Liffe - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Liffe - Arhiv
Liffe: Zdravilec Prvenec Gjorčeja Stavreskega je topla, z balkanskim humorjem prežeta grenko-sladka komedija, ki odstira zelo znano zgodbo nedelujočega zdravstvenega sistema, ki številne požene v iskanje različnih ...
Liffe: 112 Celovečerni prvenec danskega režiserja Gustava Möllerja je sicer vaja iz sloga, že viden koncept - a obenem tudi dobro speljana, kompaktna, klavstrofobična kriminalka, ki se skoraj v celoti naslanja ...
Liffe: Poletje Sovjetski roker mora v človeku iskati nekaj svetlega, pravi nadzornica besedil v rokerskem klubu v Leningradu začetek 80. let.
Liffe: Najljubša Najljubša je duhovit pristop k pogosto zatohlemu žanru zgodovinske drame, pri kateri je najbolj presenetljivo to, da večni cinik Yorgos Lanthimos prvič nakaže, da morda vendarle ima srce.
Liffe: Dvojna življenja Olivier Assayas se po dveh filmih v angleščini vrača na svoj materni jezik, Dvojna življenja pa odkljukajo praktično vse stereotipe, ki jih imamo o Francozih in pariški družbi.
Liffe: Hiša, ki jo je zgradil Jack Film, ki ga je posnel Lars, je neizpodbiten dokaz, da je veliki danski režiser, še vedno eden najbolj nadarjenih živečih cineastov, pripravljen narediti kar koli, da bi od sveta izzval reakcijo.
Liffe: Vrhunec Gaspar Noé s svojimi filmi običajno razdvaja kritike in občinstvo, a mu pomanjkanja izvirnosti nihče ne more očitati. Z Vrhuncem je izumil cel nov žanr – plesno srhljivko.
Liffe: Mektoub, ljubezen moja Če bi bili zdajle raje kot v novembrski Ljubljani na kaki razgreti peščeni plaži, Mektoub, ljubezen moja prinaša vsaj ta površinski užitek.
Liffe: Ne puščaj sledov Debra Granik dolga leta po uspehu filma Na sledi očetu predstavlja nekonvencionalno dramo o odraščanju, ki v namerno počasnem, melanholičnem tempu raziskuje odnos med očetom in hčerko.
Liffe: Retrospektiva češkega novega vala Z današnje perspektive je obdobje zgodovinskih novih valov – od francoskega nouvelle vogue, jugoslovanskega črnega vala, pa vse do brazilskega cinema novo – že dolgo in dokončno za nami.
Liffe: Divje življenje "Divje življenje" je bolj ali manj antiteza tega, kar je s svojim režijskim prvencem skušal upodobiti fantastični karakterni igralec Paul Dano.
N'toko po MMC-jevi premieri na Liffu: Izvajanje glasbe in pisanje nista politični aktivizem Tudi na letošnjem Liffu je svoje mesto našla MMC-jeva premiera, ki tokrat prinaša glasbeni dokumentarec Matangi/Maya/M.I.A.
Liffe: Jezdec Kaj ti ostane, ko ne moreš več početi tistega, za kar ti bije celotno srce? Ranjenega konja ustreliš in mu prihraniš agonijo, človek pa mora izgube preživeti in z njimi živeti.
Liffe: Dogman Režiser Gomore s svojo vrnitvijo v svet delinkventov in marginalcev še enkrat dokaže, da je izjemen portretist človeške brutalnosti in pritlehnosti.
Miran Zupanič: Vlado Kreslin je naravni kulturni pojav "Zakaj glasba deluje na nas, kakor deluje? Tega ne moremo razložiti. Če bi se tega lotili znanstveniki, bi secirali mrliče," pravi Miran Zupanič, ki nam v svojem novem dokumentarnem filmu Poj mi ...
Insajderski namig: odločitev za filme, ki so vzbudili največ radovednosti Za še zadnji insajderski namig pred jutrišnjim zagonom Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala sta poskrbela Vikendov filmski kritik Igor Harb in Tamara Harb.
MMCanaliza: kako krmariti med več kot sto filmi 29. Liffa? Dan pred začetkom letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala se je MMC-jeva filmska kritičarka Ana Jurc v MMCanalizi pogovarjala z Ano Šturm in Tino Poglajen.
Insajderski namig: od domače in češke do islandske in kolumbijske filmografije Zgolj dva dneva pred splavitvijo letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala se vam skozi filmsko džunglo pomagamo prebiti z dobrodošlimi namigi filmofilov, ki so domači na tem terenu.
Insajderski namig: Od neizprosnega Godarda do romantične estetike zrele mladosti Festival Liffe, ki bo Ljubljano, pa tudi Maribor, Novo mesto in Celje ponovno ovil v filmske podobe z vsega sveta, že kuka izza ovinka - začenja se namreč v sredo.
Insajderski namig: od novega Noéja do Von Trierjevega masakra Festival Liffe je pred vrati, in če vaš filmski urnik še ni povsem zapolnjen, vam morda pride prav še kakšen namig.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14