Dirka po Italiji
slice
Tekmeci v lovu za Yatesom bolj kot ne obupali
Štangelj: Mohorič ima šampionski občutek, 21. maj 2018 ob 17:16 Simon Yates je na Dirki po Italiji tako suveren, da njegov največji konkurent v boju za rožnato majico Tom Dumoulin priznava, da je preprosto premočan.
26
Yates s pravočasnimi napadi do tretje etapne zmage na Giru
36
20. maj 2018 ob 18:22 Britanski kolesar Simon Yates je dobil 15. etapo letošnje Dirke po Italiji od Tolmezza do Sappada in še povečal prednost v skupnem seštevku za rožnato majico.
Chris Froome na Zoncolanu pokazal zobe
47
19. maj 2018 ob 19:23 Britanec Chris Froome je v velikem slogu dobil 14. etapo na kolesarski Dirki po Italiji, ki se je končala s peklenskim vzponom na "zloglasni" Monte Zoncolan.
Mohorič zmage ni želel podariti svežemu Betancurju
37
17. maj 2018 ob 17:16 Sam Bennett je zmagovalec deževne 12. etape Dirke po Italiji, v kateri je bil po izjemnem spustu v odličnem položaju malo pred ciljem tudi Matej Mohorič.
Yates pravočasno napadel in še povečal prednost
40
16. maj 2018 ob 17:14 Simon Yates je dobil 11. etapo Dirke po Italiji. Na zadnjem vzponu je Britanec znova presenetil tekmece, rojak Chris Froome je veliko izgubil.
Matej Mohorič zmagovalec najdaljše etape Gira! Slovenski kolesar Matej Mohorič je dobil 10., najdaljšo etapo na dirki po Italiji, ki se je začela v Penneju, po 244 kilometrih pa končala v Gualdu Tadinu, mestu v Umbriji.
100
Froome želi pripraviti podoben podvig kot Nibali leta 2016 Na Dirki po Italiji je danes drugi prost dan. Rožnato majico ima Simon Yates, v dozdajšnjem poteku dirke pa je razočaral predvsem Chris Froome, ki je z zaostankom 2:27 na 11. mestu.
84
Dolg beg Mohoriča in Polanca ni uspel Ekvadorec Richard Carapaz je zmagal na osmi etapi kolesarske Dirke po Italiji, ki se je po 209 kilometrih končala z vzponom na 1260 metrov visoki Montevergine di Mercogliano.
28
Bennett po ravninski etapi slavil prvo zmago sezone Sam Bennett je zmagovalec sedme etape kolesarske Dirke po Italiji, ki se je po 159 kilometrih v mestu Praia a Mare končala s šprintom glavnine.
24
Yates na Etni prepustil zmago Chavesu in oblekel rožnato majico Prvo etapo s ciljnim vzponom na letošnji Dirki po Italiji je dobil Kolumbijec Esteban Chaves. Po šesti etapi je vodstvo v skupnem seštevku prevzel Britanec Simon Yates.
29
Battaglin dobil šprint pred četrtkovim vzponom na Etno Enrico Battaglin je dobil peto etapo Dirke po Italiji, potem ko je v ciljnem šprintu ugnal rojaka Giovannija Viscontija, tretji je bil Jose Goncalves. V četrtek se Giro na Etni začenja zares.
24
Wellens imel največ moči v zahtevnem zaključku, Froome popustil Kolesarji na Giru so se po treh etapah v Izraelu in prostem dnevu preselili na italijanska tla, četrta etapa od Catanie do Caltagironeja na Siciliji je pripadla Belgijcu Timu Wellensu.
38
Izraelci za gostovanje Gira odšteli 10 milijonov evrov Po treh etapah v Izraelu je uvod v letošnji Giro najlepše orisal selektor slovenske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman, ki je dejal, da je bil konec tedna le uvod.
29
Vivani dobil še drugi šprint za slovo od Izraela Elia Viviani je najboljši šprinter na začetku Dirke po Italiji. Kolesar ekipe Quick Step je dobil tudi tretjo etapo, zadnjo v Izraelu. Po torkovem prostem dnevu se karavana seli na Sicilijo.
23
Viviani zmagoslavno dvignil roki v Tel Avivu Italijanski kolesar Elia Viviani je dobil skupinski šprint druge etape na Dirki po Italiji, ki se je začela v Hajfi, po 167 kilometrih pa končala v Tel Avivu.
15

Kazalo