Zimski športi
Tina Maze
Enajst tekem pred koncem se je prednost Tine Maze stopila na 84 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Tina vs. Anna - obeta se razburljiv finiš sezone

Do konca sezone še enajst tekem
23. februar 2015 ob 09:10,
zadnji poseg: 23. februar 2015 ob 10:10
Maribor - MMC RTV SLO

Mikaela Shiffrin je osvojila Zlato lisico, toda prava zmagovalka Pohorja je Anna Fenninger, ki je zaostanek za Tino Maze v skupnem seštevku zmanjšala na 84 točk.

Pred Mariborom je bilo pričakovati, da bo prednost 184 točk slovenske šampionke narasla, saj Fenningerjeva ne vozi slaloma. Toda odstopa Mazejeve na obeh tekmah sta poskrbela, da bomo na zadnjih enajstih tekmah sezone spremljali ogorčen dvoboj za veliki kristalni globus.

Tekme do konca sezone:
27.2.-1. 3.: Bansko (2 x SVSL, superkombinacija)

7.-8. 3.: Garmisch (smuk, SVSL)

13.-14. 3.: Are (VSL, slalom)

18.-22. 3.: Meribel (smuk, SVSL, slalom, veleslalom)


Še pred enim mesecem je kazalo, da Mazejeva zanesljivo koraka proti drugi skupni zmagi v karieri. Po superveleslalomu v Cortini je imela pred Avstrijko 331 točk naskoka, a je na naslednjih štirih tekmah osvojila le 13 točk. Na zadnjih treh ni prišla do cilja.

Za utrujeno Mazejevo sta po napornem svetovnem prvenstvu na visoki nadmorski višini domači tekmi prišli prehitro. Svoje je terjala tudi menjava časovnih pasov. Po sobotnem odstopu v veleslalomu je brezkompromisno napadla tudi v finalni vožnji slaloma (po prvi je bila šesta) in končala v snegu, čeprav bi ji že povprečna vožnja prinesla lepo število točk.

Zdaj bo na vsaki od zadnjih enajstih tekem pomembna vsaka točka. "Treba bo vse resetirati in se pripraviti na nadaljevanje sezone. Nisem prvič na tleh. Zavedam se, da so bile to pomembne točke. En tak vikend ni tragedija, je pa gotovo dobro opozorilo in upam, da se zberem za naslednje tekme," je povedala dvakratna svetovna prvakinja iz Vaila.

Upajmo le, da konec letošnje sezone ne bo podoben lanskemu, ko je po olimpijskih igrah povsem izpraznjena Mazejeva na devetih tekmah osvojila 210 točk, na treh je ostala praznih rok. Imata pa lanska in letošnja sezona pomembno razliko. Lani je Mazejeva ostala brez možnosti za skupno zmago še pred Sočijem, saj je za Mario Höfl Riesch in Fenningerjevo zaostajala za več kot 300 oziroma 200 točk. Letos je motivacijski moment drugačen.

Ženska karavana se seli v Bolgarijo, kjer bodo konec tedna v Banskem tri tekme. V petek in soboto sta na sporedu superveleslaloma, v nedeljo pa alpska kombinacija, v kateri si lahko Mazejeva pred neslalomistko Fenningerjevo spet nabere malce zaloge. Sledil bo hitri konec tedna v Garmischu, pred finalom v Meribelu pa bodo dekleta še drugič letos obiskala Are, kjer bosta veleslalom in slalom.

VIDEO
Mazejeva in Massi po neuspešni Zlati lisici
VIDEO
Maze: Tak vikend ni tragedija, je pa opozorilo

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
sportivko
# 23.02.2015 ob 09:20
Massi je lepo povedal: smola je edino takrat, če si bolan! Na vse ostalo se da vplivati, če je volja in pravi pristop.

