Velenjski župan s športniki. Foto: Mestna občina Velenje
Velenjski župan s športniki. Foto: Mestna občina Velenje

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci in predsednikom Športne zveze Velenje se je za vrhunske nastope in odlično promocijo Velenja zahvalil Diandri Bekčić, Staši Lipnik, Gorazdu Frančku Tiršku in Deanu Vukančiću ter jim namenil tudi denarne nagrade za nadpovprečne športne dosežke. »Športniki ste naši največji promotorji in motivatorji naše mladine,« je poudaril župan Peter Dermol.

»Izjemno ponosen sem, da velenjski športniki dosegajo vrhunske športne rezultate v različnih športih. Lepo je biti župan mesta, kjer so rezultati tako navdušujoči, da je tudi odločitve za podporo športnikom, klubom in vlaganja v športno infrastrukturo veliko lažje podpreti. Če so dobri rezultati, je več motivacije, podpore in več priložnosti.« Kot je povedal župan, bo v Velenju svetla prihodnost tudi v športu. Z novimi podjetji in delovnimi mesti z višjo dodano vrednostjo se obeta družbeno odgovorno ravnanje z večjo podporo velenjskim športnim klubom za vzgojo nove generacije perspektivnih športnikov.

Tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik je z doseženimi rezultati zelo zadovoljen, poudaril pa je tudi, da ima šport v Velenju izjemno podporo s strani lokalne skupnosti. »V Velenju znamo prisluhniti potrebam športnic in športnikov ter pomagamo vedno in po najboljših možnostih,« je dejal.

Gorazd Franček Tiršek se je v imenu vseh prisotnih športnikov zahvalil za priznanje in potrdil, da ima v Velenju vsak, ki ima voljo in željo, ima na razpolago tudi ustrezno infrastrukturo za doseganje vrhunskih športnih rezultatov.

Uspehi velenjskih športnic in športnikov v letu 2023

Parakarateistka Diandra Bekčić iz Karate kluba Velenje je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila 5. mesto. Parastrelec Gorazd Franček Tiršek iz Strelskega društva Mrož Velenje je na evropskem prvenstvu v Rotterdamu z zračno puško stoje osvojil zlato in vstopnico za nastop na paraolimpijskih igrah v Parizu 2024. Polega tega si je letos na svetovnem prvenstvu v Limi v Peruju pristreljal bronasto medaljo. Na svetovnem prvenstvu v kickboksu na Portugalskem je Dean Vukančič postal svetovni prvak, Staša Lipnik pa svetovna podprvakinja. Oba sta člana Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje.