Svetovni pokal v nordijskem smučanju
slice
Johaugova na distanci ostaja neporažena
Alenka Čebašek točke zgrešila za sedem sekund, 8. december 2018 ob 14:48 Therese Johaug je zmagala na tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v Beitostölnu na 15 km v prosti tehniki in še povečala vodstvo v skupnem seštevku.
4
Domen Prevc vse bolj uživa pri nizkih temperaturah
13
6. december 2018 ob 08:54 Čeprav Domen Prevc ni nastopil v Wisli, je v skupnem seštevku svetovnega pokala na visokem 11. mestu, kjer je od slovenskih skakalcev boljši le Timi Zajc.
Bertoncelj bolj zadovoljen z uvrstitvami kot s skoki, kjer so še rezerve
10
4. december 2018 ob 18:17 Glavni trener smučarskih skakalcev, Gorazd Bertoncelj, je s prvimi tremi postajami zime, kar so bile tudi prve preizkušnje zanj v novi vlogi, zadovoljen in se že veseli vrnitve Petra Prevca in Tilna ...
Dež in toplo vreme odnesla skoke v Nemčiji
15
4. december 2018 ob 14:59 Mednarodna smučarska zveza je na Twitterju sporočila, da konec tedna ne bo smučarskih skokov za moške in ženske v Titisee-Neustadtu.
Prevc v finalu Nižnega Tagila zdrsnil s 3. mesta na 14.
83
2. december 2018 ob 17:59 Po daljavi dneva v 1. seriji in 134,0 m je bil Domen Prevc v igri za stopničke, a v finalu je nato zdrsnil zunaj deseterice.
Peta zmaga Althausove, Križnarjeva sklenila deseterico Na tretji tekmi svetovnega pokala v tej sezoni so se smučarske skakalke merile na veliki napravi v Lillehammerju, kjer je bila najboljša Nemka Katharina Althaus.
11
Therese Johaug po vrnitvi v svetovni pokal zmagala že tretjič Povratnica po dopinški kazni, Norvežanka Therese Johaug, je dobila tudi zasledovalno tekmo na deset kilometrov v klasični tehniki v Lillehammerju, kar je že njena tretja zmaga v sezoni.
1
Ema Klinec poskrbela za prve slovenske stopničke v tej zimi Na drugi tekmi sezone svetovnega pokala je v Lillehammerju zmagala ruska smučarska skakalka Lidija Jakovljeva, s tretjim mestom pa se je izkazala najboljša Slovenka Ema Klinec.
13
Forfang s tretjega mesta na vrh, Zajc znova v deseterici Na tekmi smučarskih skakalcev za svetovni pokal je v Nižnem Tagilu zmagal Norvežan Johann Andre Forfang, najboljši Slovenec pa je bil Timi Zajc, ki je zasedel osmo mesto.
63
Nova zmaga Therese Johaug, Alenka Čebašek 19. Norvežanka Therese Johaug je v Lillehammerju zmagala na tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku na 10 km v prosti tehniki. To je njena druga zmaga na razdaljah v novi sezoni.
3
Domen Prevc v pravi formi tudi v Nižnem Tagilu – pet Slovencev na tekmi V kvalifikacijah za sobotno tekmo svetovnega pokala v Nižnem Tagilu je bil Domen Prevc na šestem mestu. Na četrto tekmo sezone se je uvrstilo pet Slovencev.
19
Tri Slovenke obstale v četrtfinalu šprinta v Lillehammerju Alenka Čebašek, Vesna Fabjan in Anamarija Lampič so bile uspešne v kvalifikacijah šprinterske tekme svetovnega pokala v smučarskem teku v Lillehammerju, a nato so vse tri izpadle v četrtfinalnih ...
8
Novi trener skakalk meri na najvišja mesta Tako kot smučarski skakalci se tudi skakalke podajajo v sezono svetovnega pokala z novim trenerjem. Ta konec tedna jih od nedelje čakajo tri tekme v Lillehammerju.
11
Tudi na drugi tekmi v Ruki Kobajaši najboljši, Prevc pa znova četrti Domen Prevc je znova potrdil, da se v Ruki odlično počuti, saj je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala na severu Finske zasedel četrto mesto. Tako kot v soboto je zmagal Japonec Rjoju Kobajaši.
177
Povratnik Domen Prevc z daljavo dneva tik pod odrom Vetrovna loterija v Ruki na severu Finske je na koncu prinesla tekmo z eno serijo in lep ekipni uspeh Slovencev.
126

Kazalo