Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Ravnanje družbe je v teh zaostrenih razmerah v marsičem odvisno od hitrih, relevantnih in verodostojnih informacij. RTV Slovenija vam v teh za vse neobičajnih časih zagotavlja aktualne in zanesljive informacije o epidemiji in z njo povezanih vladnih ukrepih. Trenutnemu dogajanju je prilagojena tudi naša programska shema.

Že vse od začetka oziroma pojav z okužbo s koronavirusom v Sloveniji, skrbimo za to, da so osrednje informativne oddaje tolmačene v slovenski znakovni jezik.

Danes lahko s tolmačem v slovenski znakovni jezik spremljate:
- razširjena Poročila ob petih
- osrednji dnevnoinformativni blok ob 19. uri
- Odmeve ob 22. uri

Poročila ob petih so razširjena s posebnim pogovornim studiem, v katerem odgovarjamo tudi na vaša vprašanja. Pišite na: korona@rtvslo.si.

Oddaje bodo s tolmačem v slovenski znakovni jezik sočasno na ogled na TV Maribor in predvidoma tudi na TV SLO 3.

Aktualne informacije

Verodostojne informacije so temeljne za pravilno ravnanje, če sumite, da ste se okužili. Vse potrebne informacije dobite v naših radijskih in televizijskih informativnih oddajah, na portalu MMC v posebni rubriki Koronavirus https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus in na Teletekstu na strani 350.

O vseh tolmačenih in podnaslovljenih oddajah vas bomo sproti obveščali, po predvajanju pa so dostopne tudi v našem spletnem arhivu 4D in na portalu www.dostopno.si:
- oddaje z znakovnim jezikom: https://www.rtvslo.si/dostopno/znakovni-jezik
- oddaje s podnapisi: https://www.rtvslo.si/dostopno/podnapisi
Verodostojne informacije pa dobite na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov, na posebni strani Ministrstva za zdravje pa obveščajo javnost o aktualnem stanju https://www.gov.si/teme/koronavirus/.

Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

KO GRE ZARES, SMO SKUPAJ!
OSTANITE DOMA!