Tine Urnaut in Klemen Čebulj Foto: www.alesfevzer.com
Tine Urnaut in Klemen Čebulj Foto: www.alesfevzer.com

Na generalki za EP bodo igrali s Poljsko, Italijo in Francijo.

"Za nami je lep del priprav. Že pred časom smo se odločili tudi za nastop na Wagnerjevem memorialu, na katerem nam bodo nasproti stali najboljši mogoči evropski tekmeci. Ekipa je pripravljena, korak za korakom stopa proti evropskemu prvenstvu. V zadnjih dveh tednih smo povišali intenziteto treningov, a fantje so opravili odlično delo," pohval ni skrival selektor Gheorghe Cretu.

"Lahko bomo preizkusili, kako se ekipa v različnih situacijah znajde na igrišču. Podobno kot v Mariboru tudi turnir na Poljskem s seboj prinaša priložnost za igralce, ki so v Ligi narodov igrali nekoliko manj. Zahtevni tekmeci nas bodo silili, da bomo najboljši v vsakem trenutku. To je zelo dober približek tistemu, kar nas kmalu čaka v Bolgariji," še dodaja Cretu.

Slovenski odbojkarji na pomoč prizadetim v poplavam

Slovenski odbojkarji so skozi različne akcije že zbrali precej finančnih in materialnih sredstev. K akciji bodo slovenski odbojkarji povabili še celotno svetovno odbojkarsko skupnost, med drugimi tudi svoje klube, soigralce in druge člane ekip, navijače ter svetovno, evropsko in srednjeevropsko zvezo. Finančna sredstva bodo slovenski odbojkarji zbirali na bančnem računu Odbojkarske zveze Slovenije do 16. septembra, nato pa bodo ta prek humanitarnih organizacij namensko predana prizadetim odbojkarskim družinam. Da ima akcija že postavljene trdne temelje, so slovenski reprezentanti v sklad prispevali prvih 11.000 evrov.

Vinčić zaradi poškodbe gležnja ne bo igral na evropskem prvenstvu

Na turnirju štirih reprezentanc so bili doslej najuspešnejši Poljaki, ki so zmagali desetkrat. Dveh zmag na Wagnerjevem memorialu so se veselile še Brazilija, Rusija in Nizozemska, ene pa Italija, Nemčija in Bolgarija. Skozi zgodovino je sicer na njem nastopilo 21 evropskih reprezentanc, poleg njih pa še Egipt, Tunizija, Kitajska, Iran, Japonska, Avstralija, Brazilija, Argentina, Kanada in Kuba.

Dvoboji na jugu Poljske bodo zadnji preizkusi slovenske reprezentance pred začetkom letošnjega evropskega prvenstva. Slovenija bo prvo tekmo odigrala 30. avgusta ob 16.30 proti Ukrajini. V Varni se bodo v skupinskem delu Slovenci srečali še Finci, Španci, Hrvati in Bolgari. Varna bo za slovensko skupino B gostila še osmino finala in četrtfinale. Boji za kolajne najboljšo četverico čakajo v Rimu.

Na treningih pod vodstvom slovenskega selektorja trenutno sodeluje 14 odbojkarjev.

Najstnik Nik Mujanović hitro navdušil tudi selektorja Cretuja

WAGNERJEV MEMORIAL (KRAKOV, POLJSKA)


Petek ob 17.30:
POLJSKA : SLOVENIJA

Sobota ob 14.00:
SLOVENIJA : ITALIJA

Nedelja ob 14.00:
SLOVENIJA : FRANCIJA