Planica
Peter Prevc
Peter Prevc je lani osvojil vse lovorike v sezoni, pred tem se je tudi dvakrat boril za globus, letos pa ni bil konkurenčen za sam vrh. Foto: BoBo
       Sem vesel, da je sezone konec. Bilo je zelo težko zdaj na koncu. Zadnji mesec in pol ni bilo tistih pravih skokov. Nisem imel pravih občutkov in na tak način je težko skakati.       
 Jurij Tepeš, 20. v skupnem seštevku
Domen Prevc
Domen Prevc je bil najboljši Slovenec v svetovnem pokalu. Odlično je začel zimo, ko je do novoletne turneje štirikrat zmagal, slabše nadaljeval, a vseeno je s sezono lahko zadovoljen. Foto: BoBo
       Vem, da so bili tisti skoki, ki sem jih delal na državnem prvenstvu v Planici, najboljši v sezoni, a potem tega nisem znal prenesti na druge skakalnice. Po lanskem letu in po dveh operacijah kolena drugega kot zadovoljen ne morem biti.       
 Jernej Damjan, 28. v skupnem seštevku
VIDEO
Jasnič: Pred olimpijskimi...
VIDEO
Janus je pričakoval več
VIDEO
Peter Prevc: Ni slabo, če...

Dodaj v

Janus: Vem, da je v sezoni manjkala pika na i

Petrova glava je bila preveč nasičena
26. marec 2017 ob 14:22
Planica - MMC RTV SLO

"Če pogledamo samo grobo statistiko, nekaj ni "štimalo", celotna sezona ni," je ob koncu zime povedal Peter Prevc, ki je po lanski fantastični sezoni, ko je osvojil vse, kar se je dalo, letos tekmoval bistveno slabše.

"Ko sem se vozil z žičnico, sem razmišljal, kako bi ocenil sezono. Imam nekaj več kot 700 točk, kar je trikrat manj kot lani. Imam petnajstkrat manj zmag, enajstkrat manj stopničk ... Zadovoljni ne moremo biti. V prihodnjih dneh bo treba narediti pogled nazaj in videti, kaj je šlo narobe in kje je treba stvari popraviti," je črto pod letošnjo sezono potegnil najstarejši izmed bratov Prevc, ki je blestel lani, letos pa padel v veliko krizo.

Sezono je sicer dobro začel, ko je bil na prvi tekmi kljub padcu v drugi seriji tretji. Če bi obstal na nogah, bi zmagal z visoko razliko. Potem pa so se začele težave in po novoletni turneji, kjer ni in ni šlo, se je celo umaknil iz svetovnega pokala. Po vrnitvi je skakal bolje, tudi zmagal v Saporu in na norveški turneji na primer skupno zasedel peto mesto, a za sam vrh ni bil konkurenčen. Sezono je sklenil z dobrim rezultatom, saj je bil šesti na zadnji planiški tekmi, ob koncu pa je v svetovnem pokalu zasedel deveto mesto, v letalnem seštevku, kjer je bil najboljši v zadnjih treh letih, pa je bil peti.

Glava je bila preveč nasičena
Po končani sezoni je pogled usmeril že naprej, v zimo, ki prinaša tudi olimpijske igre v Pjongčangu: "Olimpijska sezona se bo hitro začela. Treba bo zagristi in biti bolj analitičen. Čim manj stvari bo treba prepuščati naključju. Zagotovo bo treba tudi zmanjšati obveznosti zunaj priprav in treningov oziroma jih drugače razporediti. Kolikor sem ugotavljal, poleti glava ni preklopila na druge stvari. Vedno je bila nekje pri treningu, veliko ljudi je bilo okoli, veliko je bilo vračanja in spominov na preteklo sezono. Veliko je bilo razmišljanja, kako si dober, sem in tja. V glavi nisem preklopil s skokov na prosti čas. Tudi v glavi je lanska sezona pustila prevelik pečat. Ni se spočila in bila je preveč nasičena."

"Potrpežljivo smo delali, nato pa čakali, kaj se bo zgodilo. Treba bo tudi vmes večkrat analizirati, kje smo. Saj ne da tega nismo počeli, a smo, kot kaže, padli v neko rutino, ker nam je šlo iz leta v leto bolje. Sam sebi sem delal medvedjo uslugo," je dodal 24-letni skakalni as iz Dolenje vasi in za konec potrdil, da trenerskemu štabu še naprej zaupa. "Za zdaj je še vedno prisotno zaupanje in s to ekipo si želim delati še naprej. Vsi me poznajo, vedo, kje se da in kje se moramo izboljšati."

