Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborska občina je objavila razpis za pripravo dokumentacije za obnovo dotrajanega mostu na Mariborski otok. Za izvedbo projekta pa bo treba zagotoviti še proračunski denar.

Most na Mariborski otok dopušča le omejen promet. Leseni prevozni in pohodni del mostu je namreč dotrajan in potreben obnove. Občina je letos že naredila idejno zasnovo s predlogi za izvedbo sanacije, ki predvideva ureditev protikorozijske zaščite, pohodne površine in podporne konstrukcije. Potrebna dela pa naj bi se uresničila na podlagi celovitega pregleda stanja mostu, ki je osnova za izvedbo obnovitvenih del.

Po pripravi dokumentacije bo občina, v začetku prihodnjega leta, izdala še razpis, s katerim bo poiskala izvajalca del. V proračunu pa bo treba zagotoviti še potreben denar.

Kot pojasni vodja kopališča na otoku Matej Pungartnik, večjih težav zaradi mostu še niso imeli, so pa morali letos zamenjati nekaj lesenih tramov. Ob tem pa je bil most prevozen zgolj za dostavo. Parkirišče pa je že nekaj časa organizirano pred mostom. Tega tudi po obnovi ne bodo spreminjali.