Mene pa bolj zanima, kdo bo še sploh gledal to žalost, ko bo kariero končala Tina Maze.
Aja ne, važn da imajo frajerji na SZS dobre avte in polne žepe.... smučanje ni v primarnem planu!
vrtojb5
# 23.02.2015 ob 09:24
odstop tine, komentiranje ališiča in spet sem videl vogrinca na tv, kako komentira nekaj, o čemer nima pojma - res slab vikend
bondi
# 23.02.2015 ob 09:49
Andrea Massi: "Ob njenem odstopu nisem pomislil na smolo. Če v življenju zboliš za hudo boleznijo, takrat lahko govorimo o smoli, preostalo je v naših rokah. Napak v športu ne moremo označiti z besedo smola"

Res modra izjava Massija...človek me vedno pozitivno preseneti. Vzajemna sreča Tine in Massija, saj drug brez drugega v vrhunskem športu nebi dosegla to, kar sta.
Binder Dandet
# 23.02.2015 ob 09:34
@Fleaa:
Prav pozoren sem zadnje dva meseca na to, kaj pove Tina po neuspehih. In moram povedat, da ji povsem neutemeljeno pripisuješ, da so vsega drugi krivi. Izvoli si prebrat njene odzive, pa boš presenečena, da pove kot je bilo. Ok, enkrat je bil kamenček. Bi morala sebe krivit? Očitno ti še nisi na smučah stala, če meniš, da na snegu ni mogoče kamna povozit. V soboto po veleslalomu je povedala, da je želela preveč ozko linijo in se ni izšlo. Podobno je bilo na prvenstvu. Vglavnem, puščam ti priložnost, da me demantiraš. Z argumenti, tj. njenimi izjavami in linki do izjav.
lechy
# 23.02.2015 ob 09:43
seveda škoda odstopov, ampak kaj čmo. sej je tud ona sam človk.
Smooth Criminal
# 23.02.2015 ob 10:21
Kako mi je smešno, ko ljudje en teden (1 TEDEN) po najbolj uspešnem Tininem svetovnem prvenstvu jo kar odpišejo od boja za VKG, kjer vodi.. Neverjetni smo slovenci, res... Tina ajde sedaj so hitre discipline, kjer vemo, da boš poharala. Gremo, op, op, op
fantomatic
# 23.02.2015 ob 09:43
Cela SZS se obeša na Tino. Kaj bo ko bo Tina končala?
Če v vseh teh letih niso uspeli narediti niti enega talenta za voljo svojih globokih žepov predlagam rezanje plač na SZS najmanj na polovico!
hefe
# 23.02.2015 ob 09:35
Tina je preživela v smučariji že tudi kaj hujšega kot dva odstopa v dveh dneh. Pri njeni pregovorni konstantnosti bo ta vikend pač ena od anomalij. Se zgodi.

Tona se pa res nekaj veliko pojavlja zadnje cajte v medijih. Pa menda ja ne bi rad spet prevzel vajeti smučarije kompletno v svoje roke?
čak mal noris
# 23.02.2015 ob 09:43
Smola bi bila, če bi se ji smučka odpela brez razloga, nesreča, če bi si zlomila nogo, tragedija pa, če bi treščila v drevo in se ubila ( Bog ne daj )! Vse to so naši vrli komentatorji v teh dneh uporabili kot "opis" dogodkov v Mariboru. Pa ni bilo nič od tega, zgolj slaba dneva in prevelika želja po dosegi rezultata v disciplinah, v katerih ji trenutno ne gre. Izgubljenega pa ni še prav nič, saj je tudi Avstrijka zgolj človek.
Binder Dandet
# 23.02.2015 ob 10:12
@bodni:
"Tina je gotofa....če včeraj nebi odstopila bi bila med 10 - 15 mestom."

"Tina, če gre na VKG ne mora štartat samo na zmage...v nekaterih situacijah je bolje biti 10. kot pa 0."

