Na MMC-ju podeljujemo tudi Liffove kataloge. Kako do svojega izvoda, preberite v modrem okvirčku. Foto: Wisible Photography
Na MMC-ju podeljujemo tudi Liffove kataloge. Kako do svojega izvoda, preberite v modrem okvirčku. Foto: Wisible Photography
Lani ste nam pridno pošiljali svoje filmske recenzije, zato se tudi letos veselimo alternativnih pogledov na predvajane filme. Foto: MMC RTV SLO
Jastog
Filmske kritike bomo prosili, naj še pred začetkom festivala izberejo po pet filmov, ki jih letos ne gre zamuditi.

Med 11. in 22. novembrom bo 26. izdaja festivala postregla z bogato in raznoliko filmsko bero. Z retrospektivo se bo poklonila 100-letnici iznajdbe Technicolorja, posebna pozornost bo namenjena režiserju Halu Hartleyju, ikoni ameriškega indiefilma "z evropsko senzibilnostjo".


Da bo krmarjenje po sporedu lažje, vas vabimo k spremljanju našega Liffu posvečenega portala, kjer vam bodo filmski kritiki namignili, katerih pet naslovov absolutno ne gre spregledati. S sodelovanjem v nagradnih igrah si lahko priigrate kataloge in brezplačne filmske vstopnice, ob spremljanju naših vsebin pa se podučite o retrospektivi in programskih poudarkih.

Bi radi festivalski katalog?

Na MMC-ju bomo med tiste, ki še vedno raje listate po oprijemljivih knjigah, razdelili tudi deset festivalskih katalogov. Vse, kar morate narediti za enega izmed njih, je, da nam do torka, 27. 11., opoldne pišete na mmc-kultura@rtvslo.si - in nam zaupate, katerih treh filmov se na letošnjem Liffu najbolj veselite.

_____________________

Nagradna igra je zaključena. Nagrajence smo obvestili po elektronski pošti.


O Liffu tudi z Marcelom Štefančičem
Tematsko obarvan bo na MMC-ju 11. november, ko bo Liffe zagnal svoje filmske kolute (v času digitalnih projekcij je ta fraza seveda samo še simbolična ...): objavili bomo krajši videointervju, v katerem vam bo svoja priporočila in uvide nanizal eden največjih filmskih strokovnjakov pri nas, Marcel Štefančič Jr. Dan pozneje, 12. novembra, boste lahko prebrali tudi intervju z Olmom Omerzujem, uspešnim mladim režiserjem, ki živi in dela na Češkem, njegov celovečerec Družinski film pa bo letošnji Liffe tudi odprl.

Če recenzije nikoli ne zadenejo tega, kar bi sami hoteli povedati ...
V času festivala bomo festivalsko dogajanje spremljali s kratkim pregledom vseh filmov, intervjuji, reportažami in recenzijami. Ker pa imajo vsake oči svojega malarja, vas vabimo, da nam tokrat zaupate svojo oceno filmov. Na naslov vasa.ocena@rtvslo.si bomo sprejemali vaše recenzije. Dolžina kritik je poljubna, podpišete pa jih lahko z vzdevkom ali pravim imenom. Ocene bomo objavili pod rubriko Vaša ocena in jih tako vključili v poročanje o festivalu, najboljše pa bomo po festivalu tudi nagradili.

Letos malo lažji filmski kviz
Za konec lahko v filmskem kvizu preverite, kako dobro poznate filme, ki ste jih lani videli na Liffu. Vabljeni k brskanju po portalu.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.