Domen Prevc z zimo lahko zadovoljen
Uspešnejša je sezona Domna Prevca. 17-letni slovenski skakalni up je zbral dobrih 200 točk več od brata in v svetovnem pokalu zasedel šesto mesto. Odlično je vstopil zimo. Že na prvi tekmi je dosegel premierno zmago, nato pa se na najvišjo stopničko zavihtel še trikrat. Dolgo je vodil v svetovnem pokalu, z rumeno majico je prišel na novoletno turnejo, nato pa so sledili slabši rezultati, vendar pa je v drugi polovici sezone uspešno prestal letalni krst in na vseh treh velikankah dokazal, da je Slovenija dobila novega izvrstnega letalca. Razvrstitev v poletih je končal na devetem mestu, tik za reprezentančnim kolegom Jurijem Tepešem.

"Sezono sem začel zelo dobro in bil sem kar malce presenečen, sploh ko sem nekajkrat zmagal in konstantno skakal. Potem se mi je forma malce podrla. Skušali smo jo popraviti in je šlo malce navzgor in potem spet navzdol, zdaj ob koncu pa se je znova dvignila. Lahko zadovoljen končujem zimo," je povedal Domen, ki ga zdaj čakajo šolske obveznosti, saj mora za nazaj pridobiti več kot 20 ocen.

A-reprezentanca bo manjša
Domen se bo tudi na novo sezono pripravljal tako kot zadnji dve - z mladinsko reprezentanco in pod vodstvom Gorazda Bertonclja, s čimer se mladenič tudi strinja, saj pravi, da ga on najbolje pozna in se zelo dobro ujameta. Sicer pa je Goran Janus napovedal, da bo zmanjšal A-reprezentanco in bo v njej le šest, največ sedem skakalcev.

Z zadnjo tekmo, ko sta Peter Prevc in Tepeš zasedla šesto in osmo mesto, je bil zadovoljen, o sezoni pa je glavni trener povedal: "Če pogledam celotno sezono, je bila dobra, peta najboljša v zgodovini smučarskih skokov. Pohvalil bi ves trenerski štab. Ni bilo lahko po lanski sanjski sezoni. Preprosto bo potreben počitek. Stvari smo vsaj med sabo za naprej že dorekli. Čaka nas veliko dela."

Sezona dobra, a brez presežkov
Po izjemnem lanskem letu, ko Peter Prevc ni imel prave konkurence, so bila pričakovanja pred zimo velika, a jih skakalci niso izpolnili. V pokalu narodov, kjer so bili lani drugi, so zasedli peto mesto in kar precej zaostali za drugimi skakalnimi velesilami, na vseh vrhuncih zime, kot sta novoletna turneja in svetovno prvenstvo, pa niso izpolnili ciljev: "Sezona je dobra, a brez presežkov. Edino, kar je, da so trije bratje nastopali in tudi skupaj osvajali točke. To je bila edina taka stvar. Vem pa, da je manjkala pika na i. To je jasno."

Ob zmanjšanju števila A-reprezentantov bo Janus malenkost okrepil štab, bistvenih sprememb pa v delu ne bo: "Vedno pravim, če se mene vpraša, da so rezultati med deset najboljših vrhunski, zato tudi ne bomo delali revolucije. Ekipo bomo zmanjšali, to drži, in tudi nekaj korektur v samem delu bomo opravili glede na analizo letošnje sezone."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Zeph
# 26.03.2017 ob 14:40
Janus naj ostane in to je pika na I!
stewie
# 26.03.2017 ob 14:27
Ena, dva, tri.....hejterji, navalite!
Na pou Slovenc
# 26.03.2017 ob 14:39
Po moje da si Janus zasluzi še naslednjno sezono,moramo priznat da je bila prejšna neponovljiva in so bili zato tudi letošnji cilji višji! Pa srej realno tako katastrofalno sploh ni bila ,je pa res da se vidi pri vseh skakalcih da imajo še dosti rezerve za boljse skoke in tu je predvsem dolznost štaba(trenerja,psihologa)da popravijo take stvari.Potrebna bo podrobna analiza in ugotoviti napake saj se le tako lahko nekaj naučis in postanes močnejši! V primeru da ps naslednjo sezono ne bo vidnejsih rezultatov bi si želel da poskusimo s kaksnim tujim trenerjem kot so to storili poljaki.Izgleda so avstriski trenerji kar strokovnjaki glede na to da so prevzeli vse trenutno najmocnejse reprezentance(poljska,norveška,nemčija
,avstrija).
Wasabi
# 26.03.2017 ob 14:53
Po navadi je tako, da so najbolj kritični do drugih tisti, ki so najmanj kritični do sebe. 5. najboljša sezona v zgodovini, dosežena brez "kapetana" je razultat, ki je korekten. Niso vsi tako nadarjeni kot hejtrski komentatorji, ki vsako sezono samo napredujejo. Tepeš je imel 4. najboljšo sezono v karieri, Lanišek je imel najboljšo, Domen je imel najboljšo, Cene je imel najboljšo, Peter je imel 5. najboljšo, Damjan je kljub operaciji imel 7. najboljšo sezono.
Ples
# 26.03.2017 ob 14:42
Pri Petrovem komentarju mi je pa zanimivo to, da ga prvič slišim priznati, da je po lanski dominaciji sam postal malo prevzeten ... Saj to je logično, ampak škoda, da mu kdo ni že lani prijazno vsilil neke psihološke pomoči. Sam je sicer govoril in verjamem, da tudi iskreno mislil, da je ne potrebuje, ampak v štabu bi lahko vedeli bolje.
generusus
# 26.03.2017 ob 14:49
Ples

