Svetovni pokal v alpskem smučanju
slice
Hirscher razkril: Nadaljeval bom smučarsko kariero
Veliko sprememb tudi v zasebnem življenju, 4. julij 2018 ob 16:26 Marcel Hirscher, sedemkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, je na srečanju z novinarji v bližini Salzburga potrdil, da bo nadaljeval kariero.
1
Tragedija v družini Bodeja Millerja: nekdanjemu smučarju utonila hčerka
40
12. junij 2018 ob 08:40 Za 19-mesečno hčerko nekdanjega smučarskega asa Bodeja Millerja se je zabava pri sosedih končala tragično. Emeline Grier se je utopila v bazenu.
Rok Perko smuči dokončno postavil v kot
25
10. junij 2018 ob 20:08 Slovenski alpski smučar Rok Perko se je odločil, da bo končal kariero. Svojo odločitev je sporočil prek Facebooka.
Maria Höfl-Riesch po padcu s čolna pristala v bolnišnici
12
28. maj 2018 ob 19:59 Maria Höfl-Riesch, nekdanja najboljša smučarka na svetu, je imela med svojo kariero kar nekaj težav s poškodbami, nesreča pa očitno ne počiva tudi po upokojitvi – in zunaj belih strmin.
Za Jermana (še) ni mesta v slovenskem smučanju
27
11. maj 2018 ob 21:02 Alpski odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) potrjuje sestavo trenerskih ekip za prihodnjo sezono.
Okrepitev v ekipi Ilke Štuhec: prihaja serviser Sopotnik Ekipi najboljše slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec se bo v prihodnji sezoni pridružil serviser Aleš Sopotnik. Gre za izkušenega serviserja, ki ima več kot 20-letne izkušnje.
33
Kline zavrača Massijeve očitke o neambicioznosti " Ne morem se strinjati, da mi nič ni uspevalo, tudi 13. in 10. mesto sta v redu uvrstitvi. Ni vrhunsko, ampak lahko pa na tem gradiš ," se Boštjan Kline brani mnenja, da mu v zadnji sezoni prav nič ...
84
Hirscherju ni bilo dano, da napade rekordno 14. zmago Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je končala z odpovedjo obeh nedeljskih tekem v Åreju. Veter je bil premočen.
47
Smučarke obsodile novo odpoved treninga Če je v četrtek trening smuka v Garmischu preprečilo slabo vreme, so smučarke v petek brez treninga ostale zaradi slabo pripravljene proge.
4
Hirscher in Shiffrinova največja zaslužkarja v sezoni 2017/18 Američanka Mikaela Shiffrin je največja zaslužkarica v sezoni 2017/18 svetovnega pokala v alpskem smučanju. V moški konkurenci je v sezoni 2017/18 največ zaslužil Avstrijec Marcel Hirscher.
18
Shiffrinova tudi na zadnjem slalomu razred zase Mikaela Shiffrin je potrdila nesporni status slalomske kraljice svetovnega pokala, potem ko je na finalu v Åreju vse tekmice prehitela za več kot sekundo in pol.
57
Hirscher kot Stenmark in Maier, v nedeljo v lov na Vreni Schneider Marcel Hirscher nadaljuje zmagoviti pohod tudi v Åreju. Avstrijski alpski smučar je slavil zmago na zadnjem veleslalomu letošnje sezone, Žan Kranjec pa se je izkazal s petim mestom.
42
Švedska zmagala, Slovenija izpadla v 1. krogu Švedska je zmagovalka ekipne paralelne tekme alpskih smučarjev na finalu svetovnega pokala v Aareju. Slovenija je izpadla že v 1. krogu, izločila jo je Avstrija.
22
Nič kaj spodbudno: Le ena zmaga Slovenije na ekipnih tekmah Ekipna tekma alpskih smučarjev obstaja dobro desetletje, v tem času slovenski smučarji niso bili preveč uspešni, saj so se v 11 nastopih veselili ene same zmage.
25
Kriechmayr v manj kot 24 urah do druge zmage Vincent Kriechmayr je najboljše prihranil za konec sezone in na finalu v Åreju po smuku slavil še v superveleslalomu. Mali globus je že pred zadnjo tekmo osvojil Kjetil Jansrud.
28

Kazalo