Zimski športi
Anna Fenninger
Anna Fenninger je velikemu kristalnemu globusu dodala še mali kristalni globus za zmago v skupnem veleslalomskem seštevku. Foto: Reuters
Denise Karbon
Od smučarske karavane sta se na zadnji tekmi sezone poslovili Denise Karbon ... Foto: Reuters
Tanja Poutiainen
... in Tanja Poutiainen. Foto: Reuters
VIDEO
Feningerjeva najboljša v...
VIDEO
Mazejeva navdušena, da je...

Dodaj v

Fenningerjevi še zmaga v veleslalomskem seštevku

"Z dvema medaljama izpolnila vse cilje"
16. marec 2014 ob 10:00,
zadnji poseg: 16. marec 2014 ob 15:01
Lenzerheide - MMC RTV SLO, STA

Anna Fenninger je v Lenzerheideju dobila zadnjo veleslalomsko tekmo sezone in zmagala tudi v skupnem seštevku v tej disciplini. Tina Maze je ostala brez točk (16.).

Fenningerjeva, sicer tudi dobitnica velikega kristalnega globusa, je po prvi vožnji za vodilno Anemone Marmottan, ki se ji finalni nastop ni posrečil, zaostala za štiri stotinke, Jessica Lindell-Vikarby, pred zadnjo tekmo sezone vodilna v veleslalomskem seštevku, pa je na tretjem mestu zaostajala za 18 stotink. Švedinja je imela pred Avstrijko v veleslalomskem seštevku 14 točk prednosti, kar pa na koncu ni bilo dovolj.

V finalnem nastopu je vozila nekoliko preveč previdno in ob prihodu v cilj ni prevzela vodstva, za tedaj vodilno Evo-Mario Brem je zaostala za 19 stotink sekunde. Na progo se je nato podala Fenningerjeva, ki je finalni nastop odsmučala brezhibno, ob prihodu v cilj je imela 25 stotink prednosti pred rojakinjo Bremovo.

Tina Maze je zadnjo tekmo sezone končala brez točk, osvojila je 16. mesto. Dvakratna olimpijska zmagovalka je sicer delovala bistveno bolje kot na sobotnem slalomu, ko ob zdravstvenih težavah in visokem zaostanku v drugi vožnji sploh ni nastopila. Po prvi vožnji je bila 13., v finalu je izgubila še tri mesta.

"Z dvema medaljama izpolnila vse cilje"
"Sezona je bila odlična, v Sočiju sem osvojila dve zlati olimpijski medalji in izpolnila vse cilje. Zdaj je sezone konec. S težavo sem opravila te zadnje tekme. Zato se tega konca sezone zelo veselim. Težko je bilo, ker v Areju že pred finalom nisem bila več v igri za veliki globus. Skušala sem se zbrati in narediti kaj več. Na superveleslalomu je še šlo, tretje mesto je bil dober izid, drugače pa ni bilo to, česar sem sposobna. Sama ne gledam toliko na izid kot na to, kako smučam. Želela sem si bolje smučati. Mislim pa, da bi bilo bolje, če ne bi nastopila na sobotnem slalomu. Ponoči sem bila zelo slaba, bruhala. Ni bilo prijetno, vseeno sem šla na start, a nisem imela moči in volje. Poleg tega je bila postavitev zelo težka. Mogoče bi bilo bolje, če bi sploh ostala doma," je po tekmi dejala Mazejeva.

Lenzerheide, veleslalom (Ž)

Končni vrstni red:          
 1. A. FENNINGER    AVT  2:01,28
 2. E.-M. BREM     AVT   +0,25
 3. J. LINDELL VIKARBY ŠVE    0,33
 4. N. FANCHINI    ITA    0,58
 5. L. GUT       ŠVI    0,61
 6. M. PIETILÄ HOLMNER ŠVE    0,62
 7. A. MARMOTTAN    FRA    0,63
 8. D. GISIN      ŠVI    0,66
 9. F. BRIGNONE    ITA    0,73
10. V. REBENSBURG   NEM    0,76
11. K. ZETTEL     AVT    0,84
12. M. SHIFFRIN    ZDA    0,95
13. F. HANSDOTTER   ŠVE    1,05
14. M. MÖLGG      ITA    1,21
15. M.-M. GAGNON    KAN    1,32
16. T. MAZE      SLO    1,33
                   