"Pri Petrovem komentarju mi je pa zanimivo to, da ga prvič slišim priznati, da je po lanski dominaciji sam postal malo prevzeten"

Zame so nihanja forme v vrhunskem športu nekaj običajnega in letošnje sezone ne vidim v slabi luči. Bo pa kar res, kar praviš. Morda se bo komu zdelo smešno, ampak nov letošnji avatar P. Prevca v metuljčku in gosposki drži se mi ni zdel ravno najbolj posrečen.
veza
# 26.03.2017 ob 14:41
Če Peter zaenkrat še zaupa vodstvu, potem pa naj gre v božjem imenu vse po starem naprej, je pa res poudarek tu na "zaenkrat"!
In zakaj so šele sedaj spoznali, da bi morali Petru pomagati po taki sezoni, da se resetira, enaka napaka kot pri Peterki pred leti!
Upam, da je vsaj kaj pokasiral, da niso drugi pobrali smetano, kot pri Peterki, pred leti!
Iz napak se nič ne naučimo, škoda!
pr123
# 26.03.2017 ob 17:00
Na koncu lanske sezone bi moralo biti vsem kristalno jasno, da letošnja ne more biti enako dobra. Ko je Tina Maze postavila rekord po številu osvojenih točk v svetovnem pokalu je bilo vsem poznavalcem jasno, da bo trajalo dolga leta, preden bo kdo to ponovil.
Namesto izjemnega veselja v letih, ko se Slovencem dogajajo Peter Prevc, Tina Maze, Ilka Štuhec, Janja Garnbret, Mina Markovič, Domen Škofic, Žan Kranjec, Filip Flisar, Tim Gajsar ..., nekateri te vrhunske uspehe hočejo še nadgraditi. Očitno smatrajo, da so vsi ostali športniki iz ostalih držav le statisti, ki nič ne delajo in so na tekmah le zato, da Slovenci bolje izgledajo. Vsak, ki je uspel osvojiti skupno zmago v svetovnem pokalu le enkrat v življenju, je legenda. Če ga v naslednjem letu teža rezultatskega pritiska prizemlji, je to prej normalno kot presenetljivo.
Pred tremi meseci sem prvič pogledal ta forum. Sedaj sem se ga naveličal, saj je zlivanje gnojnice s strani ljudi, ki v življenju niso dosegli ničesar, popolnoma neproduktivno. V primerjavi s temi ljudmi, je vsak športnik, ki sploh uspe nastopiti za katerokoli državno selekcijo , narodni junak.
Res je, da ima vsak pravico napisati svoje mnenje o čemerkoli. Prav tako pa ima vsak pravico imeti svoje mnenje o ljudeh, ki so dobri izključno v anonimnem kritiziranju mnogo boljših od sebe.
Ples
# 26.03.2017 ob 14:33
Sezona je dobra, a brez presežkov. Edino, kar je, da so trije bratje nastopali in tudi skupaj osvajali točke. To je bila edina taka stvar

No, Janus, ne ga biksat. To je bilo najmanj pomembno. In tudi ne tako uspešno, kot so mediji namigovali in na vsak način iz tega delati veliko zgodbo.
Meni je bila edina taka stvar Domen - njegov začetek sezone in njegov začetek na letalnicah, potem, ko je totalno padel v formi.
AlFe
# 26.03.2017 ob 14:44
Dokler bodo isti prašiči pri koritu, nima smisla komentirati.

