Uroš Zorman pravi, da je ozračje v dvorani v Kölnu spektakularno. Foto: Reuters
Uroš Zorman pravi, da je ozračje v dvorani v Kölnu spektakularno. Foto: Reuters

Slovenci so v skupini 1 v drugem delu zaostali za Danci in Švedi, Madžari pa so bili za Francozi in Nemci. Medtem ko bosta tekmi Francija - Švedska (17.45) in Danska - Nemčija (20.30) v Lanxess Areni na vrsti za konec petkovega sporeda, bosta Slovenija in Madžarska igrali ob 15.00. Prenos obeh polfinalnih dvobojev bo na TV SLO 2. Za nekatere Slovence bo to poseben dvoboj, saj si številni služijo kruh prav na Madžarskem. Med njimi je bil na zadnjem druženju s slovenskimi predstavniki medijev tudi Borut Mačkovšek, ki igra za Pick Szeged.

Blagotinšek in Mačkovšek pričakujeta velik fizičen boj z Madžari

Blagotinšek bo za zadnjo tekmo stisnil zobe

"Z Dejanom Bombačem sva se že v fitnesu pogovarjala, da je zame in zanj to dodatna motivacija, že zato, da se ne bi ob najini vrnitvi v klub hvalili, da so nas premagali. Tudi proti Madžarski bomo tako kot doslej na prvenstvu igrali 100-odstotno in na zmago," je v Kölnu dejal Mačkovšek. Njegov običajni partner v osrčju obrambe Blaž Blagotinšek upa, da bo lahko po izpuščenih tekmah proti Portugalski, Nizozemski in Danski pomagal soigralcem na parketu: "Za zadnjo tekmo bom stisnil zobe." Spremljanje dvobojev iz postelje je za športnike namreč vedno nehvaležna naloga: "Zelo rad jim pomagam, ko le lahko. Tokrat žal ni šlo. Je zelo neprijeten občutek gledati tekmo iz postelje z malega zaslona, fantje pa se tam na igrišču borijo."

Stanje krožnega napadalca nemškega Flensburga ni optimalno, a ima za sabo že nekaj treningov, da bi se vrnil v pogon. Je kandidat za nastop, a o tem se bodo v strokovnem štabu po posvetu z zdravnikom odločili v petek. "Vsak si želi iti domov s prvenstva z zmago. Madžari so visoki, imajo dobre krožne napadalce, skozi vse prvenstvo igrajo dobro, tudi vsi najboljši so tu, zato pričakujemo težko tekmo," je dodal Blagotinšek.

Rokometaši utrujeni, a želja ostaja

Blaž Blagotinšek upa, da bo lahko na zadnji tekmi pomagal soigralcem. Foto: EPA
Blaž Blagotinšek upa, da bo lahko na zadnji tekmi pomagal soigralcem. Foto: EPA

O njegovem nastopu Zorman v četrtek na medijskem terminu ni podal zagotovil, se pa načetost in utrujenost po sedmih odigranih tekmah na EP-ju poznata, pravi 44-letni nekdanji organizator igre: "Blagotinšek se vrača, kakor vidimo, je v redu, bomo pa videli, kako bo jutri. Ne vem, ali je smiselno, da zdaj igra, če je pet dni počival. Kristjan Horžen ima težave s prsti, ostalo je v redu, sicer so logično te mikropoškodbe, ampak k sreči ni nič hujšega. Logično je, da so fantje utrujeni, ampak je pomembneje, da so zadovoljni, srečni in imajo željo."

Zorman je ves čas verjel v svoje varovance, tako kot so oni verjeli v delo štaba in v to, da lahko na tem EP-ju kljub kadrovskim težavam med pripravami naredijo dober rezultat: "Marsikdo je dvomil, mi pa smo verjeli. Imamo kakovost. Sami pa veste, da lahko v športu ena žoga odskoči drugače, pa gre rezultat v drugo smer. To ne pomeni, da si bil ti slab ali pa da nisi želel oziroma verjel. Na tem prvenstvu smo delovali homogeno. Smo ekipa, ki ima željo, ima žar, se bori in na koncu vedno pravijo, da se te žoge odbijejo ekipam, ki imajo večjo željo."

"Na obrazih je videti veselje, zadovoljstvo. Najbrž ste tudi vi to opazili in že to je zame zgovoren podatek. Čeprav nam tekma ne prinaša ničesar, imamo priložnost igrati za peto mesto. Vemo, kaj Köln pomeni v svetu rokometa. Morda dvorana ne bo povsem polna, ampak že ozračje v tej dvorani je nekaj spektakularnega," je poudaril Zorman, ki je v Lanxess Areni, kjer so tradicionalno zaključni turnirji Lige prvakov, pred osmimi leti slavil naslov evropskega klubskega prvaka s Kielcami.

Slovenski rokometaši motivirani v boj za 5. mesto z Madžari

ZAKLJUČNI BOJI, Köln

Tekma za 5. mesto, petek ob 15.00:
MADŽARSKA - SLOVENIJA (TV SLO 1)

POLFINALE, petek ob 17.45:
FRANCIJA - ŠVEDSKA (TV SLO 2)

Ob 20.30:
DANSKA - NEMČIJA (TV SLO 2)

Finale bo v nedeljo ob 17.45, tekma za 3. mesto pa ob 15.00.