Jaka Hvala v letošnji sezoni navdušuje v članski konkurenci. Kaj lahko doseže na mladinskem svetovnem prvenstvu? Foto: EPA
Jaka Hvala v letošnji sezoni navdušuje v članski konkurenci. Kaj lahko doseže na mladinskem svetovnem prvenstvu? Foto: EPA

"Na Japonsko bo odpotovala šesterica skakalcev, Nejc Dežman pa nas bo počakal tam, saj ta teden nastopa na tekmah celinskega pokala. V Saporu se mu bodo pridružili še Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Peter Prevc, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan in Tomaž Naglič, medtem ko se bo Jaka Hvala priključil mladinski reprezentanci in se pripravljal na mladinsko svetovno prvenstvo v Liberecu," je pojasnil glavni trener slovenske reprezentance.

"Hvala je zdaj zadnje leto mladinec in odločili smo se, da bo nastopil na mladinskem svetovnem prvenstvu. Tako bo zdaj izpustil tekmi svetovnega pokala v Saporu in nato naslednji teden še polete v Vikersundu. V A-reprezentanco se bo nato spet vrnil na tekmah svetovnega pokala v začetku februarja v Harrachovu," je pojasnil Janus.

Ekipa se bo na Japonsko, kjer bosta tekmi v soboto, 19. januarja, in nedeljo, 20., odpravila v sredo. Po besedah Janusa bodo fantje v ponedeljek opravili kondicijski trening, v torek pa bodo nekateri izmed njih pred odhodom na vzhod odšli še skakat v Planico.

Zupančič prvič v karieri na stopničkah
V Saporu pa so že bile na sporedu tekme celinskega pokala. Svoje nastope je s stopničkami sklenil Miran Zupančič, ki je osvojil tretje mesto in prvič v karieri v celinskem pokalu stopil na zmagovalni oder. Pred tem je bil peti in četrti. Zmagal je Norvežan Kim Rene Elverum Sorsell, drugi je bil legendarni Japonec Takanobu Okabe. Poleg Zupančiča je bil Dežman na koncu deveti, Žiga Mandl 11., Gašper Bartol 13., Andraž Pograjc 16., Matic Kramaršič pa 25.