In pa ja! Ja! Kot pravi veza: "Upam, da je vsaj kaj pokasiral, da niso drugi pobrali smetano, kot pri Peterki, pred leti!"
drop dead
# 26.03.2017 ob 16:06
Tudi Kruczek je s Stochom osvojil vse 2014 potem pa je šlo samo navzdol. Poljaki menjajo trenerja - kakšno sezono prepozno - in osvojijo pokal narodov.
Gre se za to da Janus ni slab trener in je veliko dosegel toda ne more zdaj počivat na lovorikah, potrebna je sprememba ne pa čakat še leto ali dve ker mislim da ne bo bolje, če pa ostane pa upam da se motim in da se drugo leto naši vrnejo močnejši.
slo ultras
# 26.03.2017 ob 19:21
Še vedno nekateri ne razumete. Ja, naši skakalci so letos dosegli pet zmag, vendar, če ne štejemo srečne zmage v Saporu, vse na začetku sezone, ko so ostali pametno tempirali formo na ključne tekme, ko so naši popolnoma pogoreli. Polom na novoletni turneji, polom na SP, za zaključek sezone pa še polom v Planici. 6. in 9. mesto za tako talentirano generacijo NI USPEH, v najboljšem primeru povprečje. Še večja žalost je peto mesto v pokalu narodov. Ja, tik pred sezono se je poškodoval Robi Kranjec, a to ni izgovor. S skoki se v najboljšem primeru resno ukvarja deset držav, pa še to sem najbrž rekel preveč. Glede menjave trenerja. Ne vem, kako se bodo odločili, jaz se samo bojim, da ne bo še slabše. Naslednja sezona pa je olimpijska, na sporedu pa je tudi SP v poletih in novoletna turneja. Izredno težka odločitev.
REsnica
# 26.03.2017 ob 18:22
Zakaj že ni lani odstopil trener Maribora… čeprav je olimpija osvojila prvenstvo?

Menjava tako uspešnega trenerja kot je janus, ki je dosegel najboljše slovenske uspehe v skakalnem športu, bi bila pravi harakiri.
Komur je 5 zmag premalo naj raje zamenja šport.
pubo
# 26.03.2017 ob 17:40
Skoke spremljam že desetletja. In sem jih gledal tudi v časih, ko ni bilo nobenega v drugi seriji in jih bom spremljal še naprej.
Tisti, ki začnete pljuvati po nekomu, ko mu več ne gre, vas si ne bi nikoli hotel za prijatelja.
Navijati za zmagovalce zna vsak politik, spodbujati tekmovalce ko ni zmag, pa znajo pravi navijači in pravi prijatelji.
krjen3
# 26.03.2017 ob 15:15
Seveda po lanski popolni sezoni P. Prevca letos to ni bila. Je pa v bistvu bila to čisto vredu sezona. Dva med 10 v skupnem, s tem da vemo da imata Prevca še ogromno rezerve, zato je prihodnost svetla. Pri Tepešu recimo se tega niti ne pričakuje, je pač tak tip skakalca (letalca) ki je preveč odvisen od naleta in vetra. Za Damjana pa tudi ne pričakujemo več kot to da skače v točke, se pravi kar dobra sezona zanj. V ekipi je manjkal Kranjec, se pa tudi od njega ne pričakuje da bo v skupnem top 5 skakalec. Torej nam manjka nekdo čisto nov, ki mora eksplodirati naslednje leto, sicer zopet občinstvo ne bo zadovoljno. Kdo bi to lahko bil? Semenič? Malo dvomim, bomo videli. Lanišek bi bil mogoče pravi. Bartol? Kdo drug? S tem bi se ekipa zelo poživela, kar je nujno.

Je pa treba delati na "našem" načinu skakanja, ki je - kot vemo - precej letalski. Treba bi bilo ta način deloma obdržati, bi bilo pa nujno da se da več poudarka odriv.u. Treba je pogruntati spet takšen način kot ga je imel P. Prevc lani, ko je imel perfektno tehniko tako za male kot velike skakalnice, ko je prišel iz mize kot vsi najboljši odrivači, a kljub temu bil sposoben prenesti veliko hitrosti čez hrbtišče in potegniti v dno skakalnice. To je letos skoraj enako uspevalo Kraftu. Perfekcija.
Mukatuka123
# 26.03.2017 ob 14:34
daryankoff

# 26.03.2017 ob 14:32
Prijavi neprimerno vsebino Od Janusa sem danes pričakoval samo odstopno izjavo in nič drugega. Upam, da bo zveza čimprej reagirala in ga odstavila.

