Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Slovenski smučarski skakalci so navijače razveselili z dvema drugima mestoma – na posamični tekmi je bil drugi Anže Lanišek, na ekipni tekmi pa so si Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Lanišek tudi priskakali drugo mesto. Tako skakalci kot navijači si v en glas želijo, da bi se Zdravljica pod Poncami slišala vsaj v nedeljo za zadnjo tekmo.

Navijači so za TV Slovenija delili vtise: "Dobro organizirano, vreme je zdržalo, super je." "Smo prišli s kombijem v Planico, tako kot vsako leto, zelo lepo je." "Prvič smo tukaj in super vzdušje, veliko energije, super navijači, pa še naši skakalci dobro skačejo."

Kot je poročala novinarka TV Slovenija Marjeta Klemenc, se je glasno navijanje po tekmi umirilo, je pa dobra volja pri ljudeh ostala, za vzdušje so poskrbeli tudi člani skupine Orlek, ki so zasedli oder pod Poncami. Dodala je, da se bo pozno popoldne veselo dogajanje preselilo v Kranjsko Goro, kjer bodo zvečer skakalcem podelili štartne številke za zadnjo tekmo v dolgi sezoni.

V prometu ni bilo težav, tudi z organiziranim krožnim prometom so v dolino nemoteno pripeljali več tisoč ljudi, kar je dobra napoved za jutrišnji zadnji dan slovenskega športnega praznika pod Poncami. Vremenska napoved namreč obeta lep pomladni dan.

Pod Poncami se je zbralo 20.000 navijačev