Tole dvoje se izključuje. Vidim, da si spet v elementu in prvo napišeš, potem pomisliš, kaj.:)
obid83
# 23.02.2015 ob 10:15
Če se bo Tina zadovoljila tudi s 5, 7, 10 mesti ne bo prav nič razburljivo in ga bo gladko nesla.
rdečinavijač
# 23.02.2015 ob 10:00
Pa pa že lani Fenningerjeva nakazala da vsestranskost mogoče ni več recept za VKG. Riechova, ki je bila lani še edina poleg Tine ki je furala vse discipline ji je na koncu zmanjkalo moči v primerjavi z Fenningerjevo, ki se vsaj malo prišpara ko ne vozi slalom.

Tri discipline so recept za VKG v prihodnje. Fenninger (SM, SG in VSL) in Shiffrin (SL, VSL in SG) se bosta v naslednjih letih borili zanj.
rdečinavijač
# 23.02.2015 ob 09:54
Napeto bo.
Privoščim ga Tini ker je verjetno to njena zadnja sezona, Ančka bo še imela mnogo priložnosti.
PONOS
# 23.02.2015 ob 10:28
Napovedujem eksplozijo Tine ker so sedaj pritiski javnosti izpuhtele.
Sedaj lahko smuča sproščeno...
Binder Dandet
# 23.02.2015 ob 12:06
@ABADON:
Jaz sem zahteval dokaze, ker sem na to pozoren in ne morem istih zaključkov vleči. Samo zate njene izjave iz zadnjih 3 tekem, kjer ni izpolnila svojih in pričakovanj navijačev. Zdaj pa je žoga pri tebi, da me demantiraš. Naslednjič pa svetujem, da se prej pripraviš, ker ne debatiraš z nekom, ki bi imel tendenco na pamet govorit, ampak vedno preverjam podatke.

Slalom Maribor:
""Ko ne gre, ne gre. Ni šlo, kot bi moralo iti. Treba bo vse resetirati in se pripraviti na nadaljevanje sezone. Nisem prvič na tleh. Treba se bo pobrati," je Črnjanka po tekmi povedala za TV Slovenija."
http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/tina-maze-odstopila-tudi-na-slalomu-zmaga-shiffrinovi/358907

Veleslalom v Mariboru:
""Enostavno sem precenila linijo. Preveč direktno sem šla in mislila, da bo zneslo. Imela sem preveliko hitrost za val, ki ni nedolžen. Sem se uštela in ni se izšlo. Malo me je poneslo, saj sem doma. Sem se že videla v cilju in takoj plačala za to napako. Jutri je nov dan in treba je iti naprej," je tik po nastopu za TV Slovenija povedala Mazejev"
http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/grenak-praznik-pod-pohorjem-slovenke-brez-tock/358846

Slalom v Beaver Creeku:
""Že v prvi vožnji sem naredila preveč napak. Vedno sem se morala popravljati. Nič ni bilo lahko. Zahtevno je bilo smučati. V drugo sem čutila utrujenost, nimam neskončne energije. Želela sem si, priganjala sem se, a preprosto ni šlo. Proga je bila dobra, malce lukenj je bilo, a vse skupaj je bilo v redu," "
http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/sp-v-alpskem-smucanju-2015/maze-prav-zadovoljna-sem-da-me-ne-boste-vec-sprasevali-o-petih-medaljah/358239
qwerty99
# 23.02.2015 ob 10:52
Sama si nalaga veliko breme s stalnim govorjenjem o zmagah. Marsikdo bo rekel, da je to pač lastnost šampionov. Ampak noben šampion ni vedno samo zmagoval. Včasih je treba tudi realno oceniti, da si utrujen, da ti je mogoče malo padla forma, in se zadovoljiti recimo s petim mestom. V MB bi z lahkoto pobrala dve peti mesti in ohranila prednost. VKG je pomembnejši od trenutnih zmag. Če bo nadaljevala sproščeno, brez lastnih pričakovanj o zmagah-za-vsako-ceno, bo dosegala stalne uvrstitve med top 5, verjamem, da tudi še kakšno zmago. VKG je tako popolnoma verjeten in realen, ne samo dosegljiv.
jang
# 23.02.2015 ob 09:55
prezgodaj smo bili prepričani da bo zlahka osvojila kristalni globus..v zadnjih treh vikendih skoraj ni dobila pik in prednost je minimalna. Na koncu bomo še navijali da bi Vonn premagovala avstrijko :)
Binder Dandet
# 23.02.2015 ob 15:19
@Morgenstern:
"Jaz sem se res že malo naveličal vseh teh novic o Tini Maze. "

Če ti to povzroča dvig pritiska, priporočam iz zdravstvenih razlogov, da se do konca marca izogibaš tem stranem. Imamo tekmovalko, ki je vodilna v skupnem seštevku in kot kaže, se je zdaj razvil boj. Članki bodo dnevno.

"Vse se vrti samo okrog nje, če ne drugega pa afere, ostale komajda omenijo, kaj šele da bi jih pokazali. "

In če bi o ostalih članke pisali, bi pa nenadoma začele bolje smučati? O Tini se govori, ker dobro smuča. Ne smuča Tina dobro, ker se o njej govori. Tina ima sponzorska sredstva, ker dobro smuča. Ne smuča Tina dobro, ker ima sponzorska sredstva (seveda pomagajo boljši pogoji, ampak generalno gledano). Malo si pomešal vzroke in posledice.

" Tudi Prevc je elita, ampak se prikazuje tudi ostale fante"

Ostali tudi posegajo po visokih mestih. Dostikrat jih je po 3,4,5 med 15. Totalno sfalil s primerjavo. Pri smučanju so naši turisti, ja. Ali ekzoti. To so tisti s štartnimi mesti nad 40 ali 50. Vedno je bilo tako, vedno bo.
daryankoff
# 23.02.2015 ob 10:23
Pa pa že lani Fenningerjeva nakazala da vsestranskost mogoče ni več recept za VKG.

Tako je, na žalost. Sem že napisal enkrat, da bi moral bit nek sistem, da lahko VKG osvojijo samo tisti, ki vozijo vse discipline. Zame je najboljši smučar tist, ki zna in zmore vozit vse discipline, specialisti pa naj se potegujejo za male globuse.
S Tino se bo končalo neko obdobje alpskega smučanje. Anna se ne loteva slaloma, ker ji ni treba. Pri moških je še huje, kjer lahko Marcel samo z dvema disciplinama prihaja do velikega globusa.
Šifrinka bo verjetno kmalu vozila vse discipline a bo preteklo kar nekaj časa, da bo lahko s štirimi disciplinami boljša kot Anna s tremi. Na nivoju Tinine vsestranskosti pa po moje ne bo nikoli, čeprav ima silno ambiciozne načrte in želi že na OI 2018 osvojiti 5 zlatih medalj. Odvisno je tud od konkurence. Tina je smučala v izjemni konkurenci, od Parsonove, Kosteličeve, Vonnove, Riescheve in sedaj Fenningerjeve, konkurenčna je postala šele po prihodu Massija. Shiffrinovi bo ostala samo Fenningerjeva, pa še ta bo z leta v leto starejša.
Wasabi
# 23.02.2015 ob 12:13
Jaz vseeno dajem Tini prednost. Zdaj bo Ančka začela razmišljati o VKG in bo pod večjim pritiskom. Tina ima le več izkušenj kar se tega tiče.
daryankoff
# 23.02.2015 ob 11:09
Do konca pa samo dva slaloma, kjer Anna ne nastopa. Zelo težko bo.

