Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V Dupleku imajo zaradi pospešenega priseljevanja precej prostorskih težav v vrtcih in šolah. Tako že nekaj časa veliko sredstev vlagajo v širitve in obnove objektov. Zdaj pa so s sofinancerskimi sredstvi dobili še zeleno luč za ureditev vrtca in šole v Spodnjem Dupleku. Projekt je ocenjen na dva milijona 340 tisoč evrov. Župan Mitja Horvat: "Gre za prizidavo štirih novih oddelkov vrtca, enega skupnega prostora, rekonstruirali pa bomo tudi osrednjo avlo oz. jedilnico."

Trenutno se ukvarjajo s pridobivanjem potrebne dokumentacije. V načrtu imajo namreč, da bodo do konca leta podali vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Občina pa bo morala zagotoviti tudi precejšen del denarja. Ker prav zdaj pripravljajo proračun, natančne finančne konstrukcije še ni. Mitja Horvat: "Morda je še prehitro govoriti o višini kredita, vendar zagotovo so projekte za katere imamo zagotovljena sofinancerska sredstva naša prioriteta." Načrtujejo, da bi rekonstrukcijo in gradnjo lahko začeli jeseni prihodnje leto, projekt pa bi končali predvidoma leta 2023.