Skupni vrstni red (32/32):      
 1. A. FENNINGER    AVT   1.371
 2. M. HÖFL RIESCH   NEM   1.180
 3. L. GUT       ŠVI   1.101
 4. T. MAZE      SLO    964
 5. T. WEIRATHER    LIE    943
 6. M. SHIFFRIN    ZDA    895
 7. M. PIETILÄ HOLMNER ŠVE    647
 8. E. GÖRGL      AVT    640
 9. N. HOSP      AVT    575
10. F. HANSDOTTER   ŠVE    534
...                 
44. I. ŠTUHEC     SLO    155
59. M. FERK      SLO     94
88. K. LAVTAR     SLO     29
Veleslalom (8/8):           
 1. A. FENNINGER    AVT    518
 2. J. LINDELL VIKARBY ŠVE    492
 3. M. PIETILAE HOLMNER ŠVE    339
 4. L. GUT       ŠVI    285
 5. K. ZETTEL      AVT    284
 6. A. MARMOTTAN    FRA    261
 7. M. SHIFFRIN     ZDA    257
 8. E.-M. BREM     AVT    255
 9. F. BRIGNONE     ITA    222
10. T. WEIRATHER    LIE    219
...                  
13. T. MAZE       SLO    184
33. K. LAVTAR      SLO     29
47. I. ŠTUHEC      SLO     8
Ž. K., M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Kris
# 16.03.2014 ob 10:18
Morda zadnja tekma v karieri Tine Maze.
Včeraj je lep del komentarjev zvenel kot užaljene mone, ki so Tinino vožnjo doživeli kot osebni napad nase. Nekomu je uničila sončno jutro, lahko bi šel celo uro prej ven! To je povezano z pričakovanji ljudi, kaj naj bi Tina dosegla. Z temi pričakovanji ona nima nič. Zakaj je vozila tako kot je, ve le ona. Definitivno je bila ta vožnja ''izjava'' in odraz notranjega dogajanja. Zadnje čase je v stiski in to je izrazila na tak način. Čas bo povedal svoje. Sponzorji in občinstvo morajo od športnikov požreti še veliko hujše stvari (doping naprimer) kot ''turizem''. Ko smo že pri turizmu, tako smuča celotna moška ekipa, ki bi lahko spisala kak priročen vodič o čudoviti smuki v elitnih smučarskih centrih.
Marsikdo je opisoval in ocenjeval njen karakter – kot da je poklican za to. Sam v življenju sigurno vedno postori vse prav. Fanatična slovenska obsedenost da mora športnik še imeti določen karakter, presega vse meje in bi bil zanimiv izziv za slovenske psihoanalitike z vprašanjem: Zakaj imamo Slovenci tako radi nekontroverzne, preproste, da ne rečem povprečne ljudi? Da ne izstopajo nad povprečjem? Sveta preproščina: ker je Tina muhasta, ''nima karakterja, ni šampionka''. Slovenceljnu podobe šampiona ne riše število medalj ali zmag, temveč karakter. Takoj vzeti vse medalje Albertu Tombi, ki je včasih namesto intervjujev po tekmi v novinarje raje zabrisal kak pokal. Oklofutal trenerja druge ekipe, se na štartu delal norca iz tekmecev, odšel sredi tekme, ignoriral 2. vožnjo, uničeval progo na ogledu itd. Tudi Tomba ni ''karakter''. Tudi Williamsova, ki se sodnici j**ala mater in predala dvoboj Clijstersovi, ni ''karakter''. Glej ga no, Tina je v zelo elitni druščini šampionov brez karakterja.
daryankoff
# 16.03.2014 ob 10:23
Dobro je Tina, sedaj pa na zaslužen počitek. Če je bila to zadnja tekma v karieri, hvala za vse lepe trenutke. Bilo jih je veliko.
valerie
# 16.03.2014 ob 10:31
Očitati ji ne moremo ničesar, pristop je bil neprimenro boljši.
Kar se pa tiče sezone pa .. . pod pričakovanji (glede na lansko), me pa veseli, da je kljub kao slabi sezoni 4. v skupnem seštevku; kdaj bomo imeli spet tekmovalca, za katerega bodo pljuvači rekli, da je slab, čustven, labilen, pa bo kljub temu 4.?
Je pa sezona po drugi strani več kot uspešna ... 2 zlati medalji, krog sklenjen, vrh dosežen. Hvala, Tina. Zadnja štiri leta si nam lepšala vse vikende. Identifikacija Slovencev s smučanjem je bial spet kot v času Križaja in Svetove. Pouk v šolah je zastal, s svojo trmo in delavnostjo pa si pokazala, da se da seči po zvezdah. Neponovljivo. Neprecenljivi trenutki. Za naprej pa ... težko je nehati, ko si na vrhu ... sestop je najtežji. Menim pa, čeprav si tega ne želim, da je morda čas prav zato; drugo leto je sezona, kot vsaka. Motiv pa? Nič, kar še ni bilo doseženega.
Heisenberg
# 16.03.2014 ob 10:44
Tina je še vedno dobro fizično pripravljena, smučarskega znanja ji ne manjka. Se pa vidi, da z glavo ni pri stvari, je nemotivirana, nekaj je narobe v ekipi, verjetno odnos med njo in Massijem. Če je temu tako, potem je res najbolje, da Massi odide, Tina pa naj si ohladi glavo in potem razmisli, kako naprej. Nima smisla da tekmuje, če pri tem niti malo ne uživa. Na tv izgleda kot da trpi, z njo pa tudi njeni navijači.

