Logotip tekmovanja NLB Wheel liga. Foto: NLB Wheel
Logotip tekmovanja NLB Wheel liga. Foto: NLB Wheel

Tekmovanje ima bogato in dolgo tradicijo. Za trinajsti naslov prvaka lige se bo tokrat potegovalo osem ekip iz BiH, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Vendar je bila letošnja sezona vse prej kot običajna. Začeti bi se morala že oktobra in do aprila končati, vendar zaradi epidemije koronavirusa to ni bilo mogoče, zato so organizatorji s klubi našli rešitev za ligo in parašport v regiji. Ekipe bodo vse tekme odigrale v treh dneh. Odigranih bo kar 16 tekem.

"Najkvalitetnejša liga v vsej njeni zgodovini"

Vodja lige Gregor Gračner meni, da bo letošnja sezona NLB Wheel lige najkvalitetnejša v vsej njeni zgodovini lige. Kar nekaj ekip se odkrito spogleduje z naslovom prvaka. Gračner doda: "Upam, da se bodo ekipe v Kamniku dobro počutile, tako na parketu Športne dvorane Kamnik kot tudi v Zavodu CIRIUS, kjer bodo nastanjene."

Gregor Gračner na eni od tekem predhodnih NLB Wheel lig. Foto: ZŠIS-POK
Gregor Gračner na eni od tekem predhodnih NLB Wheel lig. Foto: ZŠIS-POK

Pri NLB Wheel ligi sodeluje tudi Občina Kamnik

Ob tej priložnosti je župan Občine Kamnik Matej Slapar športnikom namenil posebno popotnico in želje po uspešnem tekmovanju: "Veseli me, da bomo v Kamniku gostili pomembno tekmo parašportnikov. Športniki z omejenimi možnostmi gibanja pridejo do vrhunske telesne pripravljenosti s trdim delom in izjemno voljo. Parašport se v Sloveniji razvija z veliko hitrostjo, za kar so zaslužni predvsem sami športniki s posebnimi potrebami, kot tudi klubi, društva in zveze, ki športnikom zagotavljajo ustrezen strokovni kader. Športniki si ne dovolite, da bi vam bila sposobnost gibanja ovira, ampak to vidite kot izziv premagovanja nemogočega. Kamnik je ponosen na to, da bo gostil to pomembno tekmo in vljudno vabljeni, da Kamnik obiščete tudi ob kakšni drugi priložnosti."

Razpored skupin

Po žrebu bodo v skupini A nastopile: KIK Zmaj iz Gradačca, KIK Sana iz Sanskega Mosta, KKOI Zadar iz Zadra, POKS iz Srbije, v skupini B pa KKI Vrbas iz Banja Luke, KIK Una Sana iz Bihaća, Parasport Slovenia in KKI Zagreb iz Zagreba.

Prenos sobotne tekme tudi na TV Slovenija

Gledalci bodo letos lahko spremljali tekme tudi na daljavo. V nedeljo, 13. junija, bodo vse tekme, ki odločajo o končni razvrstitvi, prenašali na spletni strani NLB Wheel lige in njihovi Facebook strani.

Prvi vrhunec pa bo sobotna tekma, ko se bosta ob 10.45 pomerili ekipi Parasport Slovenija in KKI Zagreb in jo bo v neposrednem prenosu prenašala tudi Televizija Slovenija.

Razpored tekem lahko najdete na spletni strani NLB Wheel lige.