Bronasta. Foto: Reuters
Bronasta. Foto: Reuters

Za nov val navdušenja na družbenih omrežjih sta po včerajšnji osvojitvi zlate medalje slovenske mešane ekipe v smučarskih skokih tokrat z uvrstitvijo na olimpijske stopničke poskrbela Gloria Kotnik in Tim Mastnak. Medtem ko je deskar v paralelnem veleslalomu osvojil srebro, je deskarka v isti disciplini senzacionalno dobila bronasto medaljo.

Srebrn. Foto: Reuters
Srebrn. Foto: Reuters

"Olala. Olala. Zdaj zjutraj vstanemo in ne vprašamo, koliko je ura, ampak koliko je novih medalj. Iskrene čestitke Tim Mastnak in Gloria Kotnik," je na družbenih omrežjih zapisal predsednik države Borut Pahor. Iskrene čestitke je izrekla Vlada Republike Slovenije, veselju se je pridružil tudi premier Janez Janša, ki je zmagoslavna trenutka označil kot "dan slovenske kulture in slovenskega športa".

Glorii Kotnik sta čestitali tudi domača Mestna občina Velenje in Športna zveza Velenje.

Veseli tudi Tina Maze in Perpetuum Jazzile

"Vuhu, bravo!" je na družbenem omrežju Twitter vzkliknila nekdanja smučarka Tina Maze, ki pa so se ji v izjemnem navdušenju na Facebooku pridružili tudi člani zbora Perpetuum Jazzile. "Bravo naši deskarji! Kakšen lep uvod v praznični dan!"

"Za naju si že prvakinja," je pred tekmo na družbenem omrežju Instagram ob fotografiji sina Maja, oblečenega v majico z napisom Gloria Kotnik, zapisal njen partner Željko Stević. Ta je napredek svoje izbranke do uvrstitve budno spremljal. "Da, imamo ga," ja nato zapisal ob objavi Olimpijskega komiteja Slovenije, v kateri piše: "Imamo to. Imamo bron." Seveda je čestital tudi Timu Mastnaku.

Dosežek je v statistiko vključil tudi Statistični urad RS, ki se je pošalil, da je žlahtnih kovin februarja 2022 že toliko, da jih bo s Kitajske v Slovenijo treba prepeljati s tovornim letalom. Mastnaku in Kotnik so čestitali tudi številni slovenski športni navdušenci. "V Celjski kotlini in Šaleški dolini je tak zrak, ki proizvaja olimpijske šampione. Timi Zajc, Tim Mastnak, Gloria Kotnik, Tina Trstenjak, Janja Garnbret," je zapisal eden izmed uporabnikov družbenega omrežja Twitter, drugi pa je ob imenih dveh deskarjev preprosto zapisal: "Velika Slovenija". "Še en čudovit športni dan za Slovenijo," je zapisal še nekdo.