Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Pregled aktualnih dogodkov

  • Sproščanje ukrepov za omejitev krize zaradi epidemije novega koronavirusa se bo predvidoma začelo po velikonočnih praznikih, gotovo pa sprostitve gibanja med občinami še ne bo pred koncem naslednjega tedna, je dejal Jelko Kacin.
  • V karanteni v hotelu Epic v Postojni so od srede nastanjeni trije novi posamezniki, tako da je tam v izolaciji trenutno 31 ljudi. Dva imata potrjeni okužbi z novim koronavirusom.
  • Sindikati javnega sektorja zahtevajo odstop predsednice komisije za razlago kolektivne pogodbe
  • Do izplačila dodatka za delo v rizičnih razmerah po kolektivni pogodbi za javni sektor so upravičeni uslužbenci, ki delajo v nevarnih pogojih, in sicer za čas, ko delajo v takšnih pogojih, sporoča ministrstvo, sindikati pa so zato že na okopih.
  • V času ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa le 29 odstotkov Slovencev hodi v službo kot običajno. Podoben je delež tistih, ki delajo od doma. Na čakanju doma pa je ena šestina.
  • Prejšnji konec tedna sta v ljubljanski porodnišnici rodili dve porodnici, ki sta okuženi z novim koronavirusom. Na takšne porode so pripravljeni in jih pričakujejo še več, je povedal Gorazd Kavšek z Ginekološke klinike UKC-ja Ljubljana.

Prenos novinarske konference s tolmačem v slovenski znakovni jezik lahko spremljate ob 19.30 na TV SLO 3.

Posnetek novinarske konference s tolmačem v slovenski znakovni jezik bo pozneje na voljo na ogled v spletnem arhivu 4D in na spletni strani www.dostopno.si.

Po predvajanju bo novinarska konferenca opremljena tudi s podnapisi. Ogledali si jo boste lahko v spletnem arhivu 4D in na spletni strani dostopno.si v rubriki PODNAPISI.