Plus kombinacija in dva smuka, kjer je Tina realno lahko boljša. Anna ima pa 4 Super-G-je in dva veleslaloma. Bansko bo po moje ključen, predvsem za njeno samozavest.
OneRound
# 23.02.2015 ob 11:05
Mislim, da bo ta dvoboj dobila Tina. Ne glede na vse morda nekateri pesimisti pozabljate o kom govorimo. Tina je sposobna tudi v veleslalomu premagati Ano, kaj šele v vseh ostalih disciplinah! Kje pa piše, da bo Ana kar vse do konca zmagovala? Sicer pa bo slika še bolj realna že po naslednjem vikendu.
fantomatic
# 23.02.2015 ob 09:46
Na tej strani, na desni strani po lestvica (skupni seštevek) pove vse o rezultatih SZS!

http://www.sloski.si/alpsko-smucanje
clarus
# 23.02.2015 ob 16:47
Mislim, da ji smučarske kvaliete vsi priznavajo, konec koncev rezultati govorijo samo zase. Kot osebnost in športnik kot celota pa je enim bolj všeč, drugim manj, nekaterim pa sploh ne.
oliva
# 23.02.2015 ob 15:34
@Binder:
"Članki bodo dnevno. "

Ja.
Ampak številni so nepotrebni oz. vlečenje na novo enega in istega.
Da ne govorim o Tarčah ki govorijo o njej.
Meni se zdi to totalno mimo in celo netaktno (do nje).
Poleg tega pa so sokrivi tudi za (tudi negativen) odziv javnosti.
Ravno zaradi tega nategovanja oz. izkoristka čisto vsega da se lahko naredi novica oz. prispevek.
clarus
# 23.02.2015 ob 15:05
Mazejevi ne gre ravno v prid trend izgubljanja prednosti v drugem teku; na zadnjih tekmah je v drugo vedno izgubljala in ne pridobivala. Kot drugo pa njeni skupni zaostanki za zmagovalko niso ravno zanemarljivi, denimo na slalomu SP je zaostala 2,48, če se ne motim.
SKing
# 23.02.2015 ob 14:09
clarus - Fenninger je zelo inteligentna tekmovalka. Pa ne maram Avstrijcev, ampak enako kot sem to rekel že za Iniesto v nogometu (pa ne prenašam niti Špancev in še manj Barcelono), velja tudi za njo. Zakaj bi Fenninger v medije dajala, da se bori za VKG in bi s tem ustvarila pritisk s strani medijev?

Tako da je kar pametna tale Anna - in tako ima mir.
lookaaa
# 23.02.2015 ob 11:13
tina se zna pobrat in vzdrzat. na njen racun gre +84, do konca pa sta se dva slaloma in kombinacija, kjer lahko napram anni nekaj pridobi, drugje zna na trenutno formo biti anna mocnejsa. vendar zna tudi tina ponovno pokazati, da lahko ponovi dobre veleslalome, na smukih in superveleslalomih je itak mocna, ce je glava taprava. in tudi anna zna kiksnit, ne samo tina.

to bo pravi peklenski mesec z 11 preizkusnjami.
čak mal noris
# 23.02.2015 ob 11:00
@mend055

Ne se "vsest" na poceni provokacijo. Saj bi lahko doticni dopisal,da je sla cez Laibach v Triest na shopping. In....kaj bi to spremenilo? Nic,le da nekdi hoce pokazat "znanje" nemscine.
nogax
# 23.02.2015 ob 16:45
Hahaha sej ne rečem tudi meni je Ana lušna,simpatična sam da bi pa samo zaradi tega navijal zanjo pa se mi zdi malo noro haha,skratka upam na znago Tine :)
oliva
# 23.02.2015 ob 15:59
"Še danes se ne morem nehat smejat, tako lep vikend"

Jaz pa tega ne razumem.
Da se nekdo dejansko naslaja ob težavah nekoga (ne glede na simpatije in antipatije).
Razumem nevoščljivost ali da gre nekomu pač nekdo na živce in da ni nujno da je nevoščljiv zato...
Ne razumem pa privoščljivosti.
Da ko je nekdo na tleh, da se nekdo naslaja, smeje itd.

