Svetovni pokal v nordijskem smučanju
slice
Previdni Peter Prevc v mislih še ni prečrtal uvoda zime v Wisli
Nestrpen, a pripravljen počakati, 8. oktober 2018 ob 09:40 V takem obdobju je Peter Prevc po navadi vsako leto odgovarjal na vprašanja glede občutkov na skakalnici in pripravljenosti pred sezono, letos pa so glavna tema težave z gležnjem.
15
Peter Prevc prihodnji teden na 60-metrsko skakalnico
26
4. oktober 2018 ob 21:27 Smučarske skakalce začetek sezone čaka sredi novembra. Najboljši Slovenec zadnjih let Peter Prevc pa še vedno ne trenira v polnem obsegu.
FIS (za zdaj) s koledarja prečrtal letalnico v Vikersundu
24
29. september 2018 ob 11:56 V petek je v Zürichu v Švici zasedal FIS-ov komite za smučarske skoke, ki je objavil koledar svetovnega pokala za sezono 2018/19, na katerem med prizorišči ni Vikersunda.
Bartol se bo na skakalnice vrnil decembra
9
7. september 2018 ob 10:36 Smučarski skakalec Tilen Bartol je po torkovi artroskopiji kolena že v domači oskrbi. Po napovedih zdravnikov bo 21-letni član slovenske A-reprezentance prve skoke opravil decembra.
Nove težave v skakalni ekipi – na operacijo tudi Bartol
12
3. september 2018 ob 17:36 Slovenski smučarski skakalec Tilen Bartol po vnovičnem pregledu z magnetno resonanco in posvetu z doktorjem Matejem Drobničem v torek odhaja na artroskopijo kolena.
Nekdanja olimpijska prvakinja umrla po nesreči z vodnim skuterjem Nekdanja smučarska tekačica Vibeke Skofterud je umrla pri 38 letih. Po nesreči z vodnim skuterjem so jo našli mrtvo.
1
Skladne ideje med pogovorom Petra Prevca in Bertonclja Novi glavni trener slovenskih skakalcev Gorazd Bertoncelj je z vsemi člani A-ekipe in mladinske reprezentance opravil pogovore. Z najboljšim, Petrom Prevcem, sta sedela več kot tri ure.
51
Potrjene sestave reprezentanc smučarskih skakalcev Na redni seji zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so bili predstavljeni načrti ekip in potrjene sestave reprezentanc za sezono 2018/2019.
18
Felder bo reševal krizo avstrijskih skakalcev Andreas Felder je postal glavni trener avstrijske reprezentance v smučarskih skokih. 56-letni Tirolec je zadnje štiri sezone vodil žensko reprezentanco.
6
Predlog za A-ekipo: brata Prevc, Damjan, Semenič in Bartol Smučarji skakalci bodo že v ponedeljek začeli kondicijske priprave na novo sezono, kot kaže bo v A-reprezentanci pet skakalcev.
54
Tudi v prihodnji skakalni sezoni od Wisle do Planice Mednarodna smučarska zveza je po več sestankih objavila začasen koledar tekmovanj v smučarskih skokih za sezono 2018/19. Koledar morajo potrditi še na kongresu Fisa, ki bo sredi maja v Grčiji.
18
Slovo kraljice teka na smučeh Marit Björgen Po najuspešnejšem zimskem olimpijcu vseh časov Oleju Einarju Björndalnu je kariero končala tudi najuspešnejša zimska olimpijka v zgodovini Marit Björgen.
33
Bertoncelj: Cilj je, da smo v samem svetovnem vrhu Prvič, odkar je postal selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih, se je javnosti predstavil Gorazd Bertoncelj.
47
Kateri dan pade največ rekordov v poletih? Letos smučarjem skakalcem ni uspelo popraviti svetovnega rekorda, premikanje meje mogočega vseeno buri duhove številnih gledalcev.
13
V Planici skoraj polovica poletov daljša od 220 metrov Čeprav Peter Prevc v zadnjih dveh sezonah ni niti enkrat preletel 240 metrov, še vedno ostaja v vrhu statistike poletov čez to mejo, le da ima zdaj družbo še treh skakalcev.
20

Kazalo