dobro jutro
/nbsp;
ODDAJA DOBRO JUTRO


Spremljajte nas vsak dan med 6:57 in 10:15 na prvem programu TV SLO.dobro jutroAktualno DOBRO JUTRO, PETEK, 19.12.2014

 

Dobro jutro! Petek je in vonj po koncu tedna je že v zraku.

Ob 25 letnici prve postavitve živih jaslic bomo pogledali, kaj letos pripravljajo v Postojnski jami.

Preverili bomo kako dela mariborska brezplačna zdravstvena ambulanta za vse tiste, ki si ne morejo plačati zdravstvenega zavarovanja.

Seveda pa nismo pozabili niti na promet, vreme in seveda na teme tedna, ki je za nami.

Božič in novo leto sta že skoraj tu in lepo praznično vzdušje lahko pričarajo tudi svečke. Danes jih bomo v oddaji Dobro jutro izdelovali kar sami!
Predstavili pa bomo tudi mlado inovatorko, ki si bo svoj prostor pod podjetniškim soncem poskušala priboriti s prav posebnimi čevlji.

Naša svetovalka za zdravo prehrano Marija Merljak pa bo govorila o prazničnih jedeh in o tem, da tudi med prazniki lahko jemo zdravo.

Starši in otroci smo si namenjeni v brezpogojnosti, v učenju strpnosti, priznavanju različnosti, v velikem spoštovanju in žrtvovanju. In praznični čas je idealna priložnost, da v sebi najdemo ljubezen. Tako pravi Zvezdana Mlakar, ki je to jutro v svojo rubriko povabila svojo mamo

Predvsem pa ne pozabite na zajtrk.

 
dobro jutroSkozi čas

SKOZI ČAS – 19. 12.

OSEBNOSTI

1828 – RODIL SE JE ANTON JANEŽIČ

Na današnji dan se je rodil slovenski pisatelj in slovničar Anton Janežič. Izdajal je številne slovstvene publikacije in književna dela. V knjižni zbirki Cvetje iz domačih in tujih logov so objavljali slovenski pisatelji tistega časa. Izdajal je tudi Slovensko Bčelo. Bil pa je tudi tajnik Mohorjeve družbe v Celovcu.

1845 – RODIL SE JE NIKOLA PAŠIĆ

19. decembra 1845 se je rodil srbski politik Nikola Pašić, voditelj Radikalne stranke in dolgoletni predsednik vlade. V ...

 
 
© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2014 | Vse pravice pridržane | Kontakti