Planica je znova pritegnila veliko število obiskovalcev. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Planica je znova pritegnila veliko število obiskovalcev. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Timi Zajc. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Timi Zajc. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Slovenski skakalci so izpopolnili lanski uspeh ali kot je v smehu po koncu tekme povedal glavni trener Robert Hrgota: "Nedeljski zaključek je bil letos tudi s himno, ki je lani ni bilo, tako da je bila boljša nedelja kot lani, ker vedno radi primerjamo."

Tu še ni konec slovenskega veselja. Zajc je za najmanjšo mogočo razliko, desetinko točke, premagal rojaka Anžeta Laniška. Ta je prvič v karieri sezono končal na tretjem mestu, Slovenci so bili tretji tudi v Pokalu narodov.

Praznik pod Poncami kronan z Zdravljico

Skupaj kar 57.000 obiskovalcev
V nedeljo se je v Planici zbralo 13.500 gledalcev. V štirih dneh pa so v dolini pod Poncami skupaj našteli kar 57.000 obiskovalcev.

Sorodna novica Dvojna zmaga v Planici: Zajc desetinko točke pred Laniškom!

Kot je poročala novinarka TV Slovenija Marjeta Klemenc, je "Planica edinstvena, takšna, ki nam je Slovencem očitno najbolj pri srcu": "Dolgi poleti, večtisočglava množica, stotine zastav, pozitivna energija in harmonika. Pa naj sije sonce ali pada dež ali pa veter celo odpihne tekmo."

"Veseli smo, da je tudi ta tradicionalni konec tedna poletov za nami. Izjemno hvaležni smo vsem obiskovalcem, ki so se v tako velikem številu udeležili Planice. Zahvala seveda vsem delavcem, prostovoljcem, ki že nekaj mesecev delajo na teh prizoriščih, da se lahko tako lepa slika pošlje v svet," je planiške polete ocenil Enzo Smrekar, predsednik organizacijskega komiteja Planica.

V štirih dneh 57.000 obiskovalcev v Planici

Planica prvič brez pionirja letalnice in smučarskih poletov
Nekaj dni pred finalom skakalne sezone je slovenski športni svet pretresla novica, da je v 90. letu starosti umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, nekdanji smučarski skakalec in športni delavec, legenda Planice.

Sorodna novica Umrl je Janez Gorišek, konstruktor letalnice v Planici

Gorišek je s starejšim bratom Vladom Goriškom projektiral letalnico v Planici, s katero sta uveljavila novo smučarsko disciplino – smučarske polete. Te je leta 1971 priznala tudi Mednarodna smučarska zveza (FIS) in letalnica je lahko ponesla sloves Planice v svet.

Spominu na Goriška so se z minuto molka poklonili tudi obiskovalci Planice, Smučarska zveza Slovenije pa je njemu v spomin odprla žalno knjigo.

Skupinska fotografija slovenske reprezentance v smučarskih poletih. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Skupinska fotografija slovenske reprezentance v smučarskih poletih. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.