Men je lahko nekdo še tako zoprn, pa se mi smili, ko se mu dogodi nekaj takega (npr. >Vonn - čeprav mi ni spet ne vem kolk zoprna, v bistvu sem indiferentna do nje, mi gre pa res na jetra njen glas oz. govor).
bograc
# 23.02.2015 ob 15:48
Tina, vsa čast kaj si naredila in osvojila v svoji karieri. Si najblojša na svetu. Tisti, ki pa grdo govorijo o tebi pa so verjetno fouš.

Veliko Tine Maze "nne mara"zmara"zaradi njene trme. Ko včasih ni zmagala in jje bila druga je jokala in to samo zaradi velike želje po zmagi. Nekateri jo verjetno zato sovražite, ker (nnaj ne bi bila) z ničemer zadovoljna, kar seveda ni res!!! Če ne bi Tina in Massi bila tako trmasta in izboljševala, če je treba tudi "pperfektne" vožnje---->v še boljše vožnje, teh rezultatov nebi bilo.

Mnogi tudi govorijo naj si Tina vzame zgled po Petru Prevcu. Njegova mirnost in modrost nas gotovo vse preseneča in nam je tudi on lahko vsem za vzor.

Nevem kako velike me Petrom in Tine ni! Oba trdo delata, oba si želita dobrih rezultatov (een ma višje en ima nižje cilje), le njuni odzivi ob slabih rezultatih so različni!! Prevc vse skupaj prenese mirno in je psihično zelo stabilen, Tina pa se pač malo zjoče in pojamra Pred mediji!! Ampak nekateri pač tega ne razumejo!

Zato upam, da bo Tina čim manj brala forume in spletne strani kot rtv in ostale!!

Dajmo Tina zdrži dokonca in pokaži slovencem in ostalemu svetu, da si najboljša.

Lp
Narodniheroj
# 23.02.2015 ob 14:59
Mene pa bolj zanima, kdo bo še sploh gledal to žalost, ko bo kariero končala Tina Maze.
Hja... ljubitelji smučanja bomo še vedno spremljali. Mogoče bo kak več ki bo navdušeno vzklikal bravo nad 15im ali 17im mestom oziroma bomo spet začeli ceniti uvrstitev med 10 kot vrhunsko.
Bubi-Schumi
# 23.02.2015 ob 14:28
Mazejevi se zna miselnost "bolje iti na polno pa magari za ceno odstopa, kot pa se uvrstit nekje okoli desetega mesta" še maščevat v boju za VKG. Vsaka pika je pomembna in ona jih prepoceni izgublja.
amauri08
# 23.02.2015 ob 14:12
@Es