Ne ne ne, narobe najprej morajo odstopit vodilni na SZS, tisti ki so pri koritu že predolgooooo.
Mukatuka123
# 26.03.2017 ob 14:32
Najprej popucat vodilne na SZS, kot so Jasnič, Verdnik, Gros & co. potem pa šelemo tem kateri trener je delal dobro in kateri ne.
Antofagasta
# 26.03.2017 ob 17:21
Tule vidim da je cela "vojna". Janus je skupaj z ekipo naredil nekaj res velikih rezultatov (Pero in Robi), vendar nekaterih v teh 6tih sezonah ni dvignil. Damjan cepeta na mestu že nekaj let, novi mladi, ki prihajajo ne naredijo koraka naprej (pustimo D. Prevca, ki je poleti treniral z B reprezentanco). Pri takšnem sistemu kot je vpeljan in infrastrukturi, ki je npr. alpinci lahko samo sanjajo so rezultati slabi (posamezniki že naredijo vidne uvrstitve), ampak ekipno pa žal nismo pri vrhu, kar kažejo tudi zadnje ekipne tekme. Pa če ne bi letos imeli D. Prevca bi mogoče kdaj že imeli težave se na ekipnih tekmah uvrstiti med 8. Kot mi je dejal eden izmed naših skakalcev je Janus selektor, ki pobere na kup najboljše in to je to. Ni skrivnost, da se je že decembra govorilo po skakalnih krogih, da so A in B ekipa trenirali na popolnoma drugačen način. B ekipa je skakala na 60m skakalnicah ter pilila tehniko, A pa naj bi veliko skakala na večjih napravah ter "uživala". Mogoče bi bil res čas da Janus gre, ker verjetno že prihaja do zasičenosti in pride nov veter v ekipo in jo dvigne....
1a34
# 26.03.2017 ob 15:15
Dobro je s časovnega vidika narediti širšo desetletno bilanco uspehov v smučarskih skokih in poletih pri nas. Vsekakor ko se bo izbiralo trenerja desetletja pri nas po različnih panogah, bo Janus v ožjem krogu favoritov.

Da pač vidimo kakšne so stvari s časovne distance. Da časovno vidimo gozd in ne posameznih dreves.

Čestitke vsem skakalcem in letalcem (in celotnemu strokovnemu štabu) za obilo športnih užitkov, želim pa vam veliko uspehov še vnaprej.

Organizatorjem Planice in gledalcem pa hvala za še eno dobro organizacijo planiških praznikov.

P.S. In pika. Brez pike na i. Ker včasih se zna perfekcionizem oziroma transferiranje svoje nezdrave težnje po perfekcionizmu transferirati na druge v obliki najedanja drugih oz. množice drugih.
sisoruen
# 26.03.2017 ob 15:13
Sezona je bila dobra, ali celo odlična le za Domna Prevca, ki je dejansko iz nule prišel do štirih, ali koliko že, zmag in v prvem delu sezone celo vodil v skupnem seštevku. To je edino pozitivno. Žal je pa potem tudi on padel v formi. Kar se Petra tiče ja pa tudi vse jasno. Od lanske dominacije je prišel na to, da dejansko nikoli ni bil v igri za top pet mest v skupnem seštevku, kar je seveda za njega katastrofa. Ali je zatajil pripravljalni del, ali je morda kaj šlo narobe res zaradi nesrečnega začetka in tistih dveh padcev, kot pametuje Stare, je pač vprašanje za strokovnjake, ampak dejstvo je, da tu nima smisla blebetati o neki "5 najboljši sezoni v zgodovini", ker pač v zgodovini slovenska reprezentanca ni nikoli imela skakalca, ki je v eni sezoni pobral 15 zmag in dejansko vse, kar je možno. Deveto mesto je lahko vrhunski rezultat za marsikoga, za Petra Prevca je pa to za en drek, še posebej po lanski sezoni oz. po treh zadnjih. Seveda nihče ni pričakoval, da jo bo ponovil, ampak da bi se vsaj enakovredno boril z prvimi tremi top skakalci sezone, ali vsaj prvimi petimi, pa se dejansko nikoli ni. Padel je v drugo ligo. To je realnost. Tako da ali se mu je preprosto čas iztekel, ali pa je šlo nekaj hudo narobe in ne vem, zakaj bi to tajili kot to počne Janus, ki govori o neki piki na i.
Slovencelj_1.1
# 26.03.2017 ob 15:04
pa kaj vsi dobesedno "BLODISTE" o tej zamenjavi Janusa,
kot pravija ostali strokovnjaki smo pod njegovim vodstvom dosegli velik napredek
le en spdrsljal pa se lahko zgodi
če bo naslednjo sezono enako kot letos
potem pa bi zares morali razmišlati o zamenjavi trenerja
frlekin
# 26.03.2017 ob 15:00
Letos so dosegli realna mesta. Lani so bili izvenserijski oz brez prave konkurence, letos se pa raje isce izgovore pri ostalih kot pa si priznati, da niso na nivoju.
veza
# 26.03.2017 ob 19:58
Dobro, vse je odvisno od skakalcev, če so oni zadovoljni z vodstvom, potem je to to, tu nimamo kaj dodajati, mi pač gledamo stvari od daleč, nimamo internih informacij, imamo svoje poglede, ni treba, da se žalimo in čez leto osorej bomo videli, kaj se bo izcimilo!
Na svidenje v Planici 2018!
veza
# 26.03.2017 ob 17:54
ti-ne
# 26.03.2017 ob 17:47

Peterka je zmagal v skupni razvrstitivi dvakrat zapored
davide
# 26.03.2017 ob 15:59
Jaz si želim predvsem, da bi Laniška in Semeniča tako porihtali, da bi znala oddelat celo sezono na nivoju, ne samo par skakalnic.