Upam da Tina med premorom razreši osebne probleme, najde motivacijo za nadaljevanje kariere in naslednje leto napade bele strmine z odločnostjo in borbenostjo, kakršne smo bili vajeni v lanski sezoni! Kljub vsemu je bila sezona uspešna, dve zlati medalji sta neverjeten dosežek. Dosegla je vse.
lechy
# 16.03.2014 ob 10:14
upam, da ne gledamo danes zadnjič Tine u sv. pokalu.
oliva
# 16.03.2014 ob 10:46
Kako dolga sezona je bila... ubitačna.
Jaz jih in jo čisto štekam.
Prav sočustvujem z vsemi, ki morajo tako garat, zadnje atome moči dat od sebe... Ko je prav matranje. Pa pridejo tudi poškodbe itd., bolezenske težave drugih sort zaradi zmanjšanja odpornosti, k čemur znatno pripomore tudi stres (spremembe, potovanja, menjave ekip, čustvene zadeve itd.). Vsakdo je samo človek.
Še Kopitarja je zvilo (trebušne viroze in ali bo sploh nastopil na naslednji tekmi), nimaš kaj. Dogaja se tudi najboljšim.
Nisem spremljala novic nekaj dni, sem samo ujela naslov nekega intervjuja z Massijem, pa se mi sploh ni dal brat, me je pa zmotilo. Samo se me ne tiče in pač... Se bodo že zmenil pa zrihtal.
Samo včeraj se mi ni zdelo, kot se je zdelo večini, da kakšen pristop itd. in da sramotno.
Jaz sem videla samo do konca utrujeno izčrpano osebo.
Al pa tvegat kakšne poškodbe, da dokaže ne vem komu ne vem kaj.
Pač tolk in tako je zmogla.
No danes se mi je zdelo kul, da bo nastopila in se mi zdi, da je odvozila čisto solidno; počasi, ampak dosti ziher in nobenega slabega odnosa ne nič.
Pač še to oddela in potem... relax. :)
slovenec30
# 16.03.2014 ob 10:20
Tinči, dobro je. Borila si se, kapo dol.
daryankoff
# 16.03.2014 ob 10:37
Sponzorje ima podpisane do 2018, vendar se lahko kadarkoli upokoji, gre za drugačno vrsto sodelovanja.
Upokojitve se pravzaprav najbolj bojijo na SZS, ker pol bojo finančno precej na slabšem.
Vseeno menim, da bo vztrajala še eno sezono kot je bilo prvotno planirano.
metkkkka
# 16.03.2014 ob 10:35
Tina, to je bilo dosti dosti boljše! Ajde, še v drugi vožnji na ful, potem pa POČITNICE! Dejmo, Tina!!!!!!!
ezat_anim
# 16.03.2014 ob 13:18
Najlepša je najboljša
krjen3
# 16.03.2014 ob 12:47
Upam da bosta ta dva komentatorja zamenjana drugo leto. To je žalostno da moram smučanje gledati na mute ali kje drugje.
matjazmmc
# 16.03.2014 ob 10:32
Draga Tina, z veseljem sem spremljal tvoje športne podvige, zame si šampionka, želim ti vso srečo na tvoji novi življenjski poti in upam, da se kdaj spoznava v živo, bo sedaj več časa tudi za to :)
eos
# 16.03.2014 ob 10:22
Dež in sneg? Nič striptiza danes :(
17theone
# 16.03.2014 ob 12:47
Megla se je spustila, kar zagotovo dodatno ovira smučarke.

