Dirka po Italiji
slice
Thomas želi po rumeni osvojiti tudi rožnato majico
Pogodbo naj bi podaljšal naslednji teden, 20. avgust 2018 ob 19:06 Zmagovalec letošnje Dirke po Franciji Geraint Thomas bo verjetno podaljšal pogodbo z ekipo Sky, naslednje leto pa želi nastopiti na Giru.
9
Froome potrdil "pravilo" o oslih in dirkalnih konjih
63
29. maj 2018 ob 06:58 " Narediti takšno stvar, kot jo je naredil Froome, si moraš najprej upati, potem pa to še izpeljati. On je naredil oboje ," nepozabno zmago Chrisa Frooma na letošnji Dirki po Italiji komentira ...
Bennett dobil prestižni šprint v Rimu, Froome dopolnil zbirko velikih zmag
21
27. maj 2018 ob 19:13 Sam Bennett je dobil zadnjo etapo Dirke po Italiji, ki se je s šprintom po 115 km končala v Rimu. Chris Froome je dobil tretjo tritedensko dirko zapored.
Nieve si je za rojstni dan podaril zmago; Froome hladi penino
40
26. maj 2018 ob 17:50 Španec Mikel Iturralde Nieve je zmagovalec 20., zadnje gorske, etape na Dirki po Italiji, ki je kolesarje popeljala iz Suse na 2001 m visoko Cervinio.
"Giro je Frooma iz robota spremenil v šampiona s srcem"
33
26. maj 2018 ob 13:15 Dirka po Italiji bo po petkovem uspešnem samostojnem napadu Chrisa Frooma danes dobila končnega zmagovalca. Pred nedeljsko parado v Rimu je na sporedu zadnja gorska etapa.
Froome z epskim pobegom v kraljevski etapi do rožnate majice Chris Froome je s samostojno vožnjo čez tri prelaze v Alpah postavil Dirko po Italiji na glavo. Simon Yates je v 19. etapi popolnoma omagal, izgubil je skoraj 39 minut.
141
Yates prvič v težavah - prednost se je prepolovila Nemec Maximilian Schachmann je zmagovalec 18. etape kolesarske Dirke po Italiji, na kateri je bil "rožnati" Simon Yates v finišu nepričakovano v težavah.
105
Četrta etapna zmaga Vivianija, Bennett izgubil živce Elia Viviani je znova dokazal, da je najboljši šprinter na Dirki po Italiji. Italijan se je veselil že četrte etapne zmage. Pred odločilnimi tremi gorskimi etapami je v rožnati majici Simon Yates.
22
Yates od oprode do glavnega kandidata za osvojitev Gira Italijanska kolesarska pentlja se že razpleta v zadnjem tednu.
12
Dumoulinu na kronometru ni uspelo sleči rožnate majice Yatesu Simon Yates je na kronometru od Trenta do Rovereta zadržal rožnato majico vodilnega na kolesarski Dirki po Italiji. Tom Dumoulin je njegovo prednost zmanjšal na 56 sekund, kar je manj, kot je upal.
26
Tekmeci v lovu za Yatesom bolj kot ne obupali Simon Yates je na Dirki po Italiji tako suveren, da njegov največji konkurent v boju za rožnato majico Tom Dumoulin priznava, da je preprosto premočan.
41
Yates s pravočasnimi napadi do tretje etapne zmage na Giru Britanski kolesar Simon Yates je dobil 15. etapo letošnje Dirke po Italiji od Tolmezza do Sappada in še povečal prednost v skupnem seštevku za rožnato majico.
36
Chris Froome na Zoncolanu pokazal zobe Britanec Chris Froome je v velikem slogu dobil 14. etapo na kolesarski Dirki po Italiji, ki se je končala s peklenskim vzponom na "zloglasni" Monte Zoncolan.
47
Mohorič zmage ni želel podariti svežemu Betancurju Sam Bennett je zmagovalec deževne 12. etape Dirke po Italiji, v kateri je bil po izjemnem spustu v odličnem položaju malo pred ciljem tudi Matej Mohorič.
37
Yates pravočasno napadel in še povečal prednost Simon Yates je dobil 11. etapo Dirke po Italiji. Na zadnjem vzponu je Britanec znova presenetil tekmece, rojak Chris Froome je veliko izgubil.
40

Kazalo