Foto: BoBo
Foto: BoBo

Letos se je ptujsko Kurentovanje večinoma preselilo na splet. Kot je v navadi pa se bo ta konec tedna, pred pustnim torkom, zvrstila glavnina vseh dogodkov. Ti so namenjeni predvsem predstavitvi bogate etnološke zgodovine mask, značilnih za Ptuj in njegovo okolico.

Letošnje kurentovanje bo prvo po letu 1960, ki bo minilo brez organizirane pustne povorke. Vseeno pa so organizatorji poskrbeli za okrasitev mesta in bogato razstavo fotografij iz preteklih kurentovanj.

Dogajanje pa je skoraj v celoti prestavljeno na splet. Tako na internetni strani kurentovanje.net, Facebooku in Instagramu objavljajo različne zanimive pustne vsebine. V nedeljo ob 20.00 pa bo Televizija Maribor predvajala še oddajo Kurentovanje 2021, Spoštujemo tradicijo – obujamo spomine.

Pustni torek bodo zaznamovali s spletno "freestyle" komedijo s Tadejem Tošem, ki bo predvajana na spletnih kanalih v torek ob 12.00.

Prvič bodo izbrali tudi NAJ ptujski krof. Ocenjevanje osemnajstih prijavljenih vzorcev še poteka, rezultate pa bodo javno objavili v nedeljo. Najboljšega med njimi pa naj bi bilo mogoče okusiti hitro po razglasitvi.