a bejž
Farmergirl
# 16.03.2014 ob 10:36
če bi imela kobalova toliko energije za smučanje, kot jo ima za komentiranje bi še kaj več dosegla
Jim Beam
# 16.03.2014 ob 13:57
Teh zadnjih nastopov Tine sploh ne bi komentiral. Bolj me zanima, kaj se pravzaprav dogaja v Team aMaze. Včerajšni slalom je bil znak, da je nekaj hudo narobe. Massi glasno razmišlja o tem, ali bo sploh še sodeloval prihodnje leto. Njen trener postavi prvo progo. V tej ekipi pa ne postavlja Tinin trener proge, ampak ima vedno prste vmes tudi Massi. Tina se je letos popolnoma koncentrirala na hitre discipline, Pini pa postavi tako zakompliciran slalom, kot ga zna samo še Ante Kostelič. Taka postavitev pa Tini ne gre niti najmanj na roko, prej nasprotno. Tina potem to prvo vožnjo odpelje turistično, skoraj že provokativno. Nekako se mi zdi, da ta trikotnik Massi - Pini - Tina sploh več ne funkcionira. Imam sploh neki tak čuden občutek, da sem danes gledal zadnji nastop Tine. Škoda, kar je dosegla je fenomenalno. Lanska sezona: legendarna! Letos: dvakratna olimijska šampionka! Bravo Tina, hvala za vse uspehe, pa srečno!
Smilijan
# 16.03.2014 ob 13:08
res je lahka proga kako bi že rekel un foter od ivice to je za ciciban proga ;)
pkozin
# 16.03.2014 ob 13:40
Četrto mesto je odlična uvrstitev. Predstavljajte si, da bo bil Šporn, Skube alipa kdo drug iz moške ekipe na tem mestu. Drugo leto če bo Tina še smučala, najbrž ne bo boljša, vendar zakaj bi pa bila? Za smučanje je naredila več kot pa vsi moški vse nazaj do Križaja. Hvaležni smo ji lahko, da je Slovenijo vrnila na smučarski zemljevid.
Tina, če imaš vsega zadosti, pusti vse skupaj, jaz te v tem podpiram, pogrešal pa bom čudovite trenutke, ki si nam jih s svojim smučanjem dala.!
mikedean
# 16.03.2014 ob 10:21
Ma dejte pljuvači, raje se brigajte zase.
Lucerna
# 16.03.2014 ob 12:51
"Tina je tekmovalka, ki se nam bo še kolcalo po njej." Bravo za slovenščino, komentatorka.
R3d0X
# 16.03.2014 ob 12:30
Vi pa z reklamami že resno serjete po lastnem urniku.
ezat__anim
# 16.03.2014 ob 11:48
Nadvse me veseli dejstvo, da v Sloveniji še obstajajo ljudje, ki imajo to moč, da pobegnejo iz kolektivnga zapora povprečnosti, ne glede na to koliko polen jim dotična množica zmeče pod noge.

Prav tako se že veselim dne, ko bo Mazejeva postavila smuči v kot ... in potem se bo šele pričel jok in stok. Boga smučarska zveza, smrk, smrk, smrk. Ni potrebno biti videc, da človek vidi, da naša smučarija prihaja v več letno zono somoraka, kjer bodo sicer občasni pribliski in skoki v deseterico označeni kot uspehi stoletja, ampak, dejstvo bo ostalo, da se vse skupaj utaplja v driski izpred poprejšnih let.

