Svetovni pokal v alpskem smučanju
slice
Na paralelnem slalomu slavje Shiffrinove, Ferkova 14.
Štuhčeva in Bucikova brez finala, 9. december 2018 ob 15:13 Mikaela Shiffrin je zmagala na paralelnem slalomu za svetovni pokal v St. Moritzu. Maruša Ferk se je uvrstila v osmino finala, a tam izpadla in zasedla končno 14. mesto.
71
Slalom v Val d'Iseru zaradi premočnega vetra odpovedan
7
9. december 2018 ob 09:50 V Val d'Iseru bi moral biti danes drugi moški slalom za svetovni pokal v tej sezoni, a so ga zaradi premočnega vetra odpovedali. Kje ga bodo nadomestili, še ni znano.
Val Gardena bo po štirih desetletjih gostila alpske smučarke
3
6. december 2018 ob 20:14 V Val Gardeni se obeta teden smučarskih tekem za svetovni pokal, saj bosta tam 18. in 19. decembra tudi ženski smuk oziroma superveleslalom.
Odpoved treh ženskih smučarskih tekem v Val d'Iseru
6
3. december 2018 ob 18:06 Smučarska karavana se ob vrnitvi v Evropo sooča s pomanjkanjem snega, zato je morala Mednarodna smučarska zveza odpovedati ženske tekme v Val d'Iseru med 14. in 16. decembrom.
Ilka Štuhec
6
5. december 2018 ob 12:18 Vtisi so super. Bil je kar velik zalogaj, ker sem si zadala visoke cilje in imela od sebe velika pričakovanja. Deloma sem jih tudi izpolnila. Vsak dan sem bila s svojo vožnjo bolj zadovoljna.
Luitz spisal še večjo zgodbo kot Tumler Na uvodnem veleslalomu sezone je Stefan Luitz presenetil Marcela Hirscherja, Žan Kranjec pa je po povsem ponesrečenem smučanju v finalu osvojil le 26. mesto.
67
Mikaela Shiffrin v elitnem klubu že pri 23 letih Mikaela Shiffrin je z zmago na superveleslalomu v Lake Louisu postala sedma smučarka, ki je v svetovnem pokalu zmagala v vseh petih disciplinah. Ilka Štuhec je osvojila 10. mesto.
48
Ilka Štuhec se v Evropo vrača zadovoljna "Najbolj me veseli, da čeprav mi ni uspelo sestaviti super vožnje v celoti, so rezultati vseeno dokaj v redu," je svojo vrnitev v svetovni pokal po koncu ameriške turneje ocenila Ilka Štuhec.
17
Ilka z napako izgubila precej časa, nova zmaga Schmidhoferjeve Na drugi tekmi po vrnitvi v svetovni pokal je Ilka Štuhec zasedla 14. mesto. Tudi na drugem smuku v Lake Louisu je slavila Nicole Schmidhofer.
43
Ilka Štuhec že na prvi tekmi med najboljšimi Ilki Štuhec je lepo uspela vrnitev v svetovni pokal, saj je v Lake Louisu na prvi tekmi po 20-mesečni odsotnosti osvojila kar šesto mesto.
78
Švicarsko slavje v šprinterski igri stotink, Kosi med 15 Na smuku na skrajšani progi Ptic roparic v Beaver Creeku je bil najhitrejši Beat Feuz, švicarsko zmagoslavje pa je na drugem mestu zaokrožil Mauro Caviezel.
57
Štuhčeva peta na zadnjem treningu v Lake Louisu Ilka Štuhec je na zadnjem treningu smuka v Lake Louisu dosegla peti čas. Najhitrejša je bila Avstrijka Nicole Schmidhofer. Prvi smuk bo v petek ob 20.30. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju.
10
Smuk v Beaver Creeku že v petek, zadnji trening odpadel Organizatorjem tekem svetovnega pokala v Beaver Creeku jo je zagodlo vreme. Zaradi novozapadlega snega so odpovedali zadnji trening smuka in spremenili program.
10
Optimizem v taboru Ilke Štuhec pred petkovim smukom Ilka Štuhec po uspešnih treningih v Kanadi nestrpno pričakuje začetek sezone. Trener Grega Koštomaj verjame, da lahko svetovna prvakinja doseže dober čas predvsem s sproščeno vožnjo in zaupanjem v svoje sposobnosti.
14
Štuhčeva dosegla tretji čas, a je izpustila vrata Ilka Štuhec je imela tretji čas drugega treninga pred uvodnim smukom za svetovni pokal v Lake Louisu, a je v uradnih izidih njen čas označen z zvezdico, kar pomeni, da je izpustila vrata.
24

Kazalo