Ilka Štuhec je, kot vse kaže, naredila vse prav, vendar ji počasnejša proga ni omogočala, da bi lahko posegla v boj za medalje. Foto: EPA
Ilka Štuhec je, kot vse kaže, naredila vse prav, vendar ji počasnejša proga ni omogočala, da bi lahko posegla v boj za medalje. Foto: EPA
Nastopa Jasmine Flury in Ilke Štuhec

Zmagala je presenetljivo Jasmine Flury, kar je njena prva medalja na velikih tekmovanjih. Švicarka je startala druga in izkoristila idealne razmere. Igra stotink se je zgodila v njeno korist, le štiri stotinke je zaostala Nina Ortlieb (Avstrija ima pri ženskah še na tretji tekmi letošnjega SP-ja medaljo), bronasta pa je bila branilka naslova Corinne Suter, ki je imela po odličnem začetku sezone številne težave. Vrstni red na vrhu je vsekakor zelo nepričakovan, favoritinje so zaradi različnih vzrokov pogorele.

Jasmine Flury je bila v tej sezoni svetovnega pokala na smukih najvišje na 4. mestu (decembra v St. Moritzu). Foto: EPA
Jasmine Flury je bila v tej sezoni svetovnega pokala na smukih najvišje na 4. mestu (decembra v St. Moritzu). Foto: EPA

Na prvem vmesnem času le 15. čas
Ilka Štuhec je zaostala 42 stotink. V zgornjem drsalnem delu ni bila med najhitrejšimi. Pri prvem vmesnem času je imela šele 15. čas (+0,18). Spomnimo, da je bila na superveleslalomu zelo hitra, dokler se ni začel tehnični del proge. Prve številke so imele danes prednost, pozneje je sončno vreme malce omehčalo progo. Nobeni izmed tekmovalk, ki so nastopile za njo, se ni več uspelo prebiti med deseterico, tako da se zdi, da je Ilka naredila največ, kar je lahko. Na tehničnem delu je bila boljša od pričakovanj, v tretjem sektorju, ki ji je na treningih povzročal precej preglavic, je bila celo najhitrejša.

Sofia Goggia po napaki brez uvrstitve

Goggia še naprej brez smukaške medalje na SP-jih
Izrazita favoritinja Sofia Goggia (to sezono ima štiri zmage in eno drugo mesto na tekmah svetovnega pokala) je na zahtevni progi z veliko valovi nastopila s številko šest in na vmesnih časih ni bila najhitrejša, a vendarle bi lahko osvojila medaljo, če ne bi v spodnjem delu naredila velike napake. Znova je tvegala preveč, izbrala preveč neposredno linijo in zapeljala celo čez količek, tako da ostaja brez medalje na smukih svetovnega prvenstva. Precej večji šok je bil za Italijanke novica, da je zaradi raka v sredo umrla Elena Fanchini. Danes je bil njen pogreb, v italijanski reprezentanci so nosili žalne trakove.

Ilka Štuhec zadovoljna z vožnjo, čeprav medalje na smuku ni bilo
Končni vrstni red:                    
 1. J. FLURY            ŠVI    1:28,03
 2. N. ORTLIEB          AVT      +0,04
 3. C. SUTER            ŠVI       0,12
 4. C. HÜTTER           AVT       0,37
  . M. PUCHNER          AVT       0,37
 6. I. ŠTUHEC           SLO       0,42
 7. S. VENIER           AVT       0,57
 8. K. WEIDLE           NEM       0,61
 9. L. GUT BEHRAMI      ŠVI       0,71
10. R. MOWINCKEL        NOR       0,84
Jasmine Flury presenetljiva svetovna prvakinja v smuku