Svetovni pokal v alpskem smučanju
slice
Kline zavrača Massijeve očitke o neambicioznosti
MMC-jev pogovor z Boštjanom Klinetom, 19. marec 2018 ob 13:19 " Ne morem se strinjati, da mi nič ni uspevalo, tudi 13. in 10. mesto sta v redu uvrstitvi. Ni vrhunsko, ampak lahko pa na tem gradiš ," se Boštjan Kline brani mnenja, da mu v zadnji sezoni prav nič ...
84
Hirscherju ni bilo dano, da napade rekordno 14. zmago
47
18. marec 2018 ob 09:32 Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je končala z odpovedjo obeh nedeljskih tekem v Åreju. Veter je bil premočen.
Smučarke obsodile novo odpoved treninga
4
2. februar 2018 ob 18:21 Če je v četrtek trening smuka v Garmischu preprečilo slabo vreme, so smučarke v petek brez treninga ostale zaradi slabo pripravljene proge.
Hirscher in Shiffrinova največja zaslužkarja v sezoni 2017/18
18
20. marec 2018 ob 11:33 Američanka Mikaela Shiffrin je največja zaslužkarica v sezoni 2017/18 svetovnega pokala v alpskem smučanju. V moški konkurenci je v sezoni 2017/18 največ zaslužil Avstrijec Marcel Hirscher.
Shiffrinova tudi na zadnjem slalomu razred zase
57
17. marec 2018 ob 14:10 Mikaela Shiffrin je potrdila nesporni status slalomske kraljice svetovnega pokala, potem ko je na finalu v Åreju vse tekmice prehitela za več kot sekundo in pol.
Hirscher kot Stenmark in Maier, v nedeljo v lov na Vreni Schneider Marcel Hirscher nadaljuje zmagoviti pohod tudi v Åreju. Avstrijski alpski smučar je slavil zmago na zadnjem veleslalomu letošnje sezone, Žan Kranjec pa se je izkazal s petim mestom.
42
Švedska zmagala, Slovenija izpadla v 1. krogu Švedska je zmagovalka ekipne paralelne tekme alpskih smučarjev na finalu svetovnega pokala v Aareju. Slovenija je izpadla že v 1. krogu, izločila jo je Avstrija.
22
Nič kaj spodbudno: Le ena zmaga Slovenije na ekipnih tekmah Ekipna tekma alpskih smučarjev obstaja dobro desetletje, v tem času slovenski smučarji niso bili preveč uspešni, saj so se v 11 nastopih veselili ene same zmage.
25
Kriechmayr v manj kot 24 urah do druge zmage Vincent Kriechmayr je najboljše prihranil za konec sezone in na finalu v Åreju po smuku slavil še v superveleslalomu. Mali globus je že pred zadnjo tekmo osvojil Kjetil Jansrud.
28
Weiratherjeva ubranila globus v superveleslalomu Zadnji superveleslalom sezone v Åreju je dobila junakinja smuka Sofia Goggia. Tako kot v prejšnji sezoni je mali kristalni globus v tej disciplini osvojila Tina Weirather.
24
Smukaški finale Vonnovi, a naslednica Štuhčeve je Goggia Lindsey Vonn je zmagala na zadnjem smuku v Areju, vendar gre mali kristalni globus tej disciplini v roke olimpijski prvakinji Sofii Goggii, ki ji je z drugim mestom uspelo zadržati tri točke ...
42
Feuzu smukaški globus ob dvojni zmagi Avstrijcev Beat Feuz je s tretjim mestom na finalu v Areju potrdil mali kristalni globus v smuku. Dvojno zmago slavijo Avstrijci po zaslugi Vincenta Kriechmayrja in Matthiasa Mayerja.
16
Ledecka spet zelo hitra; Martin Čater 25. Po ponedeljkovi odpovedi je Alice McKennis danes dosegla najhitrejši čas edinega uradnega treninga smuka pred sredino finalno preizkušnjo na zaključku sezone svetovnega pokala v Aareju.
32
Vstopnica za finale? Gisinu ni bilo dovolj niti 122 točk. Na finalu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Äreju bo nastopilo šest Slovencev, pravico do nastopa pa je izpolnila tudi Tina Robnik, ki je zaradi poškodbe sicer končala sezono.
12
Klemen Kosi Moral sem stisniti za zadnje tekme, drugega mi ni preostalo. Kazalo je, da bo sezona dolga, zdaj pa jo je kar konec.
33

Kazalo