero Avstrijski smučarski skakalec Thomas Diethart je pri 26 letih končal kariero, v kateri je imel precej težav s poškodbami.
12

Izbor
Citat za prebrat
link
Gareth Southgate
2
22. maj 2018 ob 10:53 Harry ima nekaj izjemnih osebnostnih lastnosti, je izjemen profesionalec in ima eno od najpomembnejših lastnosti za kapetana: vsak dan postavlja višja merila za uspeh. To je pomembno sporočilo ekipi.
Več novic ...
Anketa: 22. maj 2018 ob 10:43

Kdo bo zmagal v letošnjem finalu Lige prvakov?

Real Madrid
Liverpool
Arhiv
Kazalo