Svetovni pokal v nordijskem smučanju
slice
Felder bo reševal krizo avstrijskih skakalcev
V svetovnem pokalu nanizal 25 zmag, 20. april 2018 ob 16:03 Andreas Felder je postal glavni trener avstrijske reprezentance v smučarskih skokih. 56-letni Tirolec je zadnje štiri sezone vodil žensko reprezentanco.
5
Predlog za A-ekipo: brata Prevc, Damjan, Semenič in Bartol
53
20. april 2018 ob 11:25 Smučarji skakalci bodo že v ponedeljek začeli kondicijske priprave na novo sezono, kot kaže bo v A-reprezentanci pet skakalcev.
Tudi v prihodnji skakalni sezoni od Wisle do Planice
18
17. april 2018 ob 09:52 Mednarodna smučarska zveza je po več sestankih objavila začasen koledar tekmovanj v smučarskih skokih za sezono 2018/19. Koledar morajo potrditi še na kongresu Fisa, ki bo sredi maja v Grčiji.
Slovo kraljice teka na smučeh Marit Björgen
33
6. april 2018 ob 12:50 Po najuspešnejšem zimskem olimpijcu vseh časov Oleju Einarju Björndalnu je kariero končala tudi najuspešnejša zimska olimpijka v zgodovini Marit Björgen.
Bertoncelj: Cilj je, da smo v samem svetovnem vrhu
47
5. april 2018 ob 13:07 Prvič, odkar je postal selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih, se je javnosti predstavil Gorazd Bertoncelj.
Kateri dan pade največ rekordov v poletih? Letos smučarjem skakalcem ni uspelo popraviti svetovnega rekorda, premikanje meje mogočega vseeno buri duhove številnih gledalcev.
13
V Planici skoraj polovica poletov daljša od 220 metrov Čeprav Peter Prevc v zadnjih dveh sezonah ni niti enkrat preletel 240 metrov, še vedno ostaja v vrhu statistike poletov čez to mejo, le da ima zdaj družbo še treh skakalcev.
20
Poljaki še za leto podaljšali sodelovanje s Horngacherjem Avstrijec Stefan Horngacher bo tudi prihodnje leto trener olimpijskega prvaka in zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih skokih Kamila Stocha.
9
Planiški poleti prikovali gledalce pred TV-sprejemnike Tudi letos je bila gledanost Planice na Televiziji Slovenije izvrstna. Vsaj minuto katerega koli od prenosov iz Planice si je na TV SLO ogledalo 871.000 različnih posameznikov, starejših od 4 let.
20
Kamil Stoch zgled tudi za Petra Prevca Tudi sklepni del svetovnega pokala v Planici je zaznamoval trenutno najboljši na svetu Kamil Stoch, ki je z izvrstnimi poleti poskrbel, da so gledalci pod Poncami uživali v skakalnem mojstrstvu.
25
MMCanaliza: Janus si ne zasluži, da o odstavitvi izve od novinarjev Po nedeljskem zaključku sezone je bilo v Planici pestro. Goran Janus je od novinarjev izvedel, da se piše odstavitvena izjava. Trenerja so napadli tudi skakalci.
151
Napovedana menjava Janusa na mestu glavnega trenerja skakalcev Predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič je po zadnji planiški tekmi dejal, da bo na mestu glavnega trenerja slovenskih skakalcev prišlo do ...
346
Prevc se strinja, da je čas za svež veter na čelu reprezentance Goran Janus je pravkar končano sezono smučarskih skakalcev označil za dobro, Peter Prevc pa je nad zimo, ki jo je končal na zanj skromnem 15. mestu v skupnem seštevku, razočaran.
96
Finale sezone Takanašijevi, Bogatajeva peta V Oberstdorfu je zadnjo tekmo smučark skakalk za svetovni pokal suvereno dobila Japonka Sara Takanaši, ki je v finalu odbila napad Avstrijke Daniele Iraschko-Stolz.
7
Janus o prihodnosti: To pustimo, čakajo nas analize in pogovori Slovenska skakalna reprezentanca je v Planici že potegnila črto pod pravkar končano sezono , glavni trener Goran Janus pa o prihodnji še ne razmišlja.
113

Kazalo