Foto: EPA
Foto: EPA

Jutri se bo nekoliko drugače kot v prejšnjih različicah začel 7. festival Mladi Maribor. Potekal bo prek spleta, z različnimi konferencami na temo pomagati pri odločanju o njihovi prihodnosti. Virtualno bo izveden tudi karierni sejem.

Festival Mladi Maribor bo zaznamoval ves november, zvrstili se bodo številni spletni dogodki z najrazličnejšimi svetovalnimi, kulturnimi in izobraževalnimi vsebinami.

Podroben program je možno najti na povezavi -> https://mkc.si/koledar/2020/11/5/7-festival-mladi-maribor

Prek spleta pa bodo izpeljali tudi karierni sejem. Namesto v dvorano Lukna se bodo tako obiskovalci odpravili na virtualno sejmišče. Predsednica Komisije za mladinska vprašanja na Mestni občini Maribor Nomi Hrast pojasnjuje, da se bodo enako kot na fizičnem tudi na virtualnem sejmu predstavljali delodajalci, srednje šole, visokošolske ustanove in druge podporne organizacije s področja karierne orientacije. Skupno naj bi bilo približno 100 razstavljalcev. Pričakujejo pa približno enako zanimanje mladih kot lani, ko jih je bilo več kot 4000.

Ob tem pa organizatorji razmišljajo, da bi spletni karierni sejem nadaljevali tudi v prihodnjih letih, ko se bodo težave zaradi epidemije umirile.