Tudi Ljudska univerza v Slovenski Bistrici je morala zaradi epidemije zapreti svoja vrata. To pa ne pomeni, da zaposleni v njej, ne delajo. Nasprotno, dela imajo zelo veliko.

Po besedah direktorice slovenskobistriške Ljudske univerze Brigite Kruder delo poteka kot običajno: "Veliko je takega dela, ki se ga ne opazi. Delamo nove programe, načrtujemo in se izobražujemo, pripravljamo poročila za evropske projekte, odprti so še nekateri razpisi, pripravljamo se na Teden vseživljenjskega učenja ... Tako da lahko rečem, da je dela zelo veliko."

Direktorica Ljudske univerze Slovenska Bistrica Brigita Kruder Foto: Radio Maribor/Ljudska univerza Slovenska Bistrica
Direktorica Ljudske univerze Slovenska Bistrica Brigita Kruder Foto: Radio Maribor/Ljudska univerza Slovenska Bistrica

Program izobraževanja za srednjo šolo poteka podobno, kot na drugih srednjih šolah: "Pri srednjih šolah delo poteka tako, da se dela individualno z vsakim udeležencem, in se njemu prilagaja ta vmesni čas, kaj lahko v tem času naredi. Z vsakim od njih se dogovarjajo profesorji, ki jim pripravijo obveznosti, npr. doma lahko narediš seminarsko nalogo, lahko se konzultiraš z učiteljem, rišeš v autocadu ali kaj podobnega, in potem izdelek oddaš. Ta teden pa načrtujemo predavanja preko različnih aplikacij pri tistih predmetih, ki bi se sicer morali začeti," pojasnjuje Kruderjeva.

Drugače pa je z osnovnošolskim programom, saj so za nekaj časa prekinili delo, ker udeleženci nimajo dostopa do interneta in računalnika, in seveda to ne bi bilo smiselno.

Z udeleženci raznih jezikovnih in drugih programov pa ohranjajo stik preko socialnih omrežij. Sicer pa so vsi tam zaposleni tudi prostovoljci in vsak trenutek na voljo občinski informacijski pisarni.