Se strinjam s tvojo izjavo, jaz in @tenisač bova gotovo spremljala smučanje tudi po upokojitvi naše matadorke. Smučanje je eden izmed najbolj atraktivnih športov, saj se lepo vidijo obline smučarjev in smučark v oprijetih pajacih.
valerie
# 23.02.2015 ob 14:08
Zgreši lahko kdajtudi Anna, ne Tina. Meni se zdi, da VKG ne bi smel biti problem, ker je TIna v dobri formi. V veleslalomu bi bila med tri, tudi včeraj v slalomu bi bila blizu. Škoda morda, da ni včeraj malo bolj kalkulirala, verjetno pa se to pred domačimi navijači ne da. Bolj me skrbi, kako so ti odstopi vplivali na njeno samozavest. Da ne bo šla v tekme z ročno zavoro. Je pa Tinina prednost hitro izničljiva, sploh če se kdo uvrsti med njiju. Ni pa nujno, da bo Anna vselej spredaj. Upam, da bo čim več smučark naspidiranih za zmago. Če bo Anna ne bo zmagovala, je ob kakšnih tretjih mestih prednost kar varna. Bo pa pomemben ta konec tedna. Če tu Tina uide spet neko prednost, potem bo veliko lažje. Se mi pa zdi, da je malo poknilo na relaciji Tina-Massi po včerajšnji tekmi, sploh glede na Massijeve izjave.
Wasabi
# 23.02.2015 ob 12:53
SK King, že res, ampak vseeno obstaja nekaj, česar Ančka nima. Črnjanske trme;)
kroksi
# 23.02.2015 ob 12:52
Obeta se, da je Fenningerjeva prešiša. Upam, da bo Mazejeva prebrala moj komentar, me poslala nekam in mi pokazala hudiča
gz4468
# 23.02.2015 ob 12:42
Trenutnih 84 pik + če pridobi 50 pik na kombinaciji + 70 na 2 slalomih je to skupaj 200 pik zaloge za VSL in hitre discipline. Težko bo, mislim da sta čisto izenačeni glede na trenutno stanje in mislim, da bodo boj za VKG odločili odstopi. Tista ki naslednja odstopi, bo dala tekmici veliko prednost. Ne glede na to, katera bo zmagovalka, bom užival v boju. Bi pa privoščil Tini, da se poslovi na vrhu, če je to res njena zadnja sezona.
SKing
# 23.02.2015 ob 12:28
Wasabi - žal to ni res. Namreč, Fenninger je lansko leto osvojila VKG, tako da imata glede tega popolnoma enake izkušnje. Tudi na Fenningerjevi ni tako velik pritisk, če smo pri tem, saj je osvojila v tej sezoni že veliko - tudi 2 zlati in eno srebrno medaljo na SP. Pa najverjetneje bo osvojila tudi MKG v veleslalomu, velike možnosti ima tudi v Super G-ju, v smuku najverjetneje težje. Poleg tega ima Fenninger, če ne bo imela kakšnih poškodb, še kakšnih 5-7 let kariere pred seboj.

Pa nikakor ne navijam za Fenningerjevo v tem primeru, da se razumemo. Le realno gledam na zadeve. Mislim, da so luči v tej sezoni uprte v Tino, zato je Fenninger pod manjšim pritiskom od Tine.

Jaz napovedujem zelo dober in oster boj do konca. To pa je tudi nekaj, v čemer uživam - da torej ni po polovici sezone vse odločeno, ampak da je konkreten boj do konca. To je bilo npr. tudi takrat, ko je Janka dobil VKG, saj je bilo do predzadnje tekme vse odprto. To je pravi boj - uživajmo v njem ;)
SKing
# 23.02.2015 ob 11:31
Dvoboj bo, kot kaže, še zelo napet. Glede smuka je stvar takšna, da sta dokaj enakovredni, kar kaže tudi skupni seštevek smuka v letošnji sezoni + zelo majhna razlika na svetovnem prvenstvu. Enako velja za Super G. V veleslalomu je, kot kaže, trenutno Fenninger boljša od Tine. Slaloma Fenninger ne vozi, glede Tine je pa dokaj odvisno od dnevne forme, saj je v slalomu lahko čisto pri vrhu, ali pa je tudi slabša. Superkombinacijo bi po logiki Tina morala dobiti, Fenninger pa ne bi smela biti boljša kot četrta.

Moja napoved je, da bo dvoboj izenačen vsaj do zadnje tekme, torej veleslaloma v Meribelu. Do te tekme mora imeti Tina cca. 50 točk prednosti, s čimer bi tudi Anna postala malo bolj nervozna, saj bi morala zmagati, Tina pa bi bila lahko četrta in bi še zmeraj osvojila VKG. Če pa bo pred zadnjo tekmo vodila Fenninger, bo Tina ta dvoboj izjemno težko dobila.

