Peter Prevc je razrezal torto in natočil penino. Na zdravje in na nove uspehe! Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Peter Prevc je razrezal torto in natočil penino. Na zdravje in na nove uspehe! Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Prevc že ima mali globus, tudi veliki ni nedosegljiv

Po uspešnem koncu tedna, ko je sobotnemu 2. mestu dodal še tako težko pričakovano prvo zmago v svetovnem pokalu, je Prevca in preostale reprezentante v prostorih Smučarske zveze Slovenije čakala torta. Dan je bil naporen, kar nekaj obveznosti do pokroviteljev so imeli fantje, toda dobre volje ni zmanjkalo. Niti Juriju Tepešu ne, čeprav je bil danes tri ure pri zobozdravniku, potem ko je imel nekaj dni bolečine.

Stoch navijal za Prevca
V ospredju je bil seveda Peter Prevc. Je bil ves čas res tako miren, kot je bilo videti na televiziji? "Verjetno bi mi pulzmeter na vrhu zaletišča pregorel, če bi ga imel," je priznal. Konkurenti so mu privoščili uspeh, zlasti vodilni v svetovnem pokalu Kamil Stoch: "Rekel mi je hvala, saj je z mojo pomočjo zadržal majico vodilnega. Če bi zmagal Schlierenzauer, bi bil namreč on nov vodilni."

Po tekmi je moral 23-letni Prevc odgovarjati na številna vprašanja novinarjev. Tudi avstrijskim je odgovarjal v angleščini. "Če smo se morali mi naučiti angleško, naj se še oni." Počitka ne bo veliko, ritem je hud. V četrtek bo že tekma v Wisli (Prevc pravi, da mu skakalnica ne ustreza), konec tedna pa sledita preizkušnji v Zakopanah.

Zadovoljen tudi Jaka Hvala
Na letalnici sta, kot je bilo pričakovati, samozavest dobila tudi Robi Kranjec in Jurij Tepeš. "Občutki so dobri, ampak pravega skoka pa mi vseeno ni uspelo sestaviti," je povedal Kranjec. Kaj pa Tepeš, potem ko je za zadnji nedeljski polet dobil dvajsetico. Je bil to popoln polet? "Ne še. Če bi bil popoln, bi zmagal!"

Čeprav je pobral le nekaj točk, je bil na neki način zadovoljen tudi Jaka Hvala: "Vesel sem, da se s takšnimi skoki uvrščam med 30, saj imam še veliko rezerv."

Prevc že ima mali globus, tudi veliki ni nedosegljiv