dobro jutro
/nbsp;
ODDAJA DOBRO JUTRO


Spremljajte nas vsak dan med 6:57 in 10:15 na prvem programu TV SLO.dobro jutroAktualno DOBRO JUTRO, TOREK, 21. APRIL 2015

Dobro jutro za dober dan!

Če se za praznike odpravljate na izlet ali potovanje, prisluhnite potrošniškim nasvetom: kdaj in kako lahko reklamirate turistični aranžma?

Ste tudi vi na bolniškem dopustu? Veste, da vas lahko v vsakem trenutku preveri posebna komisija – če ste doma in ste res bolni? V Vrtincu z odvetnikom in predstavnikom ZZZS-ja o bolniškem staležu. Ne zamudite!

Kako pravilno pripraviti plavo ribo: najslajše sardele in sardone iz tržaškega zaliva in zakaj je ta še posebej zdrava, nam bo v drugi uri razložila kuharica Emilija Pavlič.
Dobro jutro in vse bo dobro!

 
dobro jutroSkozi čas

SKOZI ČAS: 27. 4.

OSEBNOSTI

1521 – UBIT FERDINAND MAGELLAN

Portugalski pomorščak Ferdinand Magellan, ki je s svojo odpravo prvi objadral svet, je bil v bojih z domačini, na Filipinih ubit. Leta 1520 je odkril po njem imenovan Magellanov preliv med Ognjeno zemljo in Južno Ameriko.

1791 – RODIL SE JE SAMUEL FINELY BREESE MORSE

Na današnji dan leta 1791 se je rodil ameriški fizik Samuel Morse. V sodelovanju z Alfredom Vailom je izdelal Morsovo abecedo z različnimi kombinacijami pik in črtic, ki predstavljajo posamezne črke abecede in ...

 
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2015 | Vse pravice pridržane | Kontakti