Skupinska fotografija lanskoletnih udeležencev smučarskega dneva. Foto: arhiv Lions kluba Idrija.
Skupinska fotografija lanskoletnih udeležencev smučarskega dneva. Foto: arhiv Lions kluba Idrija.

Lions klub Idrija bo v soboto, 14. januarja 2017, na smučišču Smučarskega centra Cerkno organiziral Dan na snegu za slepe in slabovidne ter njihove družinske člane. Udeleženci bodo lahko smučali, tekli na smučeh, se sankali ali pa si preprosto privoščili sproščen dan na snegu.

Dan na snegu v sodelovanju z Lions klub Idrija organizira Zveza slepih in slabovidnih, ki je zbrala prijave udeležencev in uredila tudi njihov prevoz do smučišča. Dneva na snegu se bo udeležilo devet družin, to je skupno več kot trideset udeležencev, med katerimi so slepi in slabovidni ter njihovi družinski člani. Pridružilo se jim bodo člani Lions kluba Idrija in nekaterih drugih Lions klubov severnoprimorske regije, ki bodo poskrbeli, da bo smučarska dogodivščina nepozabno doživetje.

Gremo na sneg

Udeleženci bodo smučarski dan začeli z vodenim ogrevanjem na snegu, za katerega bodo poskrbeli vaditelji smučanja. Smučarski začetniki bodo prve zavoje vadili pod nadzorom učiteljev, že malo bolj izkušeni smučarji pa se bodo po smučišču spustili s spremljevalci. Za pomoč pri organizaciji dneva na snegu pa gre velika zahvala tudi Hotelu Cerkno, ki upravlja Smučarski center Cerkno, saj bodo slepim in slabovidnim udeležencem, njihovim družinskim članom in spremljevalcem zagotovili brezplačno smučarsko vozovnico oziroma prevoz s sedežnico do vrha smučišča in v dolino, posodili smučarsko opremo tistim, ki jo potrebujejo, in poskrbeli tudi za toplo malico.

Varnost na smučišču

Dan na snegu za slepe in slabovidne bo za udeležence izjemen dogodek. Na smučišču pa je treba paziti tudi na varnost. Če boste v soboto, 14. januarja 2017, smučali na smučišču Cerkno, bodite pozorni na slepe smučarje in njihove spremljevalce, ki bodo opremljeni z odsevnimi brezrokavniki. x

V. R.

Utrinek z lanskoletnega smučarskega dneva v Cerknem. Foto: arhiv Lions kluba Idrija
Utrinek z lanskoletnega smučarskega dneva v Cerknem. Foto: arhiv Lions kluba Idrija