Slovenci smo nadvse infantilen narod, namesto iskrenosti, še vedno preferiramo ljudi z "velikodušnim nasmehom", pa četudi nas dotični zlorabljo na mnogotere načine. Ma kaj infantilen, perverzen - submisiven narod. Ja, daleč od tega, da bi bili dominantni; edino morda na spletu, tam smo nadvse pogumni. Rekord z najdaljšim E-penisom (E-sise tudi) je prav gotovo naš.
Lucerna
# 16.03.2014 ob 10:26
Ma kaj cs, tko je. Mene je sam strah, da ne pade, k mi deluje tko nesigurno in trdo na smuckah, k da jo je strah vsakega ovinka in jo bo glihkar obrnilo. Se dobr, da je konc sezone in upajmo, da bo naslednja boljsa, kar se tice svetovnega pokala. Pa tud sploh ni vec feelinga gledat pr 20'C smucanja, hehe... :)
Bivši uporabnik
# 16.03.2014 ob 10:24
Bravo, tako smuča prava šampionka. Nikoli ne odneha
daryankoff
# 16.03.2014 ob 10:21
Zakaj imamo Slovenci tako radi nekontroverzne, preproste, da ne rečem povprečne ljudi? Da ne izstopajo nad povprečjem?

Zaradi socializma.
SoloCare
# 16.03.2014 ob 16:15
@ripmork, toldo in vsi ostali čudaki / kavčarji (debeluharji), antišportniki, itd...

Če pravite, da je Tina Maze turistka, kaj pa so potem naslednji smučarji / smučarke: Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Katarina Lavtar, Mitja Valenčič, Rok Perko, Andrej Šporn, Klemen Kosi, Žan Kranjec in Martin Čater ?
Skupaj imajo 386 točk, Tina pa jih je osvojila (po vašem "kavčarskem" mnenju v slabi sezoni) 964 točk (2.5x več točk kot vsi slovenski smučarji skupaj)!

Zamislite se malo kaj govorite, šalabajzerji!!! Ko Tine ne bo več, boste pa jokali kako nimamo nobene smučarke, ki bi prišla med 30.
Farmergirl
# 16.03.2014 ob 13:31
in kakšno profesionalno obnašanje vi zahtevate od Tine sploh? če pogledam ostale naše smučarje in smučarke so daleč od profesionalnega obnašanja.
SLOBloodPatriot
# 16.03.2014 ob 12:40
Srečno Denise in Tanja na vajini nadalnji poti, pogrešali vaju bomo!
kikogrmek
# 16.03.2014 ob 12:34
Denise. Legenda!!!!!!!
Lucerna
# 16.03.2014 ob 10:02
Gremo, Tina! :)
zamudnik
# 16.03.2014 ob 15:01
V teh komentarjih se na mojo velikansko žalost spet potrjuje dejstvo o do konca zagovednem in nekulturnem značaju človeške mase na t.i. sončni strani Alp. Naroda, ki ima za enega svojih državnih praznikov dan kulture.

Neverjetno, koliko privoščljivosti in prikrite agresije se je nabralo v tem življu.
Ljudje božji, tudi športnik je v prvi vrsti človek. Kot sami ne ustrežete čisto vsakič čisto vsaki muhi svojih sosedov, kaj sosedov, domačih, lastnega partnerja, otrok ali staršev, tako bi lahko razumeli, da tudi Tina Maze ne more vedno zmagati, da se ga boste sami lahko od veselja nažrli, in da kdaj zaradi lastnega razočaranja tudi ni pripravljena blebetati v mikrofon ter vas tolažiti, ker ni zmagala.
dalton1
# 16.03.2014 ob 13:12
Dober da je konec smučarske sezone, tudi zaradi obeh komentatorjev, nenehno nakladajo, tudi sekunde ni miru pred njima, tako da smučark in njihovih voženj sploh ne moreš v miru spremljati. Pa kdo jim je to naročil, da morata nenehno brbotrati, kot bi šlo za radijski prenos.
Leopard
# 16.03.2014 ob 16:07
@ripmork
Turistke?
Onda su verjetno sam tri smučarke v svetovome pokalu ne turistke!
Nesam znala da se od denes turistke zovu aktualne dvakratne olimpijske prvakinje!
as_kgarnett
# 16.03.2014 ob 15:43
Seksi Anna zasluženo do veleslalomskega globusa in še veliko jih bo dobila v karieri.
dekle
# 16.03.2014 ob 14:20
@kjersoncenezaide: "pa tina tekmuje za sok in sendvič?ali pa je profesionalka ki je zaposlena pri policiji,dobiva ogromno denarja od szs in sponzorjev in nagradnih fondov,če je profesionalka,naj se obnaša profesionalno,vsaj do davkoplačevalcev te države ki tudi med drugim plačujejo njeno športno udejstvovanje."

