dobro jutro
/nbsp;
ODDAJA DOBRO JUTRO


Spremljajte nas vsak dan med 6:57 in 10:15 na prvem programu TV SLO.dobro jutroAktualno DOBRO JUTRO, TOREK 22. APRIL 2014

Popraznični torek!

Če to berete po praznikih upamo, da niste pojedli preveč pirhov, saj znajo napenjati. Če pa so prazniki še pred vami, to vzemite kot opozorilo.
A to nikakor ne vpliva na našo oddajo, ki bo kot vsak delovni dan z vami že od 6.57 ure dalje. Izvedeli boste vse pasti dedovanja. Predvsem pa, kako se zaščititi pred nesoglasji, ki jih prinaša nepravilno napisana oporoka. Kar nekaj med vami je že dobilo odločbo o dohodnini za leto 2013. Če je kaj narobe imate le še dober teden časa, da se na njo pritožite. Povemo vam, kako in kje to storite. Ob dnevu zemlje bomo dobro poskrbeli tudi za rodovitno prst v Botaničnem vrtu, kjer bo po zemlji ril naš David. V poroti pa tokrat o medicinskih sestrah. Te pravijo, da zaradi premajhnega števila osebja, njihova kakovost pada, ogrožena so tudi življenja. Odgovorni pa trdijo, da medicinske sestre le izsiljujejo. Kaj je res?

Vse izveste, če boste z nami od 6.57 pa vse do 10.15 na Prvem!

 
dobro jutroSkozi čas

SKOZI ČAS – 19. 4.

OSEBNOSTI

1699 – KRŠČEN VALENTIN METZINGER

Slovenski baročni slikar Janez Valentin Metzinger, je bil krcščen na današnji dan leta 1699 v Saint –Avoldu ob Mozeli. Od leta 1729 pa je živel v Ljubljani. Velja za najpomembnejšega predstavnika zrelega baroka, njegov obsežni slikarski opus sestavljajo predvsem cerkvene slike, nekaj portretov, najpogosteje pa je upodabljal svetnike. S svojim delom je zelo vplival na generacijo poznobaročnih slikarjev pri nas. Umrl je 12. marca 1759 v Ljubljani.

1824 – UMRL JE GEORGE ...

 
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2014 | Vse pravice pridržane | Kontakti