Glavni trije liki nove kriminalistične serije Ekipa Bled: Ferdo, Luka in Nives (od leve). Foto: SOJ RTV SLO/Katja Kodba
Glavni trije liki nove kriminalistične serije Ekipa Bled: Ferdo, Luka in Nives (od leve). Foto: SOJ RTV SLO/Katja Kodba

Člani kriminalistične ekipe Bled so Luka Glažar (Janko Mandić), mlad perspektiven kriminalist, si je prišel navzkriž z nadrejenimi v Ljubljani, zato so ga premestili v novo delovno okolje. Na Bledu postane član majhne kriminalistične ekipe v lokalni policijski enoti, ki jo sestavljata še Ferdo Svetina (Gaber Trseglav), kriminalist in veteran Blejske postaje, vdovec in ne več preveč zagrizen lovec ni navdušen, da je v ekipo dobil ljubljanskega prišleka, in Nives Šmid (Barbara Cerar), tretja v ekipi kriminalistov, ki morajo zaradi majhnosti postaje včasih reševati tudi precej preproste primere.

V zadnjem delu Urh organizira racijo v skladišču, ki ga za svoje posle uporablja Irena. Sara je razpeta med svojo družino in Lukom. Mare je še vedno pogrešan, upanja, da je živ, je čedalje manj. Racija na prvi pogled uspe, slavje na policijski postaji ob uspešni akciji pa prekine zelo nepričakovan gost. Dogajanje se približuje dokončnemu razpletu. Kdo bo ostal na Bledu? Kdo na prostosti?

Zvočni opis kriminalistične serije je pripravila Carmen L. Oven. Po predvajanju je serija na ogled v spletnem arhivu na D

ostopno.si v rubriki ZVOČNI OPIS.