Upam, da imaš enako mnenje tudi o drugih slovenskih smučarkah in smučarjih, še posebej tistih, ki se jim ne ljubi na trening, ker zunaj sneži.

Upam, da se bo Tina postavila na svoje noge in ugotovila ali jo smučanje sploh še veseli - ker nekaj so odnosi v ekipi, nekaj je pa tudi njena želja za vrhunsko smučanje ... Kakorkoli pa se bo že odločila - kapo dol za vse uspehe, ki jih je dobila!
Farmergirl
# 16.03.2014 ob 13:33
kobalova nima veze s tininim smučanjem.....število gledalcev bo pa upadlo, ampak nekateri še vedno radi spremljamo tudi tuje smučarke...ostalo pa od naših kar bo še Štuhčeva.
mikedean
# 16.03.2014 ob 13:07
Na pogled precej lahek veleslalom.
kikogrmek
# 16.03.2014 ob 12:40
Srecno Tanja in Denise <3 legende od legend!!!!!
Leopard
# 16.03.2014 ob 12:22
Upam da ovo ni kraj, ima tina še toga za pokazati

Just don't break my hearth
skiing one more time

Skiing one more season
you've gonna got reason

Just don't go away
you still have something to say!

Pliss Tina še ena sezono, gremo se vrnuti na vrh in gremo po VKG!!!
Tomaz12
# 16.03.2014 ob 15:40
Čestitke Anna.
krjen3
# 16.03.2014 ob 12:51
Tina pa je danes na oko izgledala precej bolje, ne vem zakaj je toliko izgubljala v obeh vožnjah
kikogrmek
# 16.03.2014 ob 12:39
Tanja Legendica!!!!
oliva
# 16.03.2014 ob 12:35
Tole je bilo pa lepo. :)
Tomaz12
# 16.03.2014 ob 10:06
Dajmo, stisnimo še to zadnjo tekmo :)
daryankoff
# 16.03.2014 ob 14:52
Tina padla v Massijev objem: Cilj je bil dosežen

http://www.slovenskenovice.si/sport/zims
ki-sporti/foto-tina-padla-v-massijev-objem-cilj-je-bil-dosezen
Farmergirl
# 16.03.2014 ob 14:29
Težko, boš profesionalen ob butastih uprašanjih naših novinarjev, še posebej takrat, ko ti ne gre.

Sicer pa bolje biti tiho, kot pa izjavljati otročje izgovore ob slabih uvrstitvah oziroma odstopih, kot to lahko slišimo največkrat pri moškem delu smučarjev obe enem se pa še norca iz nas delajo.....
Es
# 16.03.2014 ob 13:19
Bravo Ana, bravo Avstrija, še en globus.
Muzikant88
# 16.03.2014 ob 10:21
Tina ni več z glavo pri stvari in to se lepo vidi po njenih zadnjih vožnjah. Sezona še zdaleč ni bila briljantna, po drugi strani pa tudi ne tako slaba. Vrhunec je bil itaq, ko je osvojila 2 zlati na IO, kar je bilo tako še edino, kar ji je manjkalo. Glede na stanje v njeni ekipi mislim, da se bo po tej sezoni upokojila, se pa nikoli ne ve in verjetno vsi skupaj upamo da nadaljuje.
Anzi23
# 16.03.2014 ob 13:54
Tina naj neha, zdaj je pravi čas za to. Dosegla je ogromno, pa še 2 zlati medalji letos iz olimpijskih. Nevem ampak imam občutek da je zdaj res zadnji čas da zaključi kariero, ker s takimi potezami kot včeraj npr. si bo samo uničila ime...
em119
# 16.03.2014 ob 13:50
Močno si želim, da bi Tina nadaljevala še vsaj eno leto s kariero, saj uživam v njenih vožnjah. Vsakič me znova preseneča in razveseljuje. Če pa bo po letošnji sezoni končala: Hvala ti Tina za vse. Si velik vzor številnim mladim smučarjem in morda bomo po tvoji zaslugi še kdaj imeli olimpijeske prvake, zmagovalce svetovnega pokala in prevenstev v alpskem smučanju.
Izbor
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Jurij Tepeš
34
24. marec 2018 ob 11:10 Dopusta in dirkanja z avtomobili ne bo. Ne vem, kako bo s službo na policiji, ker nimam dovolj dobrih rezultatov. Čaka me finančno težko leto.
Več novic ...
Kazalo