V vsakem primeru bo zelo zanimivo tole :)
Binder Dandet
# 23.02.2015 ob 10:59
@bondi:
Ti si v prvem postu naredil povezavo med tem, da je gotofa (=ne more dobit VKG) in da bi bila v najboljšem primeru 10-15. V drugem postu pa si zapisal, da če želi VKG, je bolje 10. kot 0.
zekinho
# 23.02.2015 ob 10:38
Za zdaj še ni krize, kriza bo, če bo še na naslednji tekmi odstopila. Se pa vidi, kako dominantna je bila prej, da ji niti po treh zaporednih ničlah nobena druga še ni blizu.
tifoz
# 23.02.2015 ob 19:46
Tina ti si naša in zavedno boš! naj naj naj !!!!!! glavo pokonci dva koraka nazaj in nato enega naprej kot bi rekel Massi............vem in verjamem da ti bo uspelo....srečnooo Tina
Es
# 23.02.2015 ob 13:29
Ne vem, zakaj se toliko obremenjujete, kdaj bo končala kariero. Če bi bili pravi ljubitelji in oboževalci smučanja, bi spremljali smučanje tudi po upokojitvi Tine Maze in gledali tudi še veliko bolj zanimivo moško smučanje.
clarus
# 23.02.2015 ob 13:18
Fenninger deluje bolj sveže, je v top formi. Ne podcenjujte je v kombinaciji, saj je bila na SP 4. Psihološko je njej lažje, saj se z zmago podaja v lov na globus, medtem ko Maze z dvema odstopoma brani globus in v glavi prisotna zavest, da ne sme tvegati odstopa.
ZeK
# 23.02.2015 ob 12:33
to bo boj ala Riževa/Vonova.

upam, da uspe Tini.
oliva
# 23.02.2015 ob 11:23
@PONOS:
"Napovedujem eksplozijo Tine ker so sedaj pritiski javnosti izpuhtele.
Sedaj lahko smuča sproščeno..."

Čisto možno.

@querty99:
"Sama si nalaga veliko breme s stalnim govorjenjem o zmagah. Marsikdo bo rekel, da je to pač lastnost šampionov. Ampak noben šampion ni vedno samo zmagoval. Včasih je treba tudi realno oceniti, da si utrujen, da ti je mogoče malo padla forma, in se zadovoljiti recimo s petim mestom. V MB bi z lahkoto pobrala dve peti mesti in ohranila prednost. VKG je pomembnejši od trenutnih zmag. Če bo nadaljevala sproščeno, brez lastnih pričakovanj o zmagah-za-vsako-ceno, bo dosegala stalne uvrstitve med top 5, verjamem, da tudi še kakšno zmago. VKG je tako popolnoma verjeten in realen, ne samo dosegljiv."

Se strinjam; dober post.

@OneRound:
"... Kje pa piše, da bo Ana kar vse do konca zmagovala? ..."

Točno t(ak)o.
mend055
# 23.02.2015 ob 10:46
Ani je uspelo. Zmagala je - doma v Mariboru/Marburgu.

Nisem vedel, da so v Sloveniji še vedno ostanki nemške nemškutarske manjšine - tiste iz druge svetovne vojne. Ali pa prej njihovi vnuki... Morda pa gre za čisto nevednost - in take je kar dosti - ali pa za iskanje svojih pet minut...
Če pa ta zapis ni jasen, pa naj se odprejo kakšne zgodovinske knjige o Mariboru med 2. svetovno vojno, pa še kje.
Ladu
# 23.02.2015 ob 10:41
Mediji!
Kakšen razburljiv finiš sezone? Ne delajte spet atrakcij. Tina ne bo odstopala kar naprej, Ana ji ne more niti blizu ... Realno! Spet iščete senzacije.
Izbor
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Jurij Tepeš
34
24. marec 2018 ob 11:10 Dopusta in dirkanja z avtomobili ne bo. Ne vem, kako bo s službo na policiji, ker nimam dovolj dobrih rezultatov. Čaka me finančno težko leto.
Več novic ...
Kazalo