dobro jutro
/nbsp;
ODDAJA DOBRO JUTRO


Spremljajte nas vsak dan med 6:57 in 10:15 na prvem programu TV SLO.dobro jutroAktualno DOBRO JUTRO, PETEK, 25.04.2014

Tudi danes se prebujate v družbi oddaje Dobro jutro vse do desetih in 15 minut.

Zelo kmalu bomo skočili na naše ceste in pogledali, kaj piše v časopisih. Preverili bomo tudi vremensko napoved in se spomnili dogodkov, ki so zaznamovali teden, ki je za nami. Tako kot vsak petek, ste tudi danes vabljeni, da k tej rubriki dodate svoj komentar.

Na obisku v mariborskem vrtcu Tezno smo ugotovili, da znajo že predšolski otroci ustvariti prav posebne fotografije, ki vam jih bomo tudi pokazali.
Maribor praznuje letos 850 letnico prve pisne omembe. Opozorili bomo na nekaj posebnih prireditev ki bodo trajale vse do oktobra.

Naša terenska ekipa pa vam bo dobro jutro voščila iz Hiše eksperimentov, kjer imajo nov eksperiment in pripravljajo pester program tudi za prvomajske počitnice. Ostanite v naši družbi in ne pozabite na zajtrk!

Vreme je sicer zelo aprilsko, a marsikdo je že odprl kolesarko sezono. Kako lahko doma pripravimo in popravimo naša kolesa pa izveste že zelo kmalu!

Naša svetovalka za zdravo prehrano Marija Merljak danes govori o zdravi zemlji.
Zvezdana Mlakar bo danes gostila Zorana Železnikarja, s katerim bo govorila o pravih moških. Kdo je pravi moški in kaj ga definira, izveste že zelo kmalu. Seveda pa ste vabljeni, da se tudi vi vključite v to zelo aktualno debato.

Ob svetovnem dnevu veterinarjev pa bomo s terensko ekipo pogledali, kako poteka njihovo delo in kako se učijo bodoči veterinarji.

Ostanite v dobri družbi oddaje Dobro jutro vse do desetih in 15 minut!

 
dobro jutroSkozi čas

SKOZI ČAS – 24. 4.

OSEBNOSTI

1854 – RODIL SE JE PHILIPP PETAIN

Francoski politik in maršal Philipp Petain se je rodil na današnji dan leta 1854. Leta 1916 je vodil obrambo Verduna. Od leta 1934 je bil minister za vojsko. Povezan je bil s francoskim klerofašističnim gibanje in leta 1940 podpisal kapitulacijo Francije in postal ministrski predsednik vichyjske vlade. Leta 1945 so ga obsodili na smrt zaradi veleizdaje, a so ga kasneje pomilostili.

1873 – RODIL SE JE THEODOR KORNER

Avstrijski politik in dunajski župan Theodor Korner se ...

 
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2014 | Vse pravice pridržane | Kontakti