S tastarimi se verjetno kaj veliko popravit ne da, Damjan daje svoj maksimum, Tepeš je pa večna enigma, morda zapravljen talent ki se mu poklopi samo sem in tja.
Churchill W.
# 26.03.2017 ob 14:58
@Ples
Mislim, da ni fora v tem, da mu niso takoj po sezoni "vsilili" psihologa.
Bolj je krivo to, da je bil tudi v času po sezoni raztrgan med vsemi. Enostavno mi uspel umiriti glave in se spočiti - javnost, sponzorji, novinarji, trening, ....
Sezono je začel z velikim pričakovanjem, predvsem javnosti kot tudi sebe. Začel jo je z novimi dilami in tudi s padcem. Vse skupaj je vodilo v neko nesproščenost in nezaupanje - vase in materjal. Ali je bilo opravičeno ali ne, ve samo Peter.
Marop
# 26.03.2017 ob 18:29
Uživajte fantje na zasluženem počitku. In se gledamo zopet v novi sezoni!
accko
# 26.03.2017 ob 15:31
se kdo spomne hvale , prve tekme vrhunski in potem pride janus z idejo da bi moral spremeniti stil in ga povleče za mesec stran in potem hvala pride z novim stilom in niti na tekme več ne pride potem ga pa sploh ni več , to da je dobil že iz klubov prevca vrhunskega je eno isto kot pri domnu ko mu želi spreminjat stil in ga ne vod na tekmo sam da se fant zgublja pri tem in pri domnu se vid da je treba ojačat noge za dober odriv ker če bi imel kot njegov brat odriv bi delu rekorde s svojim stilom ... tamal vedno pride nisko pa si misliš da bo hit pristal pa je vedno veliko izvleku ... eni trenerji priznajo da so dobili super fante iz katere mora potem sam znat na tekmah izvleč največ, to je tudi pri rokometu vujo ko pravi da ima fante za medalje če bo izvleku iz njih vse ...
Olorin
# 26.03.2017 ob 21:19
Pri Prasnikarju bi skakali v bunker.
hepan
# 26.03.2017 ob 17:28
Falilo je vec ko pika na i
crtomirjansa
# 26.03.2017 ob 15:59
Manjkal je cel i kaj sele pika
spy rtv slo
# 26.03.2017 ob 15:53
zbornayo komando za trenerja
Ples
# 26.03.2017 ob 15:22
@generusus

Ma sponzorji bi na splošno morali imeti več občutka - tudi glede oglasov. Letos jih je bilo toliko, da sploh ni bilo več prebavljivo - sploh v luči rezultatov. Da ne omenjam tega, da večji del teh reklam izgleda, kot da so jih posneli v desetih minutah.
Kemik
# 26.03.2017 ob 15:16
Brezveze kritizirati vse skupaj po dobri sezoni za slovensko reprezentanco, kjer je navsezadnje Domen Prevc dosegel 4 zmage in Peter Prevc eno. Bile so že sezone, kjer je bila najvišja uvrstitev slovenskih skakalcev v celem letu recimo kakšno 5. mesto, pa da so na večini tekem komaj prihajali do točk. Resda je bila letos ena Janusovih najmanj uspešnih sezon doslej, a še vedno je imel vse sezone doslej precej boljše od svojih predhodnikov. Takšne sezone, kot je bila lansko leto s Petrom Prevcem, pa preprosto najverjetneje ne bo več, s tem se je pač treba sprijazniti.
Rdeča zvezda
# 26.03.2017 ob 15:14
Solidna sezona in mislim da zelo korektne ocene. Sicer pa je za odstrel zrel zgolj Jasnič, ki se kot pitano tele sprehaja po zvezi. Jasnič naj odstopi in videli bomo, kaj bo glede vodstva reprezentance rekel naslednik...
Ples
# 26.03.2017 ob 15:10
@Churchill W.
Mislim, da ni fora v tem, da mu niso takoj po sezoni "vsilili" psihologa.
Bolj je krivo to, da je bil tudi v času po sezoni raztrgan med vsemi. Enostavno mi uspel umiriti glave in se spočiti - javnost, sponzorji, novinarji, trening, ....

