Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariborski župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta se danes mudila na obisku krajevnih skupnosti Bresternica - Gaj in Kamnica. Gre za prvega od načrtovanih 11 obiskov po mestnih četrtih in krajevnih skupnosti. Pogovor pa je tekel o ključnih projektih in načrtih za prihodnost.

V Krajevni skupnosti Bresternica so vodstvu mariborske občine predstavili 15 ključnih točk, povezanih s komunalno in družbeno infrastrukturo. Predsednik sveta skupnosti Primož Hedl: "Med prioriteta so državna cesta, vodovod in kanalizacija. Stvari, ki jih osnovno potrebujemo. Moramo vedeti, da je večji del Bresternice še vedno brez vode! Tako, da voda je tista prva prioriteta. Glede vsega ostalega pa smo zasnovali dobre smernice. Govorili smo namreč še o vrtcu, zdravstvenih storitvah in stari šoli v Bresternici. Seveda pa moramo poskrbeti, da bo kraj lepši."

Med cestami je prioriteta krajanov regionalna cesta, ki teče skozi kraj proti Gaju. Za to podžupan Samo Peter Medved pravi, da upa na čimprejšnje nadaljevanje tega projekta. Glede že izpeljanih projektov pa je dodal: "Izvedla se je tribuna pri veslaškem klubu, uredili smo peš pot. Še vedno pa nas čaka vrsta projektov." Župan Saša Arsenovič pa je ob obisku napovedal, da bodo nekatere prioritetne projekte izvedli še letos.

Konkretnih časovnic izvedbe projektov niso predstavili, saj je po pojasnilu občine šlo za seznanitveni obisk, s katerim želijo izvedeti, katere rešitve krajani pričakujejo od občine, ter odgovoriti na njihova vprašanja. Obiske mestnih četrti in krajevnih skupnosti bodo nadaljevali prihodnji teden.