Zimski športi
slice
Zlato Ilke Štuhec in bogastvo širine reprezentance
Kolumna Slavka Jeriča (157), 20. februar 2017 ob 07:38 Ko je Tina Maze leta 2015 zadnjič nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju in na njem osvojila kar tri medalje, so se številni bali, da je to za nekaj časa zadnje veliko poglavje ...
23
Ilka Štuhec navdušila navijače, Maribor si že želi novega sprejema
65
19. februar 2017 ob 18:37 Številni navijači in športni navdušenci so v Mariboru sprejeli svetovno prvakinjo v smuku Ilko Štuhec.
Dvojna norveška zmaga – Björgnova in Sundby prva v Estoniji
6
19. februar 2017 ob 15:56 Norveška smučarska tekačica Marit Björgen stopnjuje formo pred svetovnim prvenstvom - v estonskem Otepääju je bila najboljša na 10 kilometrov. Sundbyju zmaga med tekači
Dahlmeierjeva petič zlata, Gregorinova peta, Bauer 17.
43
19. februar 2017 ob 17:06 Svetovno prvenstvo v biatlonu se je v Hochfilznu končalo z izvrstnim nastopom Teje Gregorin na tekmi s skupinskim štartom, kjer je zasedla peto mesto.
Hirscher kot Tomba 1996, Hadalin z najhitrejšim časom finala
186
19. februar 2017 ob 16:20 Marcel Hirscher je po veleslalomu postal v St. Moritzu tudi svetovni prvak v slalomu. Izkazal se je Štefan Hadalin, ki je imel najboljši čas druge vožnje, zasedel pa je odlično deseto mesto.
Shiffrinova "odpihnila" tekmice za slalomsko zlato; Bucikova 7. Slalomsko tekmo na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu je prepričljivo dobila Mikaela Shiffrin pred Wendy Holdener in Frido Hansdotter. Ana Bucik je bila sedma.
240
Skakalci znova potrdili dodatno kvoto za svetovni pokal V Planici je tudi na drugi tekmi celinskega pokala na najvišjo stopničko stopil slovenski skakalec. Najboljši je bil Tilen Bartol, drugo mesto pa je zasedel sobotni zmagovalec Bor Pavlovčič.
10
Šipulin v cilju pred Fourcadom za zlato Rusije, Slovenija 18. Ruski biatlonci so na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu prvič po letu 2008 osvojili zlato kolajno v štafeti. Drugi so bili Francozi, tretji pa Avstrijci.
33
Lampičevi štiri desetinke zmanjkale za polfinale V izločilne boje šprinta svetovnega pokala v teku na smučeh v prosti tehniki so se v Otepääju uvrstile štiri Slovenke, nobeni se ni uspelo uvrstiti v polfinale.
4
Hirscher na veleslalomu do petega zlatega odličja na SP-jih Marcel Hirscher je v St. Moritzu postal svetovni prvak v veleslalomu. Drugo mesto je presenetljivo osvojil njegov rojak Roland Leitinger, tretji je bil Norvežan Leif Kristian Haugen.
162
Zlato za nemške biatlonke; Slovenija 17. Nemške biatlonke so na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu (pričakovano) osvojile zlato medaljo v štafetni preizkušnji na 4 x 6 kilometrov.
30
Ravnjak v Južni Koreji do izida sezone Slovenski deskar na snegu Tim Kevin Ravnjak je v kvalifikacijah zadnje tekme svetovnega pokala v snežnem žlebu v južnokorejskem Bokvangu zasedel 14. mesto.
1
Slovenci iz Erzuruma z desetimi medaljami Zadnji tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine v Erzurumu je Slovenija osvojila še štiri kolajne, od tega dve zlati, srebro in bron.
5
Ilki Štuhec se je odvalila gora od srca Ilka Štuhec je po napornem svetovnem prvenstvu in osvojeni zlati medalji zbrala misli ter uprla pogled v nadaljevanju sezone. "Zdaj bi imela rada malce miru," je povedala pred vr nitvijo domov.
28
Worleyjeva izjemno sezono kronala z zlato medaljo Francozinja Tessa Worley je po štirih letih spet postala svetovna prvakinja v veleslalomu. Ana Drev je zasedla 7. mesto, Tina Robnik in Ilka Štuhec pa sta v finalu odstopili.
187

Citat za prebrat
link
Gašper Okorn
6
19. februar 2017 ob 21:38 Svojim košarkarjem čestitam za povsem zasluženo osvojen naslov pokalnega zmagovalca. Zaslužili si ga nismo le danes, ampak tudi na obeh četrtfinalih s Helios Sunsi in na polfinalu proti Zlatorogu.
Več novic ...
Anketa: 15. februar 2017 ob 14:04

Se bodo košarkarji Miamija to sezono prebili v končnico Lige NBA?

da
ne
Arhiv
Kazalo