Ja, saj verjetno kombinacija vsega. Plus sprememba opreme. Plus to, da je sin podjetnega očeta in fant ambiciozne punce ... Ne vem, če to drži, ampak menda so bile v Planici štiri stojnice z izdelki Peter Prevc. No, hočem predvsem reči, da je bilo mogoče preveč vsega drugega in premalo miru. In menda je jasno, da tu sploh ne kritiziram Petra, vedno navijam zanj in ga najraje vidim na vrhu ;)
rarock
# 27.03.2017 ob 14:41
JAnus v intervjuju: Vidim se na čelu A ekipe do 2020 in še naprej.

Novinar mu je postavil nekaj kritičnih in provokativnih vprašanj, a se jim je bodisi čisto izognil ali na kratko odpravil. Precej arogantno delujeo odgovori..pravi da psihologa ne rabijo, in da ne bi nič spreminjal za to sezono.. http://www.delo.si/sport/zimski/v-slovenskih-skokih-se-vidim-do-leta-2020-in-se-dlje.html
heroj
# 26.03.2017 ob 22:38
Kavcarji sam ugasnte se ... novinarji pa prav tako. Slaba sezona? Niti ne. Tretjic smo imeli dva med 10 na koncu sezone. Tri leta nazaj ko sta bila prevc ter kranjec in enkrat v 80-ih.
Ja manjkala pika na i. Nismo bili uspesni v Lahtiju. Pozabljate da tam nikoli nismo blesteli. Prav tako smo imeli smolo s prevcom, ko je na zacetku sezone padel, nato imel tudi nesreco z vetrom. Tudi na opremi smo malo nazodovali... bo pa fis morala kej ukreniti cez te sporne dress ;)

Bolje ta sezona z napakami kot naslednja.
nuLanuLa
# 26.03.2017 ob 22:36
Očitno so težave sistemske, ne pa individualne. Za sistemske težave - napačeni treningi, priprave, kdo ve kaj ..., pa je lahko krivo le vodstvo, ki ga v te, primeru predstavlja Janus, ki je s temi pobalinskim izjavami nekje na nivoju Katanca.
sikira
# 26.03.2017 ob 21:42
glavn da se moj komentar zbrise..skratka vesel sem za vse minuse kavč mojstrov ker vem da sem vas zadel v vase srce in sedaj jokate s pirom v roki medtem ko se jaz veselim zaradi vase zalosti
stewie
# 26.03.2017 ob 20:41
vinklj.kugla
# 26.03.2017 ob 16:18
@cartel
alfi nipiču zastavco za ostalo mamo pa stroko


No, kako je kaj bilo v Planici s transparenti? :)
Na TV ni bilo nič za videti, pa me res zanima, če si mož beseda in si, v vsej svoji dobrobiti in skrbi za slovenske skoke, upal skupaj s somišljeniki pokazati Janusu, da mora oditi, ali pa so te bile samo prazne marnje?
Pa bi prosil kako fotko da predložiš v dokaz, na lepe besede ne padam.
slo ultras
# 26.03.2017 ob 20:07
Nekritični zagovorniki vodstva pozabljate tudi to, da verjetno nikoli istočasno v reprezentanci nismo imeli istočasno dveh takih skakalcev kot sta Domen in Peter Prevc. Matjaž Zupan je recimo imel skakalce tipa Primož Pikl. Toliko o tem. Pa da ne bo pomote. Hvala sedanjemu vodstvu za vse uspehe, ampak letošnja sezona je bila slaba. Še bolj me pa skrbi to, da imam občutek, da ne vedo, zakaj je bil v primerjavi z lansko narejen tak korak nazaj. Pa lp vsem!
Marop
# 26.03.2017 ob 20:01
Pejte zdej nogomet gledat poznavalci! Boste kasneje povedal,kakšna je bila tekma in kaj bi moral Katanec spremenit. Mogoče boste po porazu hoteli,da Katanec odstopi. Če bojo pa zmagal boste pa največji in najbolj veseli navijači Slovenske nogometne reprezentance.
dadinho10
# 26.03.2017 ob 19:53
@boboman..
tvoje razmisljanje vodi v povprecje...zakaj? zato ker si zadovoljen s tistim kar imas sedaj, ker pred petimi leti tega nisi imel...ampak pred 3 leti si imel vec, pred 2 letoma se vec pred 1letom pa najvec....in to letos je bilo slabo.....to ne smemo zamolcati.....menjava? ce janus pozna problem, zakaj se je to zgodilo, kaj spremeniti da bomo boljsi, potem ne....ce pa je odgovor, saj sezona ni slaba, domena ima 17 let, peter je menjal smuci, potem pa nisem preprican...
enkrat sem omenil primer ranijerija in posledice njegove menjave.....2 meseca so bili brez zmage, sedaj imajo 4 zapored----
ce zavozimo olim sezono podobno kot letosnjo, bo tezko.--zato je treba odlocati trezne glave.....
vendar imeti visoke cilje......samo to vodi k uspehu----ne pa, kje smo bili pred 7 leti..
qwertz
# 26.03.2017 ob 19:12
Zanimivo je da je šarlatan v 5. letih kar vodi reprezentanco z njo osvojil več pik kot vsi vseznalci pred njim skupaj... da o kristalu ne govorim...
unstable
# 26.03.2017 ob 16:57
A je Janus že odstopil, da odpremo novo poglavje?
Trenutno poglavje je namreč že precej zatohlo.
Javorovina
# 26.03.2017 ob 16:01
ja lanska sezona je bila sigurno sanjska, izredna, zelo težko ponovljiva. pričakovanja so sigurno bila visoka. niso bila ravno taka, da bi pričakoval zmago z ne vem koliko točkami naskoka v svetovnem pokalu, ampak kakšno zmago več v svetovnem pokalu smo si pa sigurno vsi skupaj želeli, tako da ... zdaj je sezone konec; če pogledamo nazaj, ni nič takega, nad katerimi dogodki /nad čimer/ bi bili lahko izredno zadovoljni. zato ker je sezone konec, se počutiš kar malo praznega. in če pogledaš, vidiš, da nisi pustil nobenega večjega pečata v celi sezoni, ampak si bil po slovensko v povprečju, neopažen.

