Mariborski Zdravstveni dom Adolfa Drolca nadaljuje cepilne dneve odprtih vrat. Cepilno mesto je od danes zaradi upada zanimanja za cepljenje, namesto v Univerzitetnem športnem centru v petem nadstropju Zdravstvenega doma v Ulici talcev 5, poteka pa brez naročanja. Prav tako je na terenu mobilna cepilna enota. Cepiti pa so prejšnji teden začeli tudi v univerzitetnem kliničnem centru.

Foto: Radio Maribor/mobilna enota ZD Maribor
Foto: Radio Maribor/mobilna enota ZD Maribor

Na sedežu mariborskega zdravstvenega doma se je brez naročanja mogoče cepiti ob ponedeljkih in petkih med 14.00 in 19.00 in od torka do četrtka od 8.00 do 13.00. Mogoče je izbirati med MRNA cepivom Pfizer in vektorskima cepivoma AstraZeneca in Jansen, pri slednjem je potreben le en odmerek.

Dejavna je tudi mobilna cepilna enota, ki se je izkazala za zelo uspešno. Pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus: "V petek smo s tem avtobusom začeli cepiti, šli smo na lokacijo v občino Ruše. Tam smo cepili 79 občanov, v nedeljo pa smo bili še na štirih voliščih." Tam so cepili še 236 občanov. Cepljenje z mobilno enoto nadaljujejo tudi ta teden. V torek bodo na sedežu Rdečega križa na Ljubljanski ulici, v sredo v Dupleku, v četrtek v Miklavžu na Dravskem polju, v petek pa bodo znova na območju občine Ruše.

Prejšnji teden so cepljenje brez naročanja začeli tudi v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru. Tam je mogoče izbirati med cepivoma Pfizer in Jansen. Po podatkih iz prejšnjega tedna so cepili 297 ljudi, od teh je bilo 55 zaposlenih.