Liffe - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Liffe - Arhiv
Filmska recenzija: Playing Men Danes, v času, ko se je moški svet zaradi svojih "igric" do nasprotnega spola upravičeno znašel pod udarom kritike, ki ima za sabo širše družbeno soglasje, nas ob vstopu v kinodvorano, kamor se ...
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
Režiserke na Liffu Danes si že kar težko predstavljamo, da so ne tako dolgo nazaj na področju filma – in še prav posebej na področju filma kot industrije – vladale izrazito drugačne razmere.
Liffe: Ko izgubiš vse Drama, ki ob mojstrski režiji Xavierja Legranda občasno prehaja v grozljivko, je eden tistih filmov , ob katerem iz kinodvorane odhajate z veliko kepo v želodcu.
Filmska recenzija: Foxtrot Iztekajoči se Liffe je postregel s kar nekaj "varnimi" aduti z letošnjih največjih filmskih festivalov, a prave presežke vseeno lahko preštejemo na prste ene roke - med njimi nedvomno izstopa ...
Vodomec filmu Columbus, občinstvu najljubše Ognjišče Liffova nagrada vodomec gre estetizirani drami Columbus , ki po mnenju žirije dokazuje, da filmi niso samo refleksija težkih časov, temveč so lahko tudi zatočišče pred njimi.
Liffe: 1945 Njegov peti celovečerec 1945 je mojstrska priredba kratke zgodbe Gaborja T. Szanta, s katero Török servira še en luciden družbeni portret pomembnega poglavja madžarske zgodovine.
Liffe: Trije plakati pred mestom Trije plakati pred mestom so na prvi pogled tiste vrste "navdihujoči" film o osebnostni rasti in spravi, s kakršnimi nas Hollywood vsako leto pita v odštevanju do oskarjev.
Liffe: Nikoli zares tukaj Joaquin Phoenix s svojo izbiro vlog praviloma teži k temnejšemu koncu spektra človeške psihologije.
Liffe: Brez ljubezni Po Leviatanu (2014) se Andrej Zvjagincev vrača z nič kaj bolj optimističnim pogledom na Rusijo in rusko družbo.
Po slavnostni premieri na Liffu se Ivan pripravlja na pohod po slovenskih kinematografih V okviru ljubljanskega filmskega festivala je slavnostno premiero doživel Ivan, drama Janeza Burgerja, v kateri v vlogi samohranilke Mare, ki se bori za svojega sina, blesti Maruša Majer.
Liffe: Zvodnika ljubezni Nekaj rahlo neokusnega je pri človeški fascinaciji nad serijskimi morilci; našo pozornost pritegnejo še toliko bolj, kadar pobijajo ženske ali pari.
Liffe: Moški ne jočejo Se da naučiti živeti s travmami, ki jih človek doživi med vojno? Kako oprostiti drugemu, "bratu iz nekdanje skupne države"? Kako oprostiti sebi, če si ti tisti, ki je storil zločin?
Rok Biček: Pri tako močni in srčni zgodbi je bilo nemogoče ostati objektiven "Ponovno se je izkazalo, da ima film kot medij izjemno moč in da na neki način lahko doseže spremembe v družbi," je na projekciji kritiško hvaljenega in večkrat nagrajenega filma Družina v sklopu ...
Filmska recenzija: Oblika vode Ste vedeli, da je letos zlatega leva na beneškem filmskem festivalu dobila predelava zgodbe o Urški in Povodnem možu, a tokrat z izgubljeno sestro Amélie Poulain v glavni vlogi?
Liffe: Aritmija Čeprav postaviti zgodbo o razpadajočem zakonu mladega para ob bok vsakodnevnemu boju za življenje in smrt reševalnega osebja ni ravno najsubtilnejša metafora, pa film Aritmija precizno oriše tiho ...
Liffe: Bar " Ne vem, kaj me je popadlo, v resnici sploh nisem tak," izjavi eden od protagonistov Bara, "komične grozljivke" o klavstrofobični situaciji.
Filmska recenzija: Srečen konec Ko sloviti Michael Haneke posname film z naslovom Srečen konec, je najbrž jasno, da imamo opraviti z ironijo. Od kdaj pa naj bi prav Haneke, sinonim za evropski umetniški film, verjel v srečne konce?
Francoski krimič: Klasike so poslastica za vse cinefile Ena najpomembnejših misli v uradno nikoli izdanem priročniku o strategijah preživetja za festivalske odvisnike, ki sicer že z naslovom domnevno obstoječe neuradne ciklostilane izdaje – Kako se ...
Arabija - Zgodba nevidnega delavca, ki mu usoda ne prizanaša "Ne gre za film, ki bi želel velikopotezno predstaviti stališča posameznika o družbenih vprašanjih, temveč gre za zelo osebno razgalitev življenja in misli posameznika, ki skuša razumeti svoje ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Koledar
Twitter