ja, mesto med deseterico je sigurno ... dobro, mislim, dobro izhodišče, če ne za kaj drugega, vsaj veš, da si v štartu v prihodnji sezoni, da imaš eno tekmo zagotovljeno, če se uvrstiš v domači reprezentanci v ekipo. po drugi strani ti pa tudi da še zmeraj en rezultat, da kljub temu, da nisi bil najboljši, da nisi prikazoval tistega, kar si sposoben, da si zaključil sezono na devetem mestu, ti da eno mirnost, eno potrditev, da se vprašaš, kaj bi šele, če bi se vse skupaj odvijalo tako, kot si si sam zamislil, in da veš, da to niso slabi rezultati, če si po celotni zimi postal deveti človek na svetu.

ja, letos bo treba predvsem čez celo leto bolj preklapljati v glavi med skoki in prostim časom, da ne bo to vse skupaj preveč povezano. da se tudi v glavi misli večkrat postavijo na svoje mesto. da se zavrti film, kaj se je zgodilo, zakaj se je zgodilo. da ni ves čas nekega opominjanja, kakšna je bila sezona, kako si dobro skakal, in te vsi nekako trepljajo po ramenih, ampak da bom lahko večkrat imel več trenutkov zase, v katerem se bodo lahko filmi odvrteli za naprej in se sprostili diski ... da se bodo sprostili diski, ki jih bomo pisali v prihodnjih letih.


... ni kaj, prevzetnež, ki rabi psihologa (not). Mimogrede, ali se kaj ve, kdo naj bi bil strokovna okrepitev v naši reprezentanci? Prav zanimivo mi je, da so se Nemci letalsko letos ZELO izboljšali (Ljoekelsoey ...).
nevem
# 26.03.2017 ob 15:51
Če se hoče doseči preobrat, trenerje, skakalce in opremljevalce čaka trdo delo.

Enostavno bi bilo treba precej delati na korekciji odskoka. Večina naših skakalcev se dobesedno "zariva" pod parabolo. Že res, da s tem ohranjajo hitrost, vendar brez višine, posebej v hrbtnem vetru, ne gre. Domen ne najde potrebne prave rotacije pri odskoku in to v drugi fazi leta nadomešča s tiščanjem telesa med smuči, včasih do skrajnosti, kar že močno meji na stopnjo varnosti in dolžino skoka.

Od opreme bi omenil kombinezone, pri katerih imajo vsi naši skakalci v razkoraku precej neustrezen kroj, če jih primerjamo, recimo z norveškimi "wingsuiti", ki so vedno na meji (največkrat pa nad njo) dopustnega. Posebej pri poletih pa je važen vsak cm2 površine...
generusus
# 26.03.2017 ob 15:40
"Janus: Vem, da je v sezoni manjkala pika na i"

Veliki i nima pike, morda bi šumniki bili primernejši. :-)
planička
# 26.03.2017 ob 15:29
kakšno kvašenje je to o sponzorjih? boli jih k... njim se gre za dobiček in to je to... kakšen občutek neki, kolko si pa star
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Bine Norčič
7
26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
Več novic ...
Planica - tekmovanje v smučar ...
link
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala
93
23. marec 2018 ob 06:31 Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
Več novic ...
Kazalo