Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V občini Starše so danes v drugem krogu nadomestnih županskih volitev za novega župana izvolili Stanislava Greifonerja, ki je kandidiral s podporo volivcev, je pa tudi član SMC. Prejel je 1005 glasov, protikandidatka Nataša Petek pa 913. Volilna udeležba je bila 55-odstotna. V skrajšanem mandatu nov župan prednostno napoveduje ureditev podružnične osnovne šole in poslovne cone.

Ob razglasitvi neuradnih rezultatov volitev, ki so že od prvega kroga zaznamovane z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, se je novi župan Stanislav Greifoner najprej zahvalil volivcem. In napovedal, da se bo takoj po prevzemu vodenja seznanil z zdravstvenim stanjem občine.

Na rezultat pa se je odzvala tudi protikandidatka Nataša Petek. Ta je Greifonerju čestitala za zmago in dejala, da je voljo ljudi treba spoštovani. Glede kandidiranja na prihodnjih rednih volitvah pa še ni sprejela končne odločitve.

Prednostni projekti novega župana Starš

V skrajšanem mandatu Stanislav Greifoner med prednostne projekte uvršča ureditev najbolj dotrajanih cest, ureditev podružnične osnovne šole Marjeta in vzpostavitev poslovno cono.
Časa za izpolnitev zastavljenih ciljev bo sicer malo, saj so redne volitve že čez dve leti. Po mnenju mnogih krajanov pa je časa dovolj, da se najnujnejši projekti končno začnejo uresničevati.