Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Na današnji novinarski konferenci bodo analizirali soočanje z epidemijo v domovih za starejše. Sodelovali bodo minister za zdravje Tomaž Gantar, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič, vodja strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje prof. dr. Bojana Beovič, direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman, strokovni direktor SB Celje in koordinator za izvajanje zdravstvene dejavnosti v socialno varstvenih zavodih za območje celjske regije mag. Franc Vindišar, mag. Mateja Lopuh, državna koordinatorica razvoja paliativne oskrbe, vodja Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi Melita Močnik ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

Nekaj poudarkov aktualnega dogajanja

  • Obrtniki in podjetniki si prizadevajo za četrti protikoronski sveženj, s katerim naj vlada pomaga vsem prizadetim panogam. Posledice epidemije so namreč za gospodarstvo katastrofalne, večina obrtnikov in podjetnikov pa se spoprijema s pomanjkanjem dela.
  • Včeraj je začel veljati nov vladni odlok o omejitvi vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa. Ta za državljane Evropske unije predvideva 14-dnevno karanteno, vendar ob tem vključuje več izjem.
  • Zadnji dan majske seje DZ-ja se bodo poslanci posvetili razpravi o predlogu Levice za zaprtje trgovin ob nedeljah tudi po koncu omejitvenih ukrepov. Sedanje gospodarske razmere zaradi posledic koronavirusa predlogu po mnenju vlade niso naklonjene.

Prenos novinarske konference s tolmačem v slovenski znakovni jezik lahko spremljate ob 11. uri na TV SLO 2.

Posnetek novinarske konference s tolmačem v slovenski znakovni jezik bo pozneje na voljo na ogled v spletnem arhivu 4D in na spletni strani www.dostopno.si.

Po predvajanju bo novinarska konferenca opremljena tudi s podnapisi. Ogledali si jo boste lahko v spletnem arhivu 4D in na spletni strani dostopno.si v rubriki PODNAPISI.