Svetovni pokal v nordijskem smučanju
slice
Nekdanja olimpijska prvakinja umrla po nesreči z vodnim skuterjem
Pretresena celotna Norveška, 30. julij 2018 ob 19:18 Nekdanja smučarska tekačica Vibeke Skofterud je umrla pri 38 letih. Po nesreči z vodnim skuterjem so jo našli mrtvo.
1
Skladne ideje med pogovorom Petra Prevca in Bertonclja
51
11. maj 2018 ob 09:42 Novi glavni trener slovenskih skakalcev Gorazd Bertoncelj je z vsemi člani A-ekipe in mladinske reprezentance opravil pogovore. Z najboljšim, Petrom Prevcem, sta sedela več kot tri ure.
Potrjene sestave reprezentanc smučarskih skakalcev
18
10. maj 2018 ob 18:23 Na redni seji zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so bili predstavljeni načrti ekip in potrjene sestave reprezentanc za sezono 2018/2019.
Felder bo reševal krizo avstrijskih skakalcev
6
20. april 2018 ob 16:03 Andreas Felder je postal glavni trener avstrijske reprezentance v smučarskih skokih. 56-letni Tirolec je zadnje štiri sezone vodil žensko reprezentanco.
Predlog za A-ekipo: brata Prevc, Damjan, Semenič in Bartol
54
20. april 2018 ob 11:25 Smučarji skakalci bodo že v ponedeljek začeli kondicijske priprave na novo sezono, kot kaže bo v A-reprezentanci pet skakalcev.
Tudi v prihodnji skakalni sezoni od Wisle do Planice Mednarodna smučarska zveza je po več sestankih objavila začasen koledar tekmovanj v smučarskih skokih za sezono 2018/19. Koledar morajo potrditi še na kongresu Fisa, ki bo sredi maja v Grčiji.
18
Slovo kraljice teka na smučeh Marit Björgen Po najuspešnejšem zimskem olimpijcu vseh časov Oleju Einarju Björndalnu je kariero končala tudi najuspešnejša zimska olimpijka v zgodovini Marit Björgen.
33
Bertoncelj: Cilj je, da smo v samem svetovnem vrhu Prvič, odkar je postal selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih, se je javnosti predstavil Gorazd Bertoncelj.
47
Kateri dan pade največ rekordov v poletih? Letos smučarjem skakalcem ni uspelo popraviti svetovnega rekorda, premikanje meje mogočega vseeno buri duhove številnih gledalcev.
13
V Planici skoraj polovica poletov daljša od 220 metrov Čeprav Peter Prevc v zadnjih dveh sezonah ni niti enkrat preletel 240 metrov, še vedno ostaja v vrhu statistike poletov čez to mejo, le da ima zdaj družbo še treh skakalcev.
20
Poljaki še za leto podaljšali sodelovanje s Horngacherjem Avstrijec Stefan Horngacher bo tudi prihodnje leto trener olimpijskega prvaka in zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih skokih Kamila Stocha.
9
Planiški poleti prikovali gledalce pred TV-sprejemnike Tudi letos je bila gledanost Planice na Televiziji Slovenije izvrstna. Vsaj minuto katerega koli od prenosov iz Planice si je na TV SLO ogledalo 871.000 različnih posameznikov, starejših od 4 let.
20
Kamil Stoch zgled tudi za Petra Prevca Tudi sklepni del svetovnega pokala v Planici je zaznamoval trenutno najboljši na svetu Kamil Stoch, ki je z izvrstnimi poleti poskrbel, da so gledalci pod Poncami uživali v skakalnem mojstrstvu.
25
MMCanaliza: Janus si ne zasluži, da o odstavitvi izve od novinarjev Po nedeljskem zaključku sezone je bilo v Planici pestro. Goran Janus je od novinarjev izvedel, da se piše odstavitvena izjava. Trenerja so napadli tudi skakalci.
151
Napovedana menjava Janusa na mestu glavnega trenerja skakalcev Predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič je po zadnji planiški tekmi dejal, da bo na mestu glavnega trenerja slovenskih skakalcev